Przetargi.pl
Dostawa mięsa

Ogród Zoologiczny w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-063 Poznań, Karpala Wojtka
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 618 768 209 , fax. 618 773 533
  • Data zamieszczenia: 2020-09-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ogród Zoologiczny w Poznaniu
    Karpala Wojtka 3
    61-063 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 618 768 209, fax. 618 773 533
    REGON: 63210005700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zoo.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej - Ogród Zoologiczny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Rodzaj zamówienia: Dostawy Podział na zadania: Numer zadania rodzaj produktu ilość 1 Mięso wołowe i końskie chude z kością 3630 kg 2 Mięso wołowe i końskie chude bez kości 8600 kg 3 Serca końskie 1420 kg 4 Króliki całe z sierścią 180 szt. 5 Króliki oskórowane, bez jelit, z podrobami 790 szt. 6 Kury 580 kg 7 Przepiórki 4200 szt. 8 Nutrie skórowane 7200 kg Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do poszczególnych części przedmiotu zamówienia: W zakresie zadania numer 1: Mięso wołowe i końskie chude z kością: - bez żeber, goleni i głów, - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego) - mięso świeże, odtłuszczone, - w przypadku mięsa końskiego i wołowego Zamawiający zamawia ww. mięso w ilości po 50% każdego, - czyste, bez zanieczyszczeń obcych, mechanicznych, bez zapachu obcego, wskazującego na rozpoczynające się psucie tkanek, zapachu płciowego, zapachu moczu. W zakresie zadania numer 2: Mięso wołowe i końskie chude bez kości: - wyłącznie mięśnie bez powięzi i ścięgien, - do 30% zamówienia mięsa mogą stanowić policzki końskie, - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego) - mięso świeże, odtłuszczone, - w przypadku mięsa końskiego i wołowego Zamawiający zamawia ww. mięso w ilości po 50% każdego, - czyste, bez zanieczyszczeń obcych, mechanicznych, bez zapachu obcego, wskazującego na rozpoczynające się psucie tkanek, zapachu płciowego, zapachu moczu. W zakresie zadania numer 3: Serca końskie: - w przypadku serc końskich mięso pakowane, mrożone w kartonach od 30 kg do 40 kg - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej: zaopatrzenie@zoo.poznan.pl) z sekcją zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego) - mięso świeże. W zakresie zadania numer 4: Króliki całe z sierścią: - waga od 1 do 1,5 kg, - tuszki całe, świeże, - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej) z Sekcją Zaopatrzenia z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego). W zakresie zadania numer 5: Króliki oskórowane, bez jelit z podrobami. - waga od 1,5 kg do 2 kg - tuszki całe, świeże, skórowane w całości, bez jelit; - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej) z Sekcją Zaopatrzenia z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego). W zakresie zadania numer 6: Kury: - oskubana maksymalnie od 2 do 2,5 kg, - kury całe, wypatroszone, bez piór, mięso świeże, - dostawa jednorazowa: do 120 kg, pakowane w worki po 5 szt., - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej) z Sekcją Zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego). W zakresie zadania numer 7: Przepiórki - waga od 150-200 gramów - dostawa jednorazowa do 600 szt. mrożone, pakowane w kartonach po 50 szt., - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej) z Sekcją Zaopatrzenia lub wyznaczoną osobą z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego). W zakresie zadania numer 8: Nutrie skórowane: - nutrie skórowane, całe tuszki skórowane, mrożone, bez jelit, z podrobami, - dostawa jednorazowa: do 500 kg - mięso dostarczane do magazynu przy ul. Kaprala Wojtka 3, po uzgodnieniu (za pośrednictwem poczty elektronicznej) z Sekcją Zaopatrzenia z wyprzedzeniem 2 tygodni (lub innym terminie zaakceptowanym przez Zamawiającego). W wyjątkowych wypadkach dopuszcza się odbiór własny. 1. zamawiający zastrzega sobie prawo odrzucenia całej partii mięsa lub jej części w przypadku, gdy mięso będzie dostarczone w stanie rozmrożonym, jak również nieprzyjęcia mięsa o cechach poddających w wątpliwość jego ogólną jakość; 2. dostarczane mięso końskie/wołowe musi być przewożone środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym do transportu tego rodzaju towaru; 3. każda dostawa mięsa musi posiadać zaświadczenie wydane przez lekarza weterynarii, stwierdzające jego przydatność jako karma dla zwierząt, 4. do każdej dostawy Wykonawca musi dołączyć dokument handlowy stosowany przy przewozie w obrębie Wspólnoty Europejskiej produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek dotyczy zadań od nr 1 do nr 8. Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej niniejszym postępowaniem, w szczególności jest wpisany do rejestru podmiotów zajmujących się handlem zwierzętami lub produktami wymienionymi w przepisach wskazanych w Ustawie z dnia 10 grudnia 2003 r. o kontroli weterynaryjnej w handlu (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 475), na zasadach i w trybie określonych w przepisach o wymaganiach dla produktów pochodzenia zwierzęcego, prowadzonego przez powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce wykonywania działalności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach