Zakład Karny we Włocławku ogłasza przetarg
- Adres: 87-809 Włocławek, ul. Bartnicka 10
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 054 2355055 , fax. 054 2354063
- Data zamieszczenia: 2010-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny we Włocławku
ul. Bartnicka 10 10
87-809 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 054 2355055, fax. 054 2354063
REGON: 00031968700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa jaj kurzych, znak sprawy DKw-220/19/2010 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa kurzych jaj świeżych, czystych, o wadze jednostkowej od 53g do 63g, w ilości 120.000 szt. (ilość szacunkowa). Nomenklatura CPV: 03142500-3, Polska Norma PN-86/A-86504. 2.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z: 1)ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn.zm.); 2)ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.); 3)ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127, z późn. zm); 4)rozporządzeniem WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z dnia 30.04.2004 r.) 5)rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.); 6)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. Urz. UE.L z 20 grudnia 2006r. Nr 364. 5); 7)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. Urz. UE z dnia 7 grudnia 2007 r., nr 322.12 8)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm.). 9)rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 r. w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 20 poz. 122) 3.Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Dostarczone produkty muszą spełniać ustalone normy jakościowe.4. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa jaj kurzych świeżych z transportem do Zamawiającego Klasa A w kategorii M - CPV - 03142500 - 3
Dodano: 2016-06-16 - Dostawa jaj kurzych świeżych z transportem do Zamawiającego Klasa A w kategorii M - CPV - 03142500 - 3
Dodano: 2016-05-23 - Dostawy jaj dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-04/2016)
Dodano: 2016-03-23 - Dostawa jaj kurzych, znak sprawy: D/Kw-220/5/2016
Dodano: 2016-03-09 - DOSTAWY JAJ KURZYCH
Dodano: 2016-02-11 - DOSTAWA JAJ SPOŻYWCZYCH W ROKU 2016 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica) - SPRAWA NR 103/2015
Dodano: 2015-08-20 - Jaja kurze.
Dodano: 2015-07-02 - Dostawa jaj kurzych świeżych z transportem do Zamawiającego Klasa A w kategoriach M i L 1PL - CPV - 03142500 - 3
Dodano: 2015-05-05 - Dostawy jaj kurzych
Dodano: 2015-02-16 - Dostawa jaj kurzych, znak sprawy: D/Kw-220/8/2014
Dodano: 2014-10-15