Przetargi.pl
dostawa jabłek do następujących miejsc : 1. Kantyna w Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża; 2. Kantyna w Zakładzie Karnym w Przytułach Starych, Przytuły 13A, gm. 3. Rzekuń, 07-411 Rzekuń; 4. Kantyna w Zakładzie Karnym w Grądach Woniecko, ul. Grądy-Woniecko 5. 34, 18-312 Rutki-Kossaki; 6. Kuchnia w Zakładzie Karnym w Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża 7. Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 8. Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża

Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" ogłasza przetarg

  • Adres: 77-330 Czarne, ul. Pomorska 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 833 36 79 , fax. 59 833 24 30
  • Data zamieszczenia: 2014-03-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA"
    ul. Pomorska 1 1
    77-330 Czarne, woj. pomorskie
    tel. 59 833 36 79, fax. 59 833 24 30
    REGON: 22115305000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa jabłek do następujących miejsc : 1. Kantyna w Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża; 2. Kantyna w Zakładzie Karnym w Przytułach Starych, Przytuły 13A, gm. 3. Rzekuń, 07-411 Rzekuń; 4. Kantyna w Zakładzie Karnym w Grądach Woniecko, ul. Grądy-Woniecko 5. 34, 18-312 Rutki-Kossaki; 6. Kuchnia w Zakładzie Karnym w Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża 7. Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 8. Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2. Wyszczególnienie przedmiotu dostawy: L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. jabłka konsumpcyjne klasa I kg 5 000 2 jabłka konsumpcyjne klasa II kg 10 000 Opis przedmiotu zamówienia: Jabłka Klasy I Jabłka powinny być dobrej jakości. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ owoców powinien być całkowicie zdrowy. Dopuszcza się następujące niewielkie wady, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd owoców, ich jakość, zachowanie jakości oraz prezentację w opakowaniu. Niewielkie wady kształtu Niewielkie wady rozwoju Niewielkie wady barwy Niewielkie wady skórki, które nie mogą przekraczać: 2 cm długości w przypadku wad o podłużnym kształcie 1 cm2 powierzchni całkowitej w przypadku pozostałych wad, z wyjątkiem śladów parcha , których łączna powierzchnia nie może przekraczać 0,25 cm2, lekkie odgniecenia, których łączna powierzchnia nie przekracza 1cm2 i nie mają zmienionej barwy. Dopuszczalne są wady skórki w postaci zabliźnionych uszkodzeń, otarć, odgnieceń, zwiędnięcia, ordzawienia oraz spowodowane działaniem słońca (oparzelina słoneczna), działaniem gradu, działaniem środków ochrony roślin i działaniem szkodników. Wszystkie te wady są dopuszczalne w limitach określonych powyżej. Mimo dopuszczalnych wad niedopuszczalne jest, aby w opakowaniu klasy I wszystkie owoce wykazywały np. wady kształtu, porażenie parchem czy odgniecenia. Jabłka mogą nie mieć szypułki pod warunkiem, że miejsce oderwania jest czyste, a skórka nie jest uszkodzona. Jabłka Klasy II Do tej klasy zalicza się jabłka , które nie mogą być zakwalifikowane do wyższych klas, ale spełniają wyżej określone wymagania minimalne. Miąższ owoców nie powinien mieć większych wad. Dopuszcza się następujące wady pod warunkiem, że owoce zachowują swoje cechy charakterystyczne co do jakości, utrzymania jakości oraz prezentacji: Wady kształtu Wady rozwoju Wady barwy Wady skórki, które nie mogą przekraczać: 4 cm długości w przypadku wad o podłużnym kształcie 2,5 cm2 łącznej powierzchni w przypadku pozostałych wad, wliczając lekko odbarwione odgniecenia, z wyjątkiem śladów parcha , których łączna powierzchnia nie może przekraczać 1 cm2 Dopuszczalne są wady skórki w postaci zabliźnionych uszkodzeń, otarć, odgnieceń, zwiędnięcia, ordzawienia oraz spowodowane działaniem słońca (oparzelina słoneczna), działaniem gradu, działaniem środków ochrony roślin i działaniem szkodników. Wszystkie te wady są dopuszczalne w limitach określonych powyżej. Jabłka klasy II powinny mieć dostateczną jakość handlową i nadawać się do spożycia. Występowanie wszystkich dopuszczalnych wad na pojedynczym owocu jest niedopuszczalne. Dlatego też mimo dopuszczalnych wad niedopuszczalne jest, aby wszystkie owoce wykazywały np. wady kształtu, porażenie parchem czy odgniecenia. 2.1. Miejsce dostawy : 1) Kantyna w Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża; 2) Kantyna w Zakładzie Karnym w Przytułach Starych, Przytuły 13A, gm. Rzekuń, 07-411 Rzekuń; 3) Kantyna w Zakładzie Karnym w Grądach Woniecko, ul. Grądy-Woniecko 34, 18-312 Rutki-Kossaki; 4) Kuchnia w Zakładzie Karnym w Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża 5) Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 6) Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 3. Dostawa będzie realizowana w ilościach i w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiającego. Termin dostawy nie może przekraczać dwóch dni od chwili złożenia zamówienia. 4. Dostawa będące przedmiotem zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę własnym transportem na jego koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości dostawy. 5. Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 1) przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; a) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produk-tów, b) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i ży-wienia, c) rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych, d) ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych, e) ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) NR 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stoso-wania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw 2) dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 3) dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 4) godziny i wielkość poszczególnych dostaw będzie ustalana telefo-nicznie z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego z dwu-dniowym wyprzedzeniem, 5) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu. 6) W trakcie transportu Wykonawca zapewni nieprzerwany łańcuch chłodniczy, jeżeli jest wymagany.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032223219
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach