Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Wolności
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 8115470 , fax. 74 8115470
- Data zamieszczenia: 2017-01-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
ul. Wolności 4
57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
tel. 74 8115470, fax. 74 8115470
REGON: 000288283 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa i montaż urządzeń gastronomicznych oraz wyposażenia kuchni w Zakładzie Przyrodoleczniczym Wojciech w Lądku Zdroju - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa i montaż urządzeń gastronomicznych oraz wyposażenia kuchni w Zakładzie Przyrodoleczniczym Wojciech w Lądku Zdroju zgodnie z ilościami określonymi wg zał. nr 1a do SIWZ oraz zgodnie z opisem określonym w zał. nr 1b do SIWZ. 2. Zamawiający wymaga by przedmiot zamówienia był fabrycznie nowy, nie posiadał żadnych śladów użytkowania i nie był przedmiotem praw osób trzecich oraz by wszystkie materiały użyte do produkcji przedmiotu zamówienia posiadały stosowne atesty i certyfikaty oraz instrukcje obsługi, które Wykonawca dostarczy wraz z przedmiotem zamówienia. 3. Dostawa przedmiotu zamówienia obejmuje transport i rozładunek, montaż i uruchomienie/instalowanie oraz przeszkolenie personelu w zakresie ich obsługi i konserwacji. 4. Okres rękojmi na przedmiot umowy wynosi zgodnie z prawem 12 miesięcy od dnia wydania rzeczy Zamawiającemu – przy czym za dzień wydania uważa się podpisania bezusterkowego protokołu odbioru. 4a. Okres gwarancji na dostarczony przedmiot umowy określony w ofercie (pozacenowe kryterium oceny ofert) i wynosi minimum 12 a maksymalnie 36 miesiące od dnia wydania rzeczy Zamawiającemu – przy czym za dzień wydania uważa się podpisania bezusterkowego protokołu odbioru. 5. Integralną część oferty stanowi dokument gwarancyjny – zał. nr 4 do SIWZ. 6. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony przedmiot umowy: a) spełnia wymagania określone w zał. nr 1a i 1b do SIWZ, b) jest fabrycznie nowy, niepowystawowy, w pełni sprawny i bez uszkodzeń oraz wolny od wad i dopuszczony do obrotu, c) posiada instrukcje obsługi w języku polskim, które Wykonawca przekaże Zamawiającemu; d) posiada wymagane prawem atesty, certyfikaty, zaświadczenia bądź inne dokumenty dopuszczające urządzenia gastronomiczne do eksploatacji, stosowania i kontaktu z żywnością, znaki bezpieczeństwa, deklaracje zgodności pod względem BHP oraz instrukcje BHP w zakresie obsługi i eksploatacji, w języku polskim, które Wykonawca przekaże Zamawiającemu; e) spełnia wymagania określone w: ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zm.), ustawie z dnia 12.12.2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (Dz. U. z 2015r.poz. 322 ) oraz ustawie dnia 30.08.2002 r. o systemie oceny zgodności (Dz. U. z 2014 r., poz. 1645 ze zm.) potwierdzone oznakowaniem CE. 7. Dostawa i montaż przedmiotu umowy powinien odbywać się w dni robocze w godzinach od 7.00-15.00, w terminie określonym w ofercie (pozacenowe kryterium oceny ofert) po wcześniejszym powiadomieniu pisemnym. 8. Termin realizacji przedmiotu umowy od dnia podpisania do 20.03.2017r., a termin dostawy i montażu określa Wykonawca w ofercie (pozacenowe kryterium oceny ofert). 9. Płatności wynikające z realizacji zamówienia nastąpią w formie przelewu na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany w umowie w terminie 21 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT po podpisaniu protokołu zdawczo-odbiorczego bez zastrzeżeń. 10. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie poniżej 30 tys. euro, ale prowadzone jest zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2015r., poz. 2164 ze zm. zwanej dalej Pzp). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39711130-9
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 1 000,00 zł (słownie: tysiąc złotych 00/100)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SZP/242-020/2024, Dostawa sprzętu AGD – chłodziarek w ramach potrzeb Działu Domów Studenckich Politechniki Wrocławskiej
Dodano: 2024-02-09 - Dostawa sprzętu gastronomicznego
Dodano: 2019-04-18 - Dostawa sprzętu i mebli nierdzewnych gastronomicznych
Dodano: 2018-03-02 - PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWĘ SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO, KUCHENNEGO, AGD ORAZ CIĄGU WYDAWCZEGO
Dodano: 2017-10-13 - dostawa lodówki farmaceutycznej
Dodano: 2017-03-08 - DOSTAWA SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO, CHŁODNICZEGO I WYPOSAŻENIA STOŁOWO-KUCHENNEGO.
Dodano: 2017-02-13