Gmina Brańszczyk ogłasza przetarg
- Adres: 07-221 Brańszczyk, ul. Jana Pawła II 45
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 029 6794040 w. 47 , fax. 029 6794040
- Data zamieszczenia: 2013-01-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Brańszczyk
ul. Jana Pawła II 45 45
07-221 Brańszczyk, woj. mazowieckie
tel. 029 6794040 w. 47, fax. 029 6794040
REGON: 55066782400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.branszczyk.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa gorących posiłków do szkół w miejscowościach Trzcianka, Turzyn, Nowa Wieś, Knurowiec, Poręba Średnia, Nowe Budy gminy Brańszczyk w 2013 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: Dostawy oraz obsługi na rzecz zamawiającego gorących posiłków w ilości około 160 porcji dziennie wraz z obsługą do niżej wymienionych szkół na terenie gminy Brańszczyk w 2013 roku z zachowaniem niezbędnych norm i warunków sanitarnych w zakresie przewozu żywności i zbiorowego żywienia. 2.2. Skład posiłków:cztery dni w tygodniu: zupa + pieczywo +jednorazowy talerz + łyżka wraz z dostawą i obsługą jeden dzień w tygodniu: ziemniaki, ryż, kasza, kluski (śląskie, kopytka) lub makaron + sztuka mięsa + surówka +jednorazowy talerz + sztućce wraz z dostawą i obsługą - wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży - posiłki dostarczane będą w pojemnikach termoizolacyjnych - będących w posiadaniu wykonawcy, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. Wykonawca zapewnia jednorazowe naczynia oraz łyżki i sztućce do spożycia posiłku dla każdego dziecka oraz zapewnia odbiór i wywóz zużytych naczyń, łyżek i sztućców. Posiłki oferowane uczniom w szkole powinny odpowiadać wymaganiom jakościowym i mieć wartość odżywczą, w tym energetyczną, dostosowaną do wieku uczniów - posiłki będą podawane w temperaturze nie niższej niż 65o C. 2.3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia zamawiającemu wykazu proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy - jadłospisu z podaniem gramatury posiłków z co najmniej 7 - dniowym wyprzedzeniem. 2.4. Wraz z dostarczonym posiłkiem wykonawca dostarcza naczynia jednorazowe i łyżki lub sztućce w zależności od potrzeb w ilości zgodnej z ilością porcji dostarczonego posiłku w danym dniu. 2.5. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w przepisach wykonawczych. 2.6. Miejsca i godziny dostawy posiłków: 1) Publiczne Gimnazjum w Porębie Średniej - w godz. od 9.00 do 12.00 2) Publiczna Szkoła Podstawowa w Nowej Wsi w godz. od 9.00 do 12.00 3) Publiczna Szkoła Podstawowa w Knurowcu w godz. od 9.00 do 12.00 4) Publiczna Szkoła Podstawowa w Trzciance w godz. od 9.00 do 12.00 5) Publiczna Szkoła Podstawowa w Tyrzynie w godz. od 9.00 do 12.00 6) Publiczna Szkoła Podstawowa w Nowych Budach w godz. od 9.00 do 12.00 7) Publiczna Szkoła Podstawowa w Porębie Średniej w godz. od 9.00 do 12.00 2.7. Zamawiający przewiduje dostarczenie łącznie około 25 tys posiłków rocznie do w/w szkół. Ilość dostawy posiłków może ulec zmianie ?10%. 2.8. Dostawy nie będą realizowane przez wykonawcę w dni wolne od zajęć szkolnych oraz ferie i wakacje szkolne. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia w szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 2.9. W przypadku braku środków na dożywianie dzieci w trakcie realizacji zamówienia - zamawiający może rozwiązać umowę z wykonawcą. 2.10. Zapłata za dostarczone zamówienie będzie następować w okresach jednomiesięcznych w ciągu 14 dni po złożeniu faktury. 2.11. Zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco wykonawca będzie informowany o ilości posiłków, które ma dostarczyć. 2.12. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.branszczyk.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- świadczenie usług cateringowych w siedzibie MR na rzecz komórek organizacyjnych
Dodano: 2016-06-22 - Organizacja i obsługa poczęstunku dla 2 500 osób podczas obchodów 72. rocznicy Powstania Warszawskiego.
Dodano: 2016-06-14 - świadczenie usług cateringowych w siedzibie MR na rzecz komórek organizacyjnych
Dodano: 2016-06-10 - Obsługa gastronomiczno - kelnerska XVI Konferencji Wirtualny Uniwersytet w dniach 22-23.06.2016 r., znak sprawy ZP/U/SE/44/2016
Dodano: 2016-05-24 - Obsługa gastronomiczno - kelnerska XVI Konferencji Wirtualny Uniwersytet w dniach 22-23.06.2016 r., znak sprawy ZP/U/SE/37/2016
Dodano: 2016-05-12 - Zapewnienie usługi gastronomicznej podczas projektu Pikniku Pracowniczego i Regat o Puchar Rektora Politechniki Warszawskiej, który odbędzie się w dniach 21-22 maja 2016 r.
Dodano: 2016-04-29 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Instytutu Lotnictwa
Dodano: 2016-04-15 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-04-15 - Usługa cateringowa z usługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 16.04.2016r. Nr postępowania: ZP/U/KK/11/2016
Dodano: 2016-03-15 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby UKSW w Warszawie
Dodano: 2016-02-29