Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu ogłasza przetarg
- Adres: 58300 Wałbrzych, ul. Chrobrego
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 6646326, 6646311 , fax. 748 425 916
- Data zamieszczenia: 2017-11-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu
ul. Chrobrego 31
58300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie
tel. 074 6646326, 6646311, fax. 748 425 916
REGON: 29131600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rckik.walbrzych.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa czekolady dla potrzeb Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu w okresie 12 miesięcy - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa 240.000 szt. czekolady 100 g. dla potrzeb Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu w okresie 12 miesięcy którą Zamawiający wydaje dawcom krwi dla zrównoważenia wysiłku energetycznego. Zamawiający wymaga aby 240.000 szt. czekolad dostarczone było w czterech gatunkach w następujących ilościach tj.: 1) czekolada 100 g. mleczna 60.000 szt. 2) czekolada 100 g. gorzka/deserowa 60.000 szt. 3) czekolada 100 g. mleczna z dodatkami I 60.000 szt. (rodzynki, wiórki kokosowe, migdały, inne bakalie) 4) czekolada 100g. mleczna z dodatkami II 60.000 szt. (orzechy laskowe, orzechy arachidowe, inne orzechy) – nie mogą być to takie same czekolady jak pkt. 3). 2. Oferowana czekolada musi spełniać następujące wymagania: a) czekolada w tabliczkach 100g., b) kaloryczność nie mniej niż 500 kcal w 100 g produktu jednak łącznie dla 8 tabliczek czekolady przeznaczonych do wydania dawcy krwi (po 2 tabliczki z każdego gatunku czekolady) - nie mniej niż 4.160 kcal, c) opakowanie jednostkowe - 100 g. d) opakowanie zbiorcze: od 40 do 60 szt. czekolad, e) okres przydatności do spożycia – minimum 6 m-cy od daty dostawy. f) opakowanie jednostkowe: papier pergaminowy, folia z tworzyw sztucznych lub aluminiowa laminowana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) g) czekolada powinna posiadać wymagane na rynku atesty i certyfikaty, opakowanie każdej tabliczki powinno być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami h) dodatkowe wymogi dot. czekolady gorzkiej/deserowej: - zawartość masy kakaowej - min. 40 %, - zawartość tłuszczów innych niż tłuszcz kakaowy nie więcej niż 5%. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15842000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca winien przedłożyć specyfikacje jakościowe oferowanych produktów (dla każdego zaoferowanego rodzaju czekolady) – opis produktu sporządzony przez jednostkę kontroli jakości lub dział technologiczny zawierający w szczególności następujące informacje: opis wyrobu, wykaz składników, parametry fizykochemiczne, wartość odżywczą i kaloryczność 100 g produktu, zawartość masy kakaowej w %.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną