Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, ul. Kaliskiego 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6837865 , fax. 022 6837977
- Data zamieszczenia: 2014-04-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
ul. Kaliskiego 2 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6837865, fax. 022 6837977
REGON: 01212290000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich. Wykaz przedmiotu zamówienia zawiera Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany i dostarczony zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 poz. 914 ze zm.), 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), 3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, 4) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, 5) rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, 3. Wykonawca zapewni, że dostarczany przedmiot zamówienia będzie pochodził od producentów objętych stałym nadzorem Państwowego Inspektora Sanitarnego. 4. Dla określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez: inspektora PIS (Państwowej Inspekcji Sanitarnej), (IW) (Inspektora Weterynaryjnego), WOMP (Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej), laboratorium Zamawiającego(także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno - higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru. 5. Wykonawca wyraża zgodę na pobieranie prób żywności i jej przebadanie we właściwym miejscowo (dla Zamawiającego) laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, laboratorium WOMP (Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej) lub w akredytowanym laboratorium lub laboratorium spełniającym wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025 (w tym trzykrotnie na koszt Wykonawcy) celem określenia jakości zdrowotnej i handlowej dostarczanych w ramach niniejszej umowy towarów. 6. W przypadku naruszenia norm jakościowych określonych umową, potwierdzonego przez PIS (Państwową Inspekcję Sanitarną), (IW) (Inspektora Weterynaryjnego), WOMP (Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej), a także przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025, bądź potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawidłowości w zakresie określonym w § 4, Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy. 7. W przypadku trzykrotnego potwierdzonego protokołu reklamacji lub naruszenia postanowień zawartych w umowie, a w szczególności § 4, ust.1, 4, 5 oraz § 5, ust. 1, Zamawiający może rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia i bez prawa do odszkodowania. 8. Zamawiający może rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia zgodnie z zapisem § 6 ust. 4. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo natychmiastowego odstąpienia od umowy w przypadku: - naruszenia norm jakościowych określonych umową, potwierdzonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną (PIS), Inspektora Weterynaryjnego (IW), Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej (WOMP), a także przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025, bądź potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawidłowości w zakresie określonym w § 4 umowy, - otrzymania przez Zamawiającego kopii decyzji wydanej przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności o wstrzymaniu produkcji lub zamknięciu zakładu Wykonawcy, - otrzymania od Wojskowych Organów Nadzoru Sanitarnego i Weterynaryjnego nakazu zaprzestania zaopatrywania z określonego źródła. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158120003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości 9 000,00 zł (dziewięć tysięcy złotych) przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 25.04.2014r. do godz.09:00. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu. 2. Wadium może być wniesione: 1) w formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał lub kopia tego dokumentu. 2) w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: PEKAO S.A. Warszawa, ul. Towarowa 25, Nr 34 1240 5918 1111 0000 4910 0228. z dopiskiem Wadium na dostawę ciast i wyrobów ciastkarskich.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy wyrobów cukierniczych (ciast) dla DW WAM Sp. z o. o. Oddział WDW w RYNI.
Dodano: 2016-01-26 - Dostawa produktów żywnościowych oraz napoi. Część 1 - Ciasta, Część 2 - Pieczywo, Część 3 - Jaja, Część 4 - Produkty mleczarskie, Część 5 - Napoje
Dodano: 2015-12-15 - DOSTAWA CIAST I WYROBÓW CIASTKARSKICH
Dodano: 2015-10-06 - Dostawy wyrobów cukierniczych (ciast) dla DW WAM Sp. z o. o. Oddział WDW w RYNI.
Dodano: 2015-08-05 - Dostawy wyrobów cukierniczych (ciast) dla DW WAM Sp. z o. o. Oddział WDW w RYNI
Dodano: 2015-07-13 - DOSTAWA CIAST I WYROBÓW CIASTKARSKICH
Dodano: 2013-01-24 - DOSTAWA CIAST I WYROBÓW CIASTKARSKICH
Dodano: 2012-03-20 - Dostawa wyrobów cukierniczych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu
Dodano: 2012-02-13 - Dostawa ciast do Zakładu Kynologii Policyjnej w Sułkowicach
Dodano: 2010-12-20 - Dostawa ciast do Zakładu Kynologii Policyjnej w Sułkowicach
Dodano: 2010-11-16