Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do odbiorcy bezpośredniego - Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-600 Świętochłowice, ul. Katowicka 35
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2455104 , fax. 032 2455104
  • Data zamieszczenia: 2009-05-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Katowicka 35 35
    41-600 Świętochłowice, woj. śląskie
    tel. 032 2455104, fax. 032 2455104
    REGON: 00345206200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do odbiorcy bezpośredniego - Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakup artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach - w podziale na 5 pakietów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem uczestnictwa w przetargu jest złożenie oferty na dostawę żywności wraz z wymaganymi dokumentami oraz w przypadku pakietów nr : 1,2 3 ,5, z zestawem próbek artykułów spożywczych. Sposobu oceny spełnienia warunków dokona komisja przetargowa powołana przez kierownika Zamawiającego. Komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla zadania 4 będzie się kierowała jedynym kryterium, jakim jest cena ( 100 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 100 punktów cena danego wykonawcy (brutto) W przypadku zadań: 1,2 3, 5, komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej będzie kierowała się kryteriami: cena (70 pkt) oraz jakość (0- 30 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 70 punktów cena danego wykonawcy (brutto) Punktacja za jakość będzie przyznawana w skali : 0 - 30 pkt ( J = S + Z + K + W ), poprzez ocenę próbek załączonych do oferty, biorąc pod uwagę: - walory smakowe ( S = 0 - 15 pkt.), - zapach ( Z = 0 - 5 pkt.), - konsystencja ( K = 0 - 5 pkt ), - wygląd ( W = 0 - 5 pkt ). W celu oceny jakości oferent jest zobowiązany do przedłożenia zamawiającemu wraz z ofertą zestawu próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabelach nr :1,2,3,5, artykułów żywnościowych. Próbki wyznaczonych artykułów winny być dostarczone w oryginalnycvh opakowaniach. W przypadku opakowań towarów większych niż dostarczone próbki, należy dołączyć oryginały etykiet producenta towaru, umożliwiające identyfikację, tj. nazwę producenta oraz nazwę handlową towaru. Przetarg wygra oferent, którego oferta otrzyma największą, całkowitą liczbę punktów według kryteriów oceny.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Kompletna oferta powinna zawierać: 1. wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1), 2. zestawienie kosztów - (odpowiednio tabele od nr 1 - 5 w zależności, na który pakiet składana jest oferta), (załącznik nr 2), 3. oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 . Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3), 4. zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 4), 5. zestaw próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabelach nr 1,2,3,5, SIWZ, w przypadku pakietów nr 12,3,5, 6. zaświadczenie z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub innego właściwego rejestru (wystawione nie później niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert),W przypadku zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, kserokopię dokumentu winien potwierdzić organ, który go wydał! 7. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie jako jeden oferent - jeśli dotyczy, 8. upoważnienie do podpisania oferty, w przypadku gdy oferta zostanie podpisana przez osobę/y, których uprawnienie do dokonywania tej czynności nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty . Dokumenty mogą być składane w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez upoważnionego Wykonawcę. Zamawiający będzie żądał przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kserokopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić uzasadnione wątpliwości co do jej prawdziwości, a Zamawiający nie będzie mógł sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób. Zamawiający wykluczy z postępowania wykonawców o których mowa w art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli: 1. jest niezgodna z ustawą, 2. jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3. jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, 4. zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 5. została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, 6. zawiera błędy w obliczeniu ceny, 7. wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust.2 pkt. 3, 8. jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.swietochlowice.info
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach