Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych (nr sprawy 6/2009/ZP)

Zakład Obsługi Ministerstwa Obrony Narodowej (ZO MON) ogłasza przetarg

  • Adres: 00-909 Warszawa, ul. Puławska 4/6 (wejście od ul. Rakowieckiej 2A)
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6871745, 6871812 , fax. 022 6871030, 6870413
  • Data zamieszczenia: 2009-09-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Obsługi Ministerstwa Obrony Narodowej (ZO MON)
    ul. Puławska 4/6 (wejście od ul. Rakowieckiej 2A)
    00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6871745, 6871812, fax. 022 6871030, 6870413
    REGON: 00066533700036
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zomon.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gospodarstwo pomocnicze Ministerstwa Obrony Narodowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych (nr sprawy 6/2009/ZP)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Sekcji Usług Gastronomicznych Zakładu Obsługi MON w Warszawie, obejmujących następujące asortymenty (części zamówienia): 1) mięso i przetwory mięsne (grupa wg kodu numerycznego CPV: 15100000-9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne); 2) świeże warzywa i owoce (grupa wg kodu numerycznego CPV: 03200000-3 - zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy). Dostawy będą odbywały się na ul. Filtrową 2/4 w Warszawie. Wykaz asortymentu zawiera zał. nr 3 i 4 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w prowadzonym postępowaniu.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, z uwagi na okoliczności wskazane przepisami art. 24 ust. 1 oraz ust. 2 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia po-tencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 4) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 5) Wymagania odnoszące się do Wykonawców składających ofertę wspólnie: Wykonawcy składający ofertę wspólnie muszą spełniać wymagania określone w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych. 6) Inne informacje, dokumenty i oświadczenia dotyczące sytuacji Wykonawcy i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on warunki uczestnictwa w postępowaniu: a) złoży ofertę zgodną z wymogami specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz przepisami ustawy, b) akceptuje warunki umowne załączone do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, c) posiada aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2005 r. Nr 17 poz. 127 z późn. zmn.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zmn.) - dotyczy części I zamówienia, d) posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub wprowadzania do obrotu żywności pochodzenia niezwierzęcego (art. 61 ustawy o bez-pieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zmn.) lub jeżeli Wykonawca składający ofertę jest tylko pośrednikiem w handlu warzywami i owocami, zamiast powyższego dokumentu powinien przedstawić potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Dz. U. z 2005 r. Nr 197 poz. 1577 z późn. zmn.) - dotyczy części II zamówienia, e) ma wdrożony system HACCP w zakładzie. 7) W celu potwierdzenia, że Wykonawca ubiegający się o zamówienie spełnia stawiane warunki, musi przedstawić oświadczenie pisemne i dokumenty wyszczególnione w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Ocena spełniania warunków będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia lub nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu wszyscy Wykonawcy muszą przedstawić w swojej ofercie następujące oświadczenia i dokumenty: 1. Oświadczenie pisemne o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1. pkt. 1-4 ustawy według wzoru stanowiącego zał. nr 1 do SIWZ. 2. Ofertę z wykorzystaniem wzoru stanowiącego zał. nr 2 do SIWZ. 3. Kosztorys ofertowy według wzoru stanowiącego zał. nr 3, 4 do SIWZ. 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Z powyższych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że profil działania Wykonawcy odpowiada charakterowi usługi będącej przedmiotem zamówienia oraz wskazywać osoby uprawnione do dokonywania czynności prawnych w imieniu Wykonawcy. 5. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2005 r. Nr 17 poz. 127 z późn. zmn.) lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zmn.) - dotyczy części I zamówienia, 6. Aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub wprowadzania do obrotu żywności pochodzenia niezwierzęcego (art. 61 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zmn.) lub jeżeli Wykonawca składający ofertę jest tylko po-średnikiem w handlu warzywami i owocami, zamiast powyższego dokumentu powinien przedstawić potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Dz. U. z 2005 r. Nr 197 poz. 1577 z późn. zmn.) - dotyczy części II zamówienia, 7. Zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o objęciu nadzorem funkcjonowania systemu HACCP u Wykonawcy, bądź certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające stosowne akredytacje. 8. Dokumenty są składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza składania dokumentów i oświadczeń drogą elektroniczną. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zomon.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach