Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-600 Świętochłowice, ul. Katowicka 35
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2455104 , fax. 032 2455104
  • Data zamieszczenia: 2009-04-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Katowicka 35 35
    41-600 Świętochłowice, woj. śląskie
    tel. 032 2455104, fax. 032 2455104
    REGON: 00345206200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów żywnościowych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do odbiorcy bezpośredniego - Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świę
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem uczestnictwa w przetargu jest złożenie oferty na dostawę żywności wraz z wymaganymi dokumentami oraz z zestawem próbek artykułów spożywczych, o których mowa w punkcie VIII SIWZ. Sposobu oceny spełnienia warunków dokona komisja przetargowa powołana przez kierownika Zamawiającego. Komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej będzie kierowała się kryteriami: cena (70 pkt) oraz jakość ( 30 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 70 punktów cena danego wykonawcy (brutto) Punktacja za jakość będzie przyznawana w skali : 0 - 30 pkt ( J = S + Z + K + W ), poprzez ocenę próbek załączonych do oferty, biorąc pod uwagę: - walory smakowe ( S = 0 - 15 pkt.), - zapach ( Z = 0 - 5 pkt.), - konsystencja ( K = 0 - 5 pkt ), - wygląd ( W = 0 - 5 pkt ). W celu oceny jakości oferent jest zobowiązany do przedłożenia zamawiającemu wraz z ofertą zestawu próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabeli artykułów żywnościowych. Próbki wyznaczonych artykułów winny być dostarczone w oryginalnych opakowaniach lub w ilości 100 do 150 gramów, zaopatrzone w etykiety umożliwiające identyfikację nazwy handlowej i nazwy producenta. Przetarg wygra oferent, którego oferta otrzyma największą, całkowitą liczbę punktów według kryteriów oceny.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Kompletna oferta powinna zawierać: 1. wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1), 2. zestawienie kosztów - tabela (załącznik nr 2), 3. oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 Prawo zamówień publicznych(załącznik nr 3), 4. zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 4), 5. zestaw próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabeli artykułów żywnościowych, 6. zaświadczenie z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub innego właściwego rejestru (wystawione nie później niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert) 7. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie jako jeden oferent - jeśli dotyczy, 8. upoważnienie do podpisania oferty, w przypadku gdy oferta zostanie podpisana przez osobę/y, których uprawnienie do dokonywania tej czynności nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty .

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.swietochlowice.info
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach