Zespół Szkół Nr 8 ogłasza przetarg
- Adres: 44-244 Żory, ul. Osińska 50
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 434544 , fax. 32 434544
- Data zamieszczenia: 2014-01-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 8
ul. Osińska 50 50
44-244 Żory, woj. śląskie
tel. 32 434544, fax. 32 434544
REGON: 27828154900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: zs8.zory.bip.net.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych na magazyn stołówki szkolnej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów wieprzowe i artykuły mięsne część I , artykuły drobiowe część II , owoce warzywa świeże część III , artykuły spożywcze artykuły warzywno owocowe część IV, mrożonki artykuły rybne cześć V. Dostawa artykułów żywnościowych stanowiąca przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostarczanie artykułów żywnościowych zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. Miejscem dostarczania zamawiającemu artykułów żywnościowych są pomieszczenia stołówki w budynku Zespołu Szkół Nr 8 w Żorach ul. Osińska 50 Żory 44-240 zwanej dalej również miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych wymagane jest wniesienie artykułów żywnościowych do pomieszczenia wskazanego przez intendentkę szkolną. Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 5 samodzielnych części z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualne wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy Prawo zamówień publicznych na wskazane z nazwy produkty , Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów, nie gorszej jakości niż opisane w załącznikachnr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5. Ciężar udowodnienia, że produkty są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie artykułów żywnościowych w ramach danej części zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określają odpowiednio Część I Artykuły mięsne, artykuły wieprzowe Część II Artykuły drobiowe Część III Warzywa i owoce świeże Część IV Artykuły spożywcze, artykuły warzywno - owocowe, Część V Mrożonki i artykuły rybne Ilość artykułów żywnościowych wskazana w załącznikach 1, 2, 3, 4, 5 jest wielkością orientacyjną, przewidywaną do nabycia przez zamawiającego w okresie terminie wykonania zamówienia. Zamawiający w trakcie obowiązywania umowy zastrzega sobie prawo zmiany ilości przedmiotu umowy tj. zmniejszenie. Ilości ustalone zostały na podstawie zeszłorocznego zużycia. Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia na skutek zmian wynikających z różnej liczby przygotowywanych posiłków Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych towarów w stosunku do ilości przewidzianych Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia, przez co zmianie ulegnie kwota na jaką została zawarta umowa.Szczegółowy opis wielkości zamówienia znajduje się w SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zs8.zory.bip.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2016-07-15 - Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.09.2016 r. do 30.12.2016 r. Pakiet 7 - Jaja dla MP-12 w Knurowie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.09.2016 r. do 30.12.2016 r. Pakiet 7 - Jaja dla ZSP w Knurowie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.09.2016 r. do 30.12.2016 r. Pakiet 7 - Jaja dla MP-7 w Knurowie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.09.2016 r. do 30.12.2016 r. Pakiet 1 - Artykuły spożywcze i Pakiet 7 - Jaja dla MP-3 w Knurowie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.09.2016 r. do 30.12.2016 r. - Pakiet 7 - Jaja dla MP-2 w Knurowie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów żywnościowych do czterech Oddziałów Żłobków Miejskich w Gliwicach.
Dodano: 2016-07-07 - Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Publicznych w Górkach Wielkich
Dodano: 2016-07-05 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DOROSŁYCH W BYTOMIU PAKIET IV
Dodano: 2016-06-30 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DOROSŁYCH W BYTOMIU PAKIET III
Dodano: 2016-06-15