ZESPÓŁ SZKÓŁ W SIEMIĄTKOWIE ogłasza przetarg
- Adres: 09-135 Siemiątkowo, ul. Warszawska 3A
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-01-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKÓŁ W SIEMIĄTKOWIE
ul. Warszawska 3A
09-135 Siemiątkowo, woj. mazowieckie
REGON: 143329806 - Adres strony internetowej zamawiającego: zssiemiatkowo.edupage.org
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Siemiątkowie w 2022 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część 3 – Sukcesywna dostawa mięsa, drobiu i wędlinWymagania dotyczące mięsa i drobiu: powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, pomiażdżonych kości, głębokich ponacinań, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni, czystość – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, barwa – mięśni jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy; tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym, konsystencja – jędrna, elastyczna; zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, niedopuszczalny zapach obcy.Zawartość zanieczyszczeń w produkcie zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem;Wymagania mikrobiologiczne zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.Trwałość - okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy.Pakowanie – pojemniki plastikowe lub inne zapewniające higieniczną dostawę (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.Oznakowanie opakowania powinno zawierać: nazwę asortymentu, dane identyfikujące producenta asortymentu, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, zawartość netto asortymentu, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zastosowane środki konserwujące np. octany, askorbiniany, sól peklująca, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości; opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.Wymagania dotyczące wędlin:Trwałość: okres przydatności do spożycia produktu deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy.Opakowania: jednostkowe – może stanowić folia zawierająca oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami, przeznaczona do kontaktu z żywnością, pakowane w atmosferze modyfikowanej, gramatura opakowań musi mieścić się w przedziałach od 1/2 do 4 kg dla poszczególnych wyrobów; transportowe – zamawiane produkty dostarczane będą w pojemnikach wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych pokrywą.Oznakowanie opakowania powinno zawierać: nazwę produktu, skład surowcowy produktu gotowego, dane identyfikujące producenta produktu, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, zawartość netto produktu, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, uszkodzenie, połamanie, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami, itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli w 25 g, gronkowców chorobotwórczych w 0,1 g i z grupy coli 0,1 g, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ dla Części 3.Część 7 – Sukcesywna dostawa rybPakowanie – opakowania przystosowane do kontaktu z żywnością. Dopuszczane jest opakowanie jednostopniowe. Opakowanie zbiorcze musi zawierać etykietę producenta.Wymagania dotyczące ryb wędzonych: kolor skóry złocisty, kolor mięsa biały lub naturalny dla rodzaju ryby, zapach swoisty dla ryby wędzonej. Termin przydatności: zgodnie z zaleceniami producenta termin przechowywania w momencie dostarczenia do magazynu minimum 8 dni. Oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: nazwę produktu, skład surowcowy produktu gotowego, dane identyfikujące producenta produktu, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, zawartość netto produktu, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, obcy, tekstura tkanki mięsnej mazista, obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, uszkodzenie, połamanie, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami, itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.Wymagania dla ryb w filetach – ryby świeże, nie mrożone: waga jednego fileta zgodna z opisem w formularzu cenowym, powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi. błona otrzewna, pas barkowy, płetwy, skóra, ości, żebra usunięte. filety całe, nie porwane, filety dające się łatwo oddzielić od siebie. Termin przydatności: zgodnie z zaleceniami min. 75% okresu oferowanego przez producenta od liczony od dnia dostarczenia do magazynu. Oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: nazwę produktu, skład surowcowy produktu gotowego, dane identyfikujące producenta produktu, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, zawartość netto produktu, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, obcy, tekstura tkanki mięsnej mazista, obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zawilgocenie powierzchni, uszkodzenie, połamanie, składniki użyte do produkcji zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami, itp., skupiska jednego ze składników, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.Wymagania dla ryb w filetach – ryby mrożone: filety całe, nie porwane, filety dające się łatwo oddzielić od siebie, opakowanie nienaruszone, czyste, brak zawilgocenia, produkt o właściwej dla niego konsystencji, luźno ułożony, bez zbitych/zmrożonych produktów – wskazujących na częściowe rozmrożenie i powtórne zamrożenie produktu, zapach swoisty, bez obcego zapachu.Termin przydatności: zgodnie z zaleceniami min. 75% okresu oferowanego przez producenta liczony od dnia dostarczenia do magazynu. Pakowanie – Opakowania powinny być wykonane z materiałów, które zachowują swe podstawowe cechy użytkowe podczas: zamrażania w temperaturze do -38°C, przechowywania w temperaturze do -30°C, transportu i sprzedaży. Wszystkie opakowania stykające się bezpośrednio z wyrobem muszą mieć atest kompetentnej jednostki resortu zdrowia. Opakowanie jednostkowe i zbiorcze musi zawierać etykietę producenta.Oznakowanie opakowania powinno zawierać co najmniej (odpowiednio do rodzaju produktu): nazwy wyrobu, wykazu składników (jeżeli jest ich więcej niż jeden podstawowy) oraz ich ilości, wszelkich składników lub substancji powodujących alergie lub reakcje, nazwa i adres firmy i/lub producenta, ilości netto żywności, daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, specjalnych warunków przechowywania lub warunków użycia oraz treść: CHRONIĆ PRZED ROZMROŻENIEM.Towar będzie nieprzyjęty, jeżeli będą: opakowania będą zniszczone, zawilgocone, brudne, wskazujące na ubytek produktu, produkt wskazujący na uprzednie częściowe rozmrożenie i powtórne zamrożenie (kawałki lodu wewnątrz opakowania, produkt pozbijany), zapach, konsystencja wskazująca na produkt stary, zepsuty, obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników oraz ich pozostałości, opakowania bez oznakowania, uszkodzone mechaniczne, zabrudzone.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ dla Części 7. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup artykułów spożywczych, mięsa, drobiu, warzyw, owoców, mrożonek i artykułów garmażeryjnych na potrzeby stołówki szkolnej w Zalesiu Górnym
Dodano: 2024-03-08 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Kobyłce w 2024 roku
Dodano: 2024-03-07 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych – wyrobów garmażeryjnych dla Publicznego Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Kobyłce w 2024 roku
Dodano: 2024-03-07 - Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Siemiątkowie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-21 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 312 im. Ewy Szelburg - Zarembiny.
Dodano: 2024-02-18 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, tłuszczy roślinnych i jaj dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2023 roku.
Dodano: 2024-02-16 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Gołyminie-Ośrodku
Dodano: 2024-02-12 - „Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Świerczach w roku 2024”
Dodano: 2024-02-11 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych.
Dodano: 2024-01-31 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 2 im. Stefana Żeromskiego w Konstancin-Jeziornej w 2024 r.
Dodano: 2024-01-28