Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 10 w Olsztynie w roku 2019

Szkoła Podstawowa nr 10 im.Władysława Broniewskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 10045 Olsztyn, ul. Niepodległości
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 895 237 727 , fax. 895 237 727
  • Data zamieszczenia: 2018-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 10 im.Władysława Broniewskiego
    ul. Niepodległości 18
    10045 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 895 237 727, fax. 895 237 727
    REGON: 71634200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://olsztynsp10.szkolnybip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 10 w Olsztynie w roku 2019
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego, zgodnie z art. 10 ust. 1 oraz art. 39 – 46 ustawy o wartości szacunkowej zamówienia mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust. 8 ustawy Pzp. 2.Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 24aa ustawy najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta zostanie wstępnie oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Zamawiający wykona w stosunku do wszystkich ofert czynności wynikające z art. 87, art. 89 i art. 90 ust. 1 ustawy. Natomiast w stosunku do wstępnie wybranego Wykonawcy dokona analizy podmiotowej pod kątem zaistnienia podstaw wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu. 3.Postępowanie o udzielenie zamówienia, prowadzi się w języku polskim, z zachowaniem formy pisemnej. Zamawiający nie wyraża zgody na złożenie oświadczeń, oferty oraz innych dokumentów w języku obcym. 4.Do czynności podejmowanych przez Zamawiającego i Wykonawców będą miały zastosowanie przepisy Ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 459 z późn. zm.) jeżeli przepisy ustawy Pzp nie stanowią inaczej. 5.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 6.Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 7.Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej. 8.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia. 9.Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału Wykonawców w postępowaniu. Wszelkie koszty udziału w postępowaniu jak również koszty sporządzenia oferty ponosi Wykonawca. 10.Rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą prowadzone będą w polskich złotych (PLN). Nie przewiduje się rozliczeń w walutach obcych. 11.Zamawiajacy nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 12.Zamawiający dopuszcza możliwości złożenia ofert częściowych Część I – artykuły spożywcze różne Cześć II - nabiał (mleko i przetwory mleczarskie) Cześć III - mrożonki Cześć IV - pieczywo Cześć V – jaja kurze konsumpcyjne Cześć VI - mięso wołowo -wieprzowe Cześć VII – mięso drobiowe Cześć VIII – wyroby garmażeryjne Cześć IX - wędliny Cześć X - warzywa i owoce 13.Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części, treść oferty musi odpowiadać treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 14.Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. o wartości nie większej niż 20% zamówienia podstawowego. Zamówienia te polegać będą na dodatkowych dostawach towaru wyszczególnionego w Załączniku nr 2 do SIWZ. Warunki jakim będą podlegać powyższe zamówienia będą odpowiadały warunkom określonym i zgodnym z zamówieniem podstawowym określonym w niniejszym postępowaniu. 15.Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. 16.Zamawiający (zgodnie z art. 36 b ust. 1 ustawy Pzp) żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców. 17.Ogłoszenie o niniejszym przetargu ukazało się w Biuletynie Zamówień Publicznych, BIP oraz na stronie internetowej Zamawiającego: http://olsztynsp10.szkolnybip.pl ROZDZIAŁ III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych różnych grup towarowych do Szkoły Podstawowej nr 10 w Olsztynie, od dnia 2 stycznia 2019 roku do 31 grudnia 2019 roku wg. zapotrzebowania zgłaszanego telefonicznie przez pracownika zamawiającego. Asortyment i ilości przedmiotu zamówienia szczegółowo wymieniono i opisano w formularzach cenowych dla każdej części zamówienia stanowiących załączniki nr 2 do SIWZ. 2.Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części: Część I – artykuły spożywcze różne Cześć II - nabiał (mleko i przetwory mleczarskie) Cześć III - mrożonki Cześć IV - pieczywo Cześć V – jaja kurze konsumpcyjne Cześć VI - mięso wołowo -wieprzowe Cześć VII – mięso drobiowe Cześć VIII – wyroby garmażeryjne Cześć IX - wędliny Cześć X - warzywa i owoce 3. W zakresie przedmiotu zamówienia, Zamawiający wymaga, by: - artykuły żywnościowe w każdej grupie towarowej (w części zamówienia) były wysokiej jakości w gat. I Dostawy - były realizowane zgodnie z wymogami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2018 poz1541 z późn. Zm.) oraz zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcji. - Wykonawca powinien posiadać samochód /samochody dostawcze spełniające wymogi sanitarne dotyczące przewozu żywności odpowiednie dla każdej grupy żywności poświadczone decyzją wydaną przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny. - Wykonawca dostarczał przedmiot zamówienia w ilościach i rodzajach określonych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego w dzień następny po złożeniu zamówienia. - Wykonawca realizował każde zamówienie, również te o niskiej wartości. - przekazał numery telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Wymagania Zamawiającego zawarte w opis przedmiotu zamówienia oraz informacje w formularzach cenowych określają standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. Część I – X artykuły spożywcze różne 1.Oferowane produkty były wysokiej jakości w gat. I, były dopuszczone do obrotu i spełniały wymagania określone w ustawie o warunkach zdrowotnych i żywienia ( Dz.U Nr 31 poz 265 z 2005 ) 2. Oferowane artykuły żywnościowe powinny charakteryzować się wysoką jakością i powinny posiadać termin przydatności do spożycia maksymalny dla danego produktu. 3. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach detalicznych. 4. Każde opakowanie powinno zawierać nazwę i adres producenta, nazwę surowca, ilość sztuk, klasę jakości, datę produkcji, datę przydatności do spożycia, warunki przechowywania. 5.Opakowania artykułów – słoiki szklane, torebki papierowe, kartony, torby foliowe muszą być odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe i szczelne. 6. Smak i zapach oferowanych produktów powinien być charakterystyczny dla danego artykułu bez obcych posmaków czy zapachów. 7. Nazwy producentów umieszczone w formularzu cenowym wskazują na produkty, które odpowiadają specyficznym potrzebom zamawiającego i są wypróbowanej, dobrej jakości. 8. Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP 9. Wielkość zamówienia określona jest w załączniku od nr 2a do nr 2j SIWZ 10.Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze w ilościach i rodzajach określonych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego w dzień następny po złożeniu zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej do odbioru. 11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i rodzajach określonych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego w dzień następującym po dniu złożenia zamówienia (również w poniedziałki), w godzinach określonych w umowie, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej do odbioru. Podczas realizacji umowy z wybranym w toku postępowania Wykonawcą, Zamawiający będzie szczegółowo kontrolował dostarczane artykuły w celu zapobieżenia wydatkowania środków publicznych na artykuły nie spełniające wymagań pod względem jakości . Zamawiający w trakcie realizacji umowy może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu, według bieżących potrzeb i celowości zakupu, przy czym ogólna wartość przedmiotu zamówienia nie przekroczy kwoty zapisanej w umowie. Wykonawca będzie realizował dostawy (zamówienie) po cenach jednostkowych zawartych w ofercie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach