ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KARNIEWIE ogłasza przetarg
- Adres: 06-425 Karniewo, ul. Szkolna 9
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 296911068
- Data zamieszczenia: 2023-02-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KARNIEWIE
ul. Szkolna 9
06-425 Karniewo, woj. mazowieckie
tel. 296911068
REGON: 141529286 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyplacówka oświatowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych.Wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:- świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin od momentu dostarczenia do Zamawiającego,- foremny kształt (niezgnieciony, nierozlany, nieporozrywany),- skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,- miękisz bez zakalca, bez zanieczyszczeń, o właściwym smaku.Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Dostawa świeżego mięsa wołowego oraz mięsa i wędlin wieprzowych.a) Mięso wieprzowe i wołowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym,- konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia,- zdatne do spożycia,- opakowanie – plastikowe pojemniki, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, posiadające atest kompetencji resortu zdrowia.b) Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.Dostawa świeżego mięsa i wędlin drobiowych.Mięso drobiowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu,- zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,- niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.Dostawa świeżych warzyw, owoców i jaj.Warzywa i owoce muszą być:- świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe, czyste,- kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,- prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,- średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,- bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,- wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.Jaja powinny być:- świeże,- klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),- skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta,- komora powietrza nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm,- białko przejrzyste, gęste bez obcych ciał,- żółtko kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,- tarcza zarodkowa niewidoczna,- zapach swoisty, bez obcych zapachów.Dostawa artykułów ogólnospożywczych.Artykuły ogólnospożywcze muszą posiadać:- co najmniej dwumiesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o długim okresie przydatności do spożycia),- co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa pieczywa do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie oraz Oddziału Zamiejscowego w Kikitach Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie
Dodano: 2024-03-08 - Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych do jednostki Centrum Usług Logistycznych OSW w Szklarskiej Porębie według lokalizacji wskazanej w OPZ
Dodano: 2024-02-06 - Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Goślicach w 2024 roku
Dodano: 2023-12-28 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2023-12-19 - „Zakup i sukcesywna dostawa pieczywa do Gminnego Przedszkola w Michałowicach z siedzibą w Regułach oraz pieczywa, mrożonek i artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola w Nowej Wsi w 2024 roku”
Dodano: 2023-11-23 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie
Dodano: 2023-09-13 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolnym 2023/2024 do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Pruszkowie.
Dodano: 2023-08-04 - Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Serocku - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Dodano: 2023-08-03 - Dostawy art. żywnościowych (pieczywa, mięsa i wędlin)”
Dodano: 2023-07-27 - Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek obsługiwanych przez Powiatowe Centrum Usług Wspólnych w Ciechanowie w okresie od 01.09.2023 -31.12.2023 r.
Dodano: 2023-07-04