Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie

ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KARNIEWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 06-425 Karniewo, ul. Szkolna 9
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 296911068
  • Data zamieszczenia: 2023-02-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KARNIEWIE
    ul. Szkolna 9
    06-425 Karniewo, woj. mazowieckie
    tel. 296911068
    REGON: 141529286
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyplacówka oświatowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych.Wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:- świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin od momentu dostarczenia do Zamawiającego,- foremny kształt (niezgnieciony, nierozlany, nieporozrywany),- skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,- miękisz bez zakalca, bez zanieczyszczeń, o właściwym smaku.Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Dostawa świeżego mięsa wołowego oraz mięsa i wędlin wieprzowych.a) Mięso wieprzowe i wołowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym,- konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia,- zdatne do spożycia,- opakowanie – plastikowe pojemniki, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, posiadające atest kompetencji resortu zdrowia.b) Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.Dostawa świeżego mięsa i wędlin drobiowych.Mięso drobiowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu,- zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,- niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.Dostawa świeżych warzyw, owoców i jaj.Warzywa i owoce muszą być:- świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe, czyste,- kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,- prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,- średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,- bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,- wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.Jaja powinny być:- świeże,- klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),- skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta,- komora powietrza nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm,- białko przejrzyste, gęste bez obcych ciał,- żółtko kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,- tarcza zarodkowa niewidoczna,- zapach swoisty, bez obcych zapachów.Dostawa artykułów ogólnospożywczych.Artykuły ogólnospożywcze muszą posiadać:- co najmniej dwumiesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o długim okresie przydatności do spożycia),- co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach