Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2022/23 – od września do grudnia 2022

Zespół Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 41-106 Siemianowice Śląskie, Mikołaja 3
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-07-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich
    Mikołaja 3
    41-106 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
    REGON: REGON 277881075
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zss-siemianowice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2022/23 – od września do grudnia 2022
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Część nr 1: Przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek. Produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste. Produkty z puszek bez pleśni , bez mętnej konsystencji i innych objawów zepsucia. Makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenicę durum. Po ugotowaniu makaron nie może sklejać się, zachowuje sprężystość oraz naturalny zapach i kolor.Ananas w syropie w plastrach 560 gBazylia suszona 500gBułka tarta 1kgCukier biały 1kgCzosnek granulowany 1 kgDrożdże piekarskie 100gDżem gładki 235g ŁOWICZ lub równoważny (100 g owoców truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny)Dżem gładki 235g ŁOWICZ lub równoważny (100 g owoców truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny)Dżem gładki 235g ŁOWICZ lub równoważny (100 g owoców truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny)Dżem gładki 235g ŁOWICZ lub równoważny (100 g owoców truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny)Dżem gładki 235g ŁOWICZ lub równoważny (100 g owoców truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca – pektyny)Fasola „jaś” 1kgGałka muszkatułowa 0,5kgGroch łuskany 1kgGroszek konserwowy KWIDZYN (Groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g lub równoważnyGroszek konserwowy KWIDZYN (Groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g lub równoważnyGroszek konserwowy KWIDZYN (Groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g lub równoważnyGroszek konserwowy KWIDZYN (Groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g lub równoważny Groszek konserwowy KWIDZYN (Groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g lub równoważnyHerbata czarna ekspresowa 200szt SAGA lub równoważnaChrzan tarty 1kgKasza bulgur 1kgKasza kus kus 1kgKasza jęczmienna 1kg Kasza manna 1kgKoncentrat barszczu 300ml (zagęszczony sok z buraków 59,3%) KRAKUS lub równoważnyKoncentrat pomidorowy 30% PUDLISZKI lub równoważny ( nie zawierający więcej niż 10g cukru na 100g produktu) 950gKoper liść suszony 1kgKukurydza konserwowa KWIDZYN (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g lub równoważna Kukurydza konserwowa KWIDZYN (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g lub równoważna Kukurydza konserwowa KWIDZYN (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g lub równoważna Kukurydza konserwowa KWIDZYN (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g lub równoważna Liść laurowy 100g Lubczyk suszony 500gMajeranek otarty 1kgMajonez WINIARY700ml( olej roślinny, żółtko jaja6,0%, ocet, musztarda, (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy) lub równoważnyMajonez WINIARY700ml( olej roślinny, żółtko jaja6,0%, ocet, musztarda, (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy) lub równoważnyMajonez WINIARY700ml( olej roślinny, żółtko jaja6,0%, ocet, musztarda, (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy) lub równoważnyMajonez WINIARY700ml( olej roślinny, żółtko jaja6,0%, ocet, musztarda, (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy) lub równoważnyMakaron łazanki (mąka z pszenicy durum) 500gMakaron muszelki małe (mąka z pszenicy durum) 500gMakaron nitki (3 jajeczny) 250gMakaron rurki (mąka z pszenicy durum) 1kgMakaron świderki (mąka z pszenicy durum) 1kgMąka na żurek śląski żytnia razowa 1kgCurry 1kgMąka tortowa typ 550 Mąka ziemniaczana 1kgMiód pszczeli naturalny 1kgMusztarda sarepska Natka pietruszki (susz) 500gOcet winny Oregano suszone 300gPapryka słodka mielona 1kgPapryka ostra mielona 0,5kgPędy bambusa marynowane 425gPieprz cytrynowy mielony 500gPieprz czarny mielony 1kgPrzyprawa warzywna bez dodatku soli i glutaminianu sodu 1kg (pasternak grys, marchew grys, seler grys(alergen), pietruszka zielona, por płatek, lubczyk, kurkuma, czosnek granulowany, curry, cebula grys, pieprz czarny mielonyPrzyprawa warzywna bez dodatku soli i glutaminianu sodu 1kg (pasternak grys, marchew grys, seler grys(alergen), pietruszka zielona, por płatek, lubczyk, kurkuma, czosnek granulowany, curry, cebula grys, pieprz czarny mielonyPrzyprawa warzywna bez dodatku soli i glutaminianu sodu 1kg (pasternak grys, marchew grys, seler grys(alergen), pietruszka zielona, por płatek, lubczyk, kurkuma, czosnek granulowany, curry, cebula grys, pieprz czarny mielonyPulpa pomidorowa 10-12% PUDLISZKI 2,5kg (pomidory 100%) lub równoważnaRyż biały 1 kgRyż paraboliczny 5kgSłonecznik pestki 1kgSok 100% jabłko 200mlSok 100% jabłko 200mlSos boloński 520g Pudliszki lub równoważny Sos słodko – kwaśny 520g Pudliszki lub równoważnySos słodko – kwaśny 520g Pudliszki lub równoważnySól morska drobnoziarnista jodowana 1kgWoda mineralna 1,5l średnio zmineralizowanaWoda mineralna 1,5l gazowanaWoda mineralna n/gaz 5lZacierka 250gZakwas na barszcz biały 480mlZioła prowansalskie 0,5kgZiele angielskie 1kg- ilości podane w załączniku do SWZ.2. Część nr 2: mięso, wędliny, drób - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej. Produkty soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Wędliny - konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Boczek wędzony klasa IŁopatka b/k klasa ISchab wprz b/k klasa IŻeberka wprz. Paski klasa IFilet z kurczaka klasa IFilet z indyka klasa IGulaszowe z indykaPodudzia z kurczaka klasa IUdko z kurczaka klasa ISkrzydło z indyka klasa ISzponder wołowy klasa I Pieczeń roladowa wołowa klasa ISzynka wieprzowa bez kości - kulkaKiełbasa podwawelska (powyżej 70% mięsa w 100g , nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego)- ilości podane w załączniku do SWZ.3. Część nr 3: produkty mleczarskie i tłuszcze - świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty; bez objawów zepsucia.Jajka kl.LKefir 250g KRASNYSTAW lub równorzędnyMasło 200g 83% tł Mleko 3,2% UHTŚmietana 12% 0,5l Ser typu gouda pełnotłusty 45% tł. lub równorzędnyTwaróg półtłusty Oliwa z oliwek extra virginOlej rzepakowy 5l (niearomatyzowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%)Jogurt naturalny typ grecki 400g (zawierający nie więcej niż 10g cukrów na 100g/ml produktu, nie więcej niż 10g tłuszczów na 100g produktu)Serek topiony złoty ementaler lub równorzędny 100gSer mozzarella 1kgŚmietana 12 % gęsta do zup, sosów i sałatek 400g- ilości podane w załączniku do SWZ.4. Część nr 4: owoce i warzywa mrożone, ryby mrożone - warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone; ryby - mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.Wiśnia drylowana mrożona Czarna porzeczka mrożona Truskawka mrożona Mieszanka kompotowa mrożonaBrokuły mrożoneBukiet warzyw mrożonyFasolka szparagowa mrożona ciętaGroszek mrożony Kalafior mrożony Mieszanka warz. 7 skł. mrożona Szpinak brykiet mrożony Włoszczyzna paski mrożona Filet z miruny bez skóry 5% glazuryKostka z mintaja mrożonaKostka z miruny mrożonaOkoń nilowy filet mrożony 5% glazurySola filet mrożony 5% glazuryFilet z Dorsza mrożony 5% glazuryFilet z morszczuka argentyńskiego 5% glazury- ilości podane w załączniku do SWZ5. Część nr 5: owoce i warzywa świeże - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych. Owoce kulisto-stożkowate (jabłka, pomarańcze, gruszki, śliwki) - intensywny kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez plam. Warzywa klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe. Fasola - nasiona suche, nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki-powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, bez oznak zgnilizny i chorób. Banany klasa IBurak klasa ICebula klasa ICukiniaCytryna klasa ICzosnek świeży klasa IGruszki klasa IJabłka (ligol) klasa IKalarepa klasa IKapusta biała klasa IKapusta czerwona klasa IKapusta kiszonaKapusta pekińska klasa IKapusta włoska klasa IKiwi klasa I kaliber 5-6Koperek zielony klasa IŚliwka klasa IMarchew klasa IOgórek kiszonyOgórek zielony szklarniowy klasa IPapryka czerwona klasa IPieczarki klasa IPietruszka (korzeń) klasa IPietruszka zielona klasa IPomarańcze klasa IPomidory malinowe klasa IPor klasa ISałata lodowa klasa ISeler klasa IZiemniaki (lord) klasa I- ilości podane w załączniku do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-07-21

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach