Samorządowy Zespół Szkolny we Frampolu ogłasza przetarg
- Adres: 23440 Frampol, ul. Gorajska
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 084 68 575 21 , fax. 084 68 575 21
- Data zamieszczenia: 2017-11-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samorządowy Zespół Szkolny we Frampolu
ul. Gorajska 16
23440 Frampol, woj. lubelskie
tel. 084 68 575 21, fax. 084 68 575 21
REGON: 95108336600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szsframpol.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM WE FRAMPOLU - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” przy Samorządowym Zespole Szkolnym we Frampolu, ul. Gorajska 16. Zamawiający wyszczególnił dziewięć części zamówienia w następujących asortymentach: 1) Warzywa, owoce i jaja 2) Różne produkty spożywcze 3) Mięso i produkty mięsne 4) Produkty mrożone i ryby 5) Pieczywo 6) Drób 7) Posiłki gotowe 8) Ziemniaki 9) Produkty mleczarskie 1. Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ – formularz asortymentowo-cenowy. Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce. Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej o 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. 4. Wykonawca zobowiązuje się: 1) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, 2) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, 3) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, 4) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 poz. 29), 5) dostarczać produkty pierwszego gatunku, 6) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), 7) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, 8) realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, 9) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy), 10) dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 6:00 do godziny 7:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji (w odstępie czasowym podanym w formularzu ofertowym), w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo-cenowych, 11) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy, wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oferta cenowa, która musi być sporządzona na formularzu oferty, według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ uwzględniająca część lub całość zamówienia, 2) kalkulacja asortymentowo-cenowa na odpowiednim załączniku 2a – 2i w zależności od tego czy Wykonawca składa ofertę na całość zadania, wybrane części czy na jedną część, 3) oświadczenie, potwierdzające spełnianie warunków określonych art. 22 ust. 1 ustawy oraz określonych na podstawie art. 22 ust.1 pkt. 2 – Pzp i oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia określonych art. 24 ust. 1 ustawy pkt. 1 oraz określonych na podstawie art. 24 ust. 5 – Pzp (załącznik nr 3 do SIWZ); 4) listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, informację, że Wykonawca nie należy do grupy kapitałowej - załącznik Nr 4
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mrożonek i ryb dla Zespołu Szkół nr 13 w Lublinie w okresie od 1.09.2024 roku do 31.08.2025 roku
Dodano: 2024-07-23 - „Zakup wody i artykułów spożywczych”
Dodano: 2024-04-25 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Izbicy
Dodano: 2024-02-23 - Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Jabłoniu
Dodano: 2023-12-29 - Sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Białej Podlaskiej
Dodano: 2023-10-21 - Dostawa owoców i warzyw do stołówki szkolnej przy Samorządowym Zespole Szkolnym im. Dzieci Zamojszczyzny w Biszczy
Dodano: 2023-09-06 - Dostawa żywności do stołówek Szkoły Podstawowej nr 2 w Radzyniu Podlaskim
Dodano: 2023-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Wąwolnicy
Dodano: 2023-02-21 - Dostawa artykułów i produktów spożywczych w 2023 r. dla Bursy Międzyszkolnej Nr 1 w Zamościu.
Dodano: 2022-11-25 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2022-11-02