Przetargi.pl
Dostawa artykułow zywnościowych do stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji

Zakopiańskie Centrum Edukacji im. H. Modrzejewskiej ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Kasprusie 35A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 2012786 , fax. 018 2012786
  • Data zamieszczenia: 2009-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakopiańskie Centrum Edukacji im. H. Modrzejewskiej
    ul. Kasprusie 35A 35A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 018 2012786, fax. 018 2012786
    REGON: 49199688400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułow zywnościowych do stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171, poz.1225). Zakres zamówienia obejmuję dostawe nastepujacych pakietow żywności: I-Mięso i wędliny; II- Artykuły nabiałowe; III - Artykuły sypkie, przyprawy i przetwory; IV - Owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka; V - Pieczywo.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 010000007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żada wnoszenia wadium przetargowego
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki zawarte w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - wykonawca musi wykazać ,że w okresie ostatnich w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie świadczył co najmniej 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawą stanowiącym przedmiot zamówienia danego pakietu tj. w przypadku pakietu I musi wykazać ,że dostarczał mięso i wędliny o wartości nie mniejszej niż 20 .000,00 zł , w przypadku pakietu II - musi wykazać ,że dostarczał artykuły nabiałowe o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł ,w zakresie pakietu III- musi wykazać ,że dostarczał artykuły sypkie, przyprawy i przetwory o wartości łacznej nie mniejszej niż 15.000,00 zł , w zakresie pakietu IV musi wykazać ,że dostarczał owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka o wartości łącznej nie mniejszej niż 20.000,00 zł a w zakresie pakietu V musi wykazać ,że dostarczał pieczywo o wartości co najmniej 4.000 ,00 zł 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. Podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, stanowiące załącznik nr 4 do specyfikacji. 3. Wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj. co najmniej jedna dostawa artykułów objętych danym pakietem tj.: w przypadku pakietu I musi wykazać ,że dostarczał mięso i wędliny o wartości nie mniejszej niż 20 .000,00 zł , w przypadku pakietu II - musi wykazać ,że dostarczał artykuły nabiałowe o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł ,w zakresie pakietu III- musi wykazać ,że dostarczał artykuły sypkie, przyprawy i przetwory o wartości łacznej nie mniejszej niż 15.000,00 zł , w zakresie pakietu IV musi wykazać ,że dostarczał owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka o wartości łącznej nie mniejszej niż 20.000,00 zł a w zakresie pakietu V musi wykazać ,że dostarczał pieczywo o wartości co najmniej 4.000 ,00 zł ( należy wypełnić załącznik 5 do specyfikacji). 3. a. Do niniejszego wykazu należy załączyć dokumenty (np. referencje) na potwierdzenie prawidłowości wykonanych dostaw podanych w wykazie. 4.Wypełniony formularz oferty stanowiący załącznik nr 1 do specyfikacji (wykonawca może złożyć ofertę na własnym formularzu, lecz jej treść musi być zgodna z treścią formularza załączonego do specyfikacji). 5. Wypełniony druk -zapotrzebowanie artykułów spożywczych danego pakietu ( stanowi on załącznik nr 2 do niniejszej siwz) na który wykonawca składa ofertę. 6.Oryginał pełnomocnictwa (pełnomocnictw), jeżeli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika. 6aJezeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt.10 ppkt 1 niniejszej specyfikacji składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 7.Dokument, o którym mowa w ppkt 6a powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8.Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w ppkt 6 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 9.Dokumenty mogą być przedstawione w formie kopii (kserokopii) poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem zamówienia publiczne o wartości poniżej kwot okreslonych w art.11.8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach