Przetargi.pl
dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu

Elbląska Rada Konsultacyjna Osób Niepełnosprawnych ogłasza przetarg

  • Adres: 82-300 Elbląg, ul. Związku Jaszczurczego 15
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 055 2326935 , fax. 055 2326935
  • Data zamieszczenia: 2009-06-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Elbląska Rada Konsultacyjna Osób Niepełnosprawnych
    ul. Związku Jaszczurczego 15 15
    82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 055 2326935, fax. 055 2326935
    REGON: 17018784800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.erkon.elblag.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Organizacja społeczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) przedmiot zamówienia obejmuje: a) sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do jadłodajni Elblążanka prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu przy ul. Winnej 9, b) rodzaj oraz planowana ilość artykułów żywnościowych objętych postępowaniem określona jest w: - formularzu cenowym dla CZĘŚCI I - Jaja - załączniku nr 3 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI II - Pieczywo - załączniku nr 4 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI III - Produkty spożywcze - załączniku nr 5 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI IV - Mięso - załączniku nr 6 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI V - Warzywa - załączniku nr 7 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VI - Mrożonki - załączniku nr 8 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VII - Masło i nabiał - załączniku nr 9 do specyfikacji, - formularzu cenowym dla CZĘŚCI VIII - Ryby - załączniku nr 10 do specyfikacji, c) wszystkie artykuły żywnościowe objęte przedmiotem zamówienia muszą być świeże, o odpowiednim terminie przydatności do spożycia i jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi, d) sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych będą realizowane w ilościach określonych w zleceniach zamawiającego przekazywanych wykonawcy faksem lub telefonicznie, e) czas dostawy zleconej partii artykułów żywnościowych w terminie ustalonym z pracownikiem zamawiającego, nie później jednak niż w ciągu 24 godzin od otrzymania zlecenia od zamawiającego, f) przedmiot zamówienia będzie dostarczany zgodnie z zasadami HACCP i GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) oraz w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od wykonawcy do zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej, g) wykonawca zapewni rozładunek dostarczonych artykułów żywnościowych do magazynu zamawiającego, h) dostawa artykułów żywnościowych nastąpi transportem wykonawcy i na koszt wykonawcy, 2) podane w formularzach cenowych ilości artykułów żywnościowych są ilościami planowanymi i mogą być przez zamawiającego w zależności od potrzeb zwiększone lub zmniejszone, przy czym łączna wartość zamówionych artykułów żywnościowych w ramach danej CZĘŚCI zamówienia nie może przekroczyć łącznej ceny wykonania tej CZĘŚCI, 3) w przypadku niezrealizowania w czasie obowiązywania umowy planowanych ilości artykułów żywnościowych w poszczególnych CZĘŚCIACH zamówienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) o zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 tejże ustawy, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, tj. posiadają wpis do właściwego rejestru albo wpis do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, c) dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 2) opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków - zamawiający dokona oceny spełniania w/w warunków zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dostarczonych przez wykonawcę
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: w celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, dysponowania niezbędną wiedzą i doświadczeniem, dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, oraz niepodlegania wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, wykonawca dostarczy: 1) oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (na formularzu oferty - załączniku nr 1 do specyfikacji), 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.erkon.elblag.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach