Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu – 8 części

Powiat Żywiecki ogłasza przetarg

  • Adres: 34-300 Żywiec, Krasińskiego 13
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. +48 33 860 50 11 , fax. +48 33 860 50 83
  • Data zamieszczenia: 2024-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Żywiecki
    Krasińskiego 13
    34-300 Żywiec, woj. śląskie
    tel. +48 33 860 50 11, fax. +48 33 860 50 83
    REGON: 072181729
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu – 8 części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1: Dostawa warzyw i owocówSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.1 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością: część 1: Dostawa warzyw i owoców: od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę,13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 2: Dostawa nabiału, mlekaSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.2 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością:część 2: Dostawa nabiału i mleka: od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę,13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 3: Dostawa mięsa i wędlinSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.3 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością: część 3: Dostawa mięsa i wędlin: od 7:00 do 9:00 od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 4: Dostawa rybSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.4 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością:część 4: Dostawa ryb: od 7:00 do 9:00, 2 razy w tygodniu,13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 5: Dostawa mrożonekSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.5 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością:część 5: Dostawa mrożonek: od 7:00 do 9:00, 2 razy w tygodniu,13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 6: Dostawa pieczywa i pieczywa cukierniczegoSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.6 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością: część 6:a) Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00 od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę,b) Dostawa pieczywa o godz. 6:00 od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę oraz opcjonalnie druga dostawa o godz. 12:0013. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 7: Dostawa artykułów spożywczychSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.7 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością: część 7: Dostawa artykułów spożywczych: od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę,13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.Część 8: Dostawa jajSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.8 do SWZ.1. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.8 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.2. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.3. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).4. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.5. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.8), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1500.11. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Pani Grażyna Firleta.12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9 – z następującą częstotliwością:1) część 8: Dostawa jaj: od 7.00 do 9.00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę.13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03110000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach