Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku w 2013 roku

Szkoła Podstawowa im.Józefa Marka w Tymbarku ogłasza przetarg

  • Adres: 34-650 Tymbark, Tymbark 354
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 3325280 , fax. 18 3325280
  • Data zamieszczenia: 2012-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im.Józefa Marka w Tymbarku
    Tymbark 354 354
    34-650 Tymbark, woj. małopolskie
    tel. 18 3325280, fax. 18 3325280
    REGON: 49067534000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.tymbark.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku w 2013 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Tymbarku im. Józefa Marka, 34-650 Tymbark 354 Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. CZĘŚĆ I Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Ziemniak bez uszkodzeń 4370 kg Kapusta biała bez uszkodzeń 551 kg Kapusta czerwona bez uszkodzeń 298 kg Kapusta kiszona 1kg woreczek 359 kg Marchew bez uszkodzeń 359 kg Pietruszka bez uszkodzeń 180 kg Jabłka 1 klasa Champion 239 kg Cebula bez uszkodzeń 83 kg Burak ćwikłowy 418 kg Seler bez uszkodzeń 24 kg Fasola Jasiek 400g 598 szt. Groch łuskany luzem 47 kg Pietruszka natka 144 pęczki Pieczarka świeża 83 kg Kapusta pekińska 36 szt. Ogórek kiszony 350 g, woreczek foliowy 60 szt. CZEŚĆ II Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Bułka zwykła ( 100g) 6840 szt. Chleb pszenny ( 550g) 1140 szt. CZĘŚĆ III Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Mrożonka kompotowa 6 składnikowa zamrożona w op. do 500g 239 kg Mrożonka 6 składnikowa warzywna zamrożona w op. do 500 g 83 kg Kalafior mrożony w op. do 500 g 47 kg Fasola mrożona zielona szparagowa w op. 500 g 144 szt. Truskawka mrożona bez szypułek w op. do 500 g 47 kg Zupa pieczarkowa mrożona w op. do 500 g zaw. pieczarka ok. 25% 83 kg Pyzy z mięsem mrożone w op. do 500 g zaw. grysik ziemniaczany, mięso wieprzowe 9%, wołowe 4, 5 % 144 kg Filet panga bez glazury ( SHP) 180 kg Filet mintaj bez glazury ( SHP) 36 kg Pierogi ruskie w op. 1 kg, zaw. farszu od 50 % 152 kg Pierogi z owocami w op. 1kg, zaw. farszu od 40 % 171 kg CZĘŚĆ IV Dostawa oznaczona jako Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery : Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Majonez stołowy 850 g zaw. olej roślinny, woda, ocet, musztarda, żółtka kurze 1,1% słoik szklan 47szt. Jajka ściółkowe kl. I 7600 szt. Olej kujawski z pierwszego tłoczenia butelka z tworzywa sztucznego dopuszczona do żywności 1l 203 szt. Musztarda stołowa 900g słoik szklany 7 szt. Ogórek konserwowy zaw. ogórek, woda, ocet, sól, przyprawy smakowe, słoik szklany masa netto 870g 72 szt. Cukier op. 1 kg 239 kg Cukier puder op. do 1 kg 11 kg Mąka poznańska typ 500 op. do 1 kg 214 kg Mąka ziemniaczana 0,5 kg 24 szt. Ryż biały długoziarnisty 144 kg Makaron zacierka 250g 180 szt. Makaron świderki 500 g zaw. mąka durum 359 szt. Makaron Spaghetti 500 g zaw. mąka durum 144 szt. Makaron nitki 250 g zaw. mąka, jaja 23,8 %, woda 144 szt. Kasza jęczmienna mazurska op. do 1 kg 108 kg Kasza manna zaw. gluten 24 kg Koncentrat pomidorowy 30% 200g, słoik szklany 598 szt Sól 1kg opakowanie foliowe 144 kg Barszcz biały 0,66g zaw. mąka pszenna 12,1%, warzywa 0,9% 180 szt. Zupa pieczarkowa w proszku 0, 45 g zaw. grzyby 10,5%,warzywa 2% 209 szt. Żurek śląski 45 g zaw. mąka żytnia 14,6%, boczek prażony 5,5 %, tłuszcz roślinny 239 szt. Zupa grochowa w proszku 0, 75 g zaw. mąka grochowa 61%, tłuszcz wędzony wieprzowy 4,5 % 119 szt. Przyprawa do zup, sosów, magii - woda, sól substancje wzmacniające, glutamin sodu E635, butelka szklana o poj. 1l 131 szt. Przyprawa warzywna do potraw 200g Vegeta lub równoważna zawierająca suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), skrobia kukurydziane, węglowodany 24,5% 286 szt. Sos pieczeniowy ciemny zaw. mąka pszenna, ryżowa, warzywa suszone 2, 7% zapach E 635 47 szt. Sos do Spaghetti, warzywa suszone 48% zioła 1% 144 szt. Sos słodko- kwaśny zaw. warzywa :marchew9%, cebula 9%, pomidory 8,3, papryka czerwona 8% 108 szt. Rosół z kury w kostkach zaw. sól, tłuszcz roślinny i i kurzy 3%, ekstrakt mięsa kurzego 0,1%. W opakowaniu 18 kostek 180g 83 szt. Pieprz mielony naturalny 20 g 119 szt. Papryka słodka mielona 20g 72 szt. Liść laurowy 0,15 g 72 szt. Czosnek granulowany 20 g 155 szt. Ziele angielski 20 g 72 szt. Majeranek 5g 144 szt. CZĘŚĆ V Dostawa oznaczona jako Część V mięso świeże, wędliny i drób: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Filet z kurczaka 155 kg Filet z indyka 95 szt. Schab bez kości 184 kg Karczek bez kości 267 kg Kości wieprzowe 429 kg Ćwiartka z kurczaka 418 kg Łopatka wieprzowa bez kości 657 kg Parówka z indyka 83 kg Mięso mielone wieprzowo- wołowe 36 kg Kiełbasa zwyczajna kotlarska 300 kg Żeberka wieprzowe ekstra 43 kg Wątróbka drobiowa 47 kg Smalec 200g w kostkach 264 szt. CZĘŚĆ VI Dostawa oznaczona jako Część VI mleko i produkty mleczarskie: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Margaryna 250 g zaw. tłuszczu palmowego 30%, olej roślinny 0,3%, ogólna zawartość tłuszczu 80 % 503 szt. Mleko 3,2% woreczek w op. do 1l 30 litr Masło ekstra 200g zaw. tłuszczu 82% 526 szt. Ser biały tłusty zawartość tłuszczu min. 7 % 83 kg Śmietana kremowa 30% pasteryzowana 400g 765 szt. Śmietana ukwaszona 15 % 500g 36 szt. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Tymbarku 354. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - Część I świeże warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00. - Część II wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 10.00. - Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - dwa razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część V mięso świeże, wędliny i drób - trzy razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część VI mleko i produkty mleczarskie - dwa razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych- produkty równoważne. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp.tymbark.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach