Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej w roku kalendarzowym 2010 - artykuły spożywcze, warzywa, przyprawy, mrożonki

Zespół Szkół w Zdunach ogłasza przetarg

  • Adres: 63-760 Zduny, ul. Łacnowa 26
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-62 7215513 , fax. 0-62 7215771
  • Data zamieszczenia: 2009-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Zdunach
    ul. Łacnowa 26 26
    63-760 Zduny, woj. wielkopolskie
    tel. 0-62 7215513, fax. 0-62 7215771
    REGON: 30062797100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs.zduny.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej w roku kalendarzowym 2010 - artykuły spożywcze, warzywa, przyprawy, mrożonki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej w roku kalendarzowym 2010 - artykuły spożywcze, warzywa, przyprawy, mrożonki. 1. Zakres usług obejmuje dostawę artykułów żywnościowych nie-zbędnych do przygotowania posiłków w ilościach i asortymentach wykazanych w formularzu ofertowym - stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Poszczególne asortymenty artykułów żywnościowych: 1) artykuły spożywcze, 2) warzywa, 3) przyprawy, 4) mrożonki, mogą być dostarczane do zamawiającego przez różnych oferentów. 3. Towar należy dostarczać do zamawiającego własnym środkiem transportu w wyznaczonych godzinach. 4. Zamawiający wymaga, aby artykuły żywnościowe dostarczać cyklicznie, zgodnie ze złożonym pisemnym lub w wyjątkowych przypadkach telefonicznym zapotrzebowaniem. 5. Artykuły żywnościowe winny spełniać niżej wymienione parametry: 1) jakość oraz opakowanie zgodne z wymaganymi normami, 2) świeżość, odpowiedni dla danego produktu termin ważności. 6. Dostawa artykułów do zamawiającego musi odbywać się zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 7. Artykuły żywnościowe oraz ich transport muszą spełniać wytyczne zawarte w systemie jakości HACCP. 8. Ustala się możliwość dodatkowego zamówienia, nieobjętego za-mówieniem podstawowym, nie przekraczającego łącznie 50% wartości realizowanego zamówienia. 9. Termin realizacji zamówienia: od 01 stycznia do 31 grudnia 2010 roku z wyłączeniem ferii zimowych, wakacji letnich oraz przerw świątecznych i dni ustawowo wolne od pracy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Odstąpiono od wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą wziąć udział oferenci, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w niżej wymienionym zakresie: 1. są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymaganiami ustawowymi, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, 3. kserokopię pozytywnej opinii Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej o funkcjonowaniu placówki, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP - załącznik nr 2. Zamawiający oceni spełnianie powyższych wymogów poprzez analizę dokumentów przedstawionych przez dostawcę w ofercie. Jeżeli dostawca nie wykaże się spełnianiem wymogów, o których mowa powyżej, złożona oferta zostanie odrzucona bez szczegółowej analizy merytorycznej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny wypis z właściwego rejestru sądowego albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 2. Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że dostawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 3. Oświadczenie, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy art. 24, ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007 roku, Nr 223, poz. 1655 ze zmianami), stanowiące załącznik nr 2.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs.zduny.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 7 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach