Zespół Szkół w Zdunach ogłasza przetarg
- Adres: 63-760 Zduny, ul. Łacnowa 26
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-62 7215513 , fax. 0-62 7215771
- Data zamieszczenia: 2009-12-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Zdunach
ul. Łacnowa 26 26
63-760 Zduny, woj. wielkopolskie
tel. 0-62 7215513, fax. 0-62 7215771
REGON: 30062797100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs.zduny.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej w roku kalendarzowym 2010 - artykuły spożywcze, warzywa, przyprawy, mrożonki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej w roku kalendarzowym 2010 - artykuły spożywcze, warzywa, przyprawy, mrożonki. 1. Zakres usług obejmuje dostawę artykułów żywnościowych nie-zbędnych do przygotowania posiłków w ilościach i asortymentach wykazanych w formularzu ofertowym - stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Poszczególne asortymenty artykułów żywnościowych: 1) artykuły spożywcze, 2) warzywa, 3) przyprawy, 4) mrożonki, mogą być dostarczane do zamawiającego przez różnych oferentów. 3. Towar należy dostarczać do zamawiającego własnym środkiem transportu w wyznaczonych godzinach. 4. Zamawiający wymaga, aby artykuły żywnościowe dostarczać cyklicznie, zgodnie ze złożonym pisemnym lub w wyjątkowych przypadkach telefonicznym zapotrzebowaniem. 5. Artykuły żywnościowe winny spełniać niżej wymienione parametry: 1) jakość oraz opakowanie zgodne z wymaganymi normami, 2) świeżość, odpowiedni dla danego produktu termin ważności. 6. Dostawa artykułów do zamawiającego musi odbywać się zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 7. Artykuły żywnościowe oraz ich transport muszą spełniać wytyczne zawarte w systemie jakości HACCP. 8. Ustala się możliwość dodatkowego zamówienia, nieobjętego za-mówieniem podstawowym, nie przekraczającego łącznie 50% wartości realizowanego zamówienia. 9. Termin realizacji zamówienia: od 01 stycznia do 31 grudnia 2010 roku z wyłączeniem ferii zimowych, wakacji letnich oraz przerw świątecznych i dni ustawowo wolne od pracy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Odstąpiono od wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą wziąć udział oferenci, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w niżej wymienionym zakresie: 1. są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymaganiami ustawowymi, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, 3. kserokopię pozytywnej opinii Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej o funkcjonowaniu placówki, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP - załącznik nr 2. Zamawiający oceni spełnianie powyższych wymogów poprzez analizę dokumentów przedstawionych przez dostawcę w ofercie. Jeżeli dostawca nie wykaże się spełnianiem wymogów, o których mowa powyżej, złożona oferta zostanie odrzucona bez szczegółowej analizy merytorycznej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny wypis z właściwego rejestru sądowego albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 2. Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że dostawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 3. Oświadczenie, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy art. 24, ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007 roku, Nr 223, poz. 1655 ze zmianami), stanowiące załącznik nr 2.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs.zduny.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 7 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Granowie
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach
Dodano: 2016-07-22 - Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Dodano: 2016-06-21 - Przedmiotem zamówienia jest: roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Dodano: 2016-04-29 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby kuchni Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach
Dodano: 2016-04-11 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby kuchni Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach.
Dodano: 2016-02-15 - Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Chojnie
Dodano: 2016-02-09 - Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim ( liczba zadań - 10 pakietów ).
Dodano: 2016-01-26 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Ośrodków Szkolenia i Wychowania w Próchnowie i w Szamocinie w 2016 roku
Dodano: 2016-01-14 - Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-01-04