Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2016 r.

Miejskie Gimnazjum Nr 4 ogłasza przetarg

  • Adres: 41-949 Piekary Śląskie, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 287 94 56 , fax. 32 287 94 56
  • Data zamieszczenia: 2015-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Gimnazjum Nr 4
    ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108 108
    41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32 287 94 56, fax. 32 287 94 56
    REGON: 27660459200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gimnazjum4.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2016 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2016 r. w następujących 5 częściach: część I: 1. ryby przetworzone i konserwowane część II: 1. owoce i warzywa mrożone część III: 1. produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne część IV: 1. artykuły ogólnospożywcze: a. oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne b. produkty mleczarskie c. jaja d. produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych e. różne produkty spożywcze część V: 1. warzywa i owoce Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: 1) produkty muszą mieć ważny termin spożycia, 2) częstotliwość dostaw - trzy razy w tygodniu (w tym w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 9.00), 3) termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia - 24 godziny, 4) opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, 5) mięso - powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencję elastyczną, jędrną, 6) wędliny - powinny być świeże, czyste, gładkie, zapach powinien być charakterystyczny dla asortymentu, 7) miód- naturalny miód pszczeli, pochodzący wyłącznie z krajów Unii Europejskiej, 8) warzywa i owoce powinny być świeże, w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby lub szkodniki, bez silnych uszkodzeń mechanicznych oraz pozbawione obcych smaków i zapachów, a także pozostałości środków ochrony roślin, w szczególności: ziemniaki: o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, jednego gatunku, niemieszane, buraki czerwone - bez liści, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm, marchew - bez liści, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, seler korzeń: świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści, ogórki zielone - pozbawione gorzkiego smaku, twarde, sałata zielona - bez oznak zwiędnięcia i gorzkiego smaku, kapusta biała, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg bez liści bocznych, kapusta czerwona- świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg, kapusta włoska, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg, kapusta pekińska - świeża w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm, kalafior - w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzony przez choroby, kapusta kiszona - bez oznak zepsucia, bez konserwantów, ogórek kiszony, ogórek konserwowy - bez oznak zepsucia, twardy, pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, cebula - świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, rzodkiewka - świeża, bez oznak zepsucia, papryka czerwona - świeża, twarda, bez oznak zepsucia, czosnek główki - bez oznak zepsucia, produkcja polska, por świeży - bez wyrastających pędów kwiatostanu, natka pietruszki - świeża, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, koper świeży - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, szczypiorek - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, pieczarki - owocniki świeże, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5cm, brokuły- świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czyste bez zanieczyszczeń, cukinia- świeża, twarda, bez oznak zepsucia, średniej wielkości, jabłka, świeże, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, gruszki: soczyste, słodkie, twarde, średniej wielkości, banany: żółte, twarde, bez brązowych plam, pomarańcze: słodkie, soczyste, średniej wielkości, brzoskwinie, nektaryny: jędrne, soczyste, słodkie, średniej wielkości, kiwi: słodkie, mandarynki: słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera, śliwki- słodkie, soczyste, dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,05 kg, z wyjątkiem rzodkiewki w której pęczek to bukiet o masie co najmniej 180g (rzodkiewki pozbawione części niejadalnych ważą co najmniej 115g). Przy zamawianiu owoców Zamawiający będzie podawał ilość sztuk danego rodzaju owocu. Owoce mają być średniej wielkości. 9) warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji - wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefonfax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach, 10) warunki transportu zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami- tekst jednolity- Dz.U. z 2015 poz. 594) 11) Wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP GHP (do wglądu dopuszczenie środka transportu przez PSSiE do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko, 12) oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. 13) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; 14) Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gimnazjum4.pl, www.mg4.piekaryslaskie.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach