Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2020

Dom Pomocy Społecznej w Czachowie ogłasza przetarg

  • Adres: 27-530 Czachów, Czachów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-15 86 11 501 , fax. 0-15 86 11 501
  • Data zamieszczenia: 2019-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Czachowie
    Czachów 54
    27-530 Czachów, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-15 86 11 501, fax. 0-15 86 11 501
    REGON: 29113069400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsczachow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych, dla Domu Pomocy Społecznej w Czachowie w 2020 roku do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części): - Część nr 1 – dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich Kod CPV 15100000-9 - Część nr 2 – dostawa produktów mleczarskich Kod CPV 15500000-3, - Część nr 3 – dostawa różnych artykułów spożywczych Kod CPV 15800000-6, - Część nr 4 – dostawa pieczywa Kod CPV 15810000-9, - Część nr 5 – dostawa owoców i warzyw Kod CPV 03221200-8, - Część nr 6 – dostawa ryb Kod CPV 15200000-0, - Część nr 7 – dostawa jaj Kod CPV 03142500-3. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w sytuacji, gdy wykorzystane zostaną ilości pierwotne, wskazane w opisie przedmiotu zamówienia. Jeśli przed upływem terminu na jaki została zawarta umowa, wykorzystane zostaną poszczególne asortymenty podane w zakresie rzeczowym zamówienia– Zamawiający będzie mógł zamawiać dalej, aż do wykorzystania ilości asortymentów przewidzianych jako opcja, lub do upływu terminu, na który została zawarta umowa. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że użyte w SIWZ i w załącznikach do SIWZ parametry mogą wskazywać na, producentów produktów lub źródła ich pochodzenia to oznacza, że mają takie znaczenie, że parametry jakościowe tak wskazanych produktów określają wymagane przez Zamawiającego minimalne oczekiwania co do jakości produktów, które mają być dostarczane w ramach zamówienia. Wykonawca jest uprawniony do stosowania produktów jakościowych, przez które rozumie się takie, które posiadają parametry jakościowe nie gorsze od tych wskazanych w SIWZ i w załącznikach do SIWZ. Na Wykonawcy spoczywa ciężar wskazania „równoważności”. Dostawy i odbiór towaru a) Poszczególne dostawy odbywać się będą partiami wg zapotrzebowania Zamawiającego . Dostawy powinny być realizowane zgodnie z zamówieniem i w terminie nie dłuższym niż 12-24 godzin licząc od godziny złożenia zamówienia , b) Zamówienia będą składane telefonicznie, c) Wykonawca wszystkie dostawy realizował będzie, jak następuje: - Część nr 1 – dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich 2 razy w tygodniu we wtorek i piątek od 8 do 15 - Część nr 2 – dostawa produktów mleczarskich od poniedziałku do piątku od godz. 6 do 6. - Część nr 3 – dostawa różnych artykułów spożywczych 2 razy w tygodniu w poniedziałek i piątek od 8 do 15 - Część nr 4 – dostawa pieczywa od poniedziałku do soboty od 6 do 6.30 - Część nr 5 – dostawa owoców i warzyw 2 razy w tygodniu w poniedziałek i piątek od 8 do 15 - Część nr 6 – dostawa ryb raz w tygodniu w poniedziałek od 8 do 15 - Część nr 7 – dostawa jaj raz w tygodniu w poniedziałek od 8 do 15 W wyjątkowych sytuacjach strony umowy dopuszczają zmianę godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym d) Zakres zamówienia obejmuje terminowe dostawy (wraz z rozładunkiem) artykułów do magazynu Domu Pomocy Społecznej e) Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór zamówionego towaru w swojej siedzibie. f) Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję, do wglądu Zamawiającego. g) Dostarczony towar winien być świeży, dobrej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami. h) Powinien znajdować się w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. i) Opakowania powinny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. j) Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. k) Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż połowa okresu gwarancji producenta. l) Wraz z każdorazową dostawą towaru wykonawca musi dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny. m) Transport artykułów spożywczych wykonywany będzie środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne, dopuszczonymi do przewozu żywności. n) Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu następnym po złożeniu reklamacji. o) Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy, bądź Specyfikacji przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach