Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.

Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ogłasza przetarg

  • Adres: 05870 Błonie, ul. Północna
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7256127 , fax. 0-22 7256066
  • Data zamieszczenia: 2018-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach
    ul. Północna 18
    05870 Błonie, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7256127, fax. 0-22 7256066
    REGON: 29581100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bramki.dps.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach w 2019 roku do magazynu Zamawiającego według podziału na części. Kod CPV 15100000-9 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Baleron odtłuszczony zawartość mięsa min. 69% kg 220 66 2 Baleron wędzony zawartość mięsa min.77% kg 200 60 3 Boczek wędzony zawartość mięsa min. 95% kg 100 30 4 Filet pieczony z indyka zawartość mięsa min. 64% kg 100 30 5 Filet z piersi indyka kg 50 15 6 Kark wołowy kg 200 60 7 Karkówka b/k kg 500 150 8 Kaszanka kg 200 60 9 Kiełbasa biała zawartość mięsa min. 62% kg 150 45 10 Kiełbasa dębicka (nie rozdrobniona) kg 150 45 11 Kiełbasa krakowska podsuszana (nie rozdrobniona) kg 180 54 12 Kiełbasa podwawelska (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 77% kg 300 90 13 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 350 105 14 Kiełbasa szynkowa z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 180 54 15 Kiełbasa żywiecka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 53% kg 400 120 16 Kości schabowe kg 1200 360 17 Kości wędzone kg 25 7,5 18 Kurczak cały kg. 420 126 19 Łopatka bez kości kg 1500 450 20 Łopatka pieczona zawartość mięsa min. 77% kg 50 15 21 Mięso wołowe gulaszowe paczka (600g-700g) kg 100 30 22 Ogonówka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 71% kg 200 60 23 Parówki 50% mięsa chudego bez MOM kg 700 210 24 Pasztet drobiowy pieczony zawartość mięsa min. 53% kg 350 105 25 Pasztetowa drobiowa zawartość mięsa min. 50% kg 100 30 26 Pieczeń Rzymska kg 370 111 27 Piersi z kurczaka (filet) kg 650 195 28 Polędwica drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 44% kg 200 60 29 Polędwica sopocka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 350 105 30 Polędwica z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 45% kg 300 90 31 Porcje rosołowe z kurczaka kg 1200 360 32 Salami wielkopolskie kg 150 45 33 Salceson czarny ozorkowy zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 34 Salceson włoski zawartość mięsa min. 70% kg 400 120 35 Schab środkowy bez kości kg 500 150 36 Słonina kg 60 18 37 Szynka drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 41% kg 300 90 38 Szynka gotowana zawartość mięsa min. 68% kg 250 75 39 Szynka konserwowa kg 300 90 40 Szynka wędzona zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 41 Szynka wiejska zawartość mięsa min. 70% kg 300 90 42 Szynka z indyka (nie rozdrobniona) kg 250 75 43 Udziec kurczaka z kością (180g-200g) kg. 600 180 44 Udziec wołowy kg 200 60 45 Wątróbka drobiowa kg 350 105 15500000-3 Produkty mleczarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jogurt naturalny w kubku 150g szt. 7500 2250 2 Jogurt owocowy w kubku 150. (różne smaki) szt. 2000 600 3 Masło o zawartości tłuszczu 82% 200g szt. 4500 1350 4 Mix tłuszczowy w kostce 200g - całkowita zawartość tłuszczu 76% (64% tłuszcz roślinny, 12% tłuszcz mleczny) szt. 6500 1950 5 Mleko 2% UHT - 1l l. 12000 3600 6 Ser biały chudy kg. 400 120 7 Ser biały półtłusty min. 3% tłuszczu kg. 700 210 8 Ser żółty półtłusty 15%-20% tłuszczu kg. 350 105 9 Ser żółty chudy do 13% tłuszczu kg. 200 60 10 Śmietana 18% - 400g l. 950 285 11 Ser feta 270g szt. 50 15 15800000-6 Różne artykuły spożywcze Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Ananasy w puszce 565g szt. 240 72 2 Aromaty 9 ml szt. 240 72 3 Barszcz biały 66g szt. 400 120 4 Bazylia 10g szt. 200 60 5 Brzoskwinie 820g szt. 200 60 6 Budyń bez cukru 60g szt. 700 210 7 Budyń śmietankowy 60g szt. 400 120 8 Chrzan 320g szt. 200 60 9 Cukier 1kg kg. 3600 1080 10 Cukier puder 0,5kg szt. 100 30 11 Cukier waniliowy 32g szt. 300 90 12 Cynamon 20g szt. 360 108 13 Czosnek granulowany 20g szt. 240 72 14 Drożdże kg. 10 3 15 Dżem niskosłodzony 270g szt. 2000 600 16 Fasola czerwona konserwowa 400g szt. 200 60 17 Fasola sucha Jaś 500g szt. 300 90 18 Galaretka owocowa z cukrem 90g szt. 400 120 19 Gałka muszkatołowa 20g szt. 20 6 20 Groszek konserwowy 400g szt. 600 180 21 Herbata granulowana 100g kg. 300 90 22 Imbir 15g szt. 100 30 23 Kakao 100g szt. 200 60 24 Kasza bulgur 1kg kg. 50 15 25 Kasza gryczana 1kg kg. 80 24 26 Kasza jęczmienna 1kg kg. 200 60 27 Kasza manna 1kg kg. 280 84 28 Kawa inka 250g szt. 70 21 29 Kawa zbożowa 500g szt. 40 12 30 Ketchup 500g min. 35% wkł. koncentr. szt. 280 84 31 Kisiel bez cukru 77g szt. 1000 300 32 Kisiel z cukrem 77g szt. 900 270 33 Koncentrat pomidorowy 900g szt. 400 120 34 Kukurydza konserwowa 400g szt. 500 150 35 Kwasek cytrynowy 50g szt. 100 30 36 Liście laurowe 10g szt. 400 120 37 Majeranek 10g szt. 200 60 38 Majonez 420g szt. 200 60 39 Mak 1kg kg. 30 9 40 Makaron krajanka gruba kg. 500 150 41 Makaron lasagne kg. 40 12 42 Makaron muszelki 1kg kg. 100 30 43 Makaron nitki 500g kg. 400 120 44 Makaron rurki 1kg kg. 100 30 45 Makaron spagetti 500g kg. 100 30 46 Makaron świderki 1kg kg. 400 120 47 Mąka pszenna typ 480 1kg kg. 1700 510 48 Mąka ziemniaczana 1kg kg. 60 18 49 Miód naturalny 1l szt. 30 9 50 Musli owocowe 1kg kg. 130 39 51 Musztarda 200g szt. 200 60 52 Ocet 0,5l szt. 60 18 53 Ogórki konserwowe 870g szt. 200 60 54 Olej 1l szt. 700 210 55 Olej lniany 250 ml szt. 150 45 56 Oregano 10g szt. 120 36 57 Otręby owsiane 1kg kg. 40 12 58 Papryka konserwowa 870g szt. 200 60 59 Papryka mielona ostra 20g szt. 40 12 60 Papryka mielona słodka 20g szt. 40 12 61 Papryka wędzona 20g szt. 40 12 62 Pestki dyni 1kg szt. 50 15 63 Pestki słonecznika 1kg szt. 50 15 64 Pieprz naturalny mielony 15g szt. 900 270 65 Płatki jęczmienne kg. 200 60 66 Płatki kukurydzane kg. 300 90 67 Płatki owsiane 1kg kg. 300 90 68 Płatki żytnie kg. 20 6 69 Proszek do pieczenia 36g szt. 200 60 70 Przyprawa do drobiu 20g szt. 120 36 71 Przyprawa do ryb 20g szt. 180 54 72 Rodzynki 200g szt. 140 42 73 Ryż 1kg kg. 600 180 74 Sałatka szwedzka 850g szt. 300 90 75 Soda oczyszczona 80g szt. 100 30 76 Sól 1kg kg. 500 150 77 Szczawa konserwowy 320g szt. 200 60 78 Śliwki suszone 100g kg. 10 3 79 Tymianek 10g szt. 200 60 80 Vegetta 200g (lub równoważne) szt. 760 228 81 Wiórki kokosowe szt. 60 18 82 Ziele angielskie 20g szt. 300 90 83 Zupa grzybowa 37g szt. 700 210 84 Zupa ogonowa 62g szt. 700 210 85 Zupa pieczarkowa 44g szt. 700 210 86 Żelatyna 50g szt. 200 60 87 Żurawina suszona 500g szt. 100 30 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Bułka paryska 450g szt. 14000 4200 2 Bułka kajzerka 50g szt. 600 180 3 Bułka słodka 100g szt. 400 120 4 Chleb pszenno-żytni 500g szt. 9500 2850 5 Chleb razowy 500g szt. 3300 990 03221200-8 Owoce i warzywa Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Botwina pęczek 120 36 2 Brokuły kg 400 120 3 Buraki czerwone kg 500 150 4 Cebula kg 400 120 5 Cukinia kg 100 30 6 Czosnek główki główki 200 60 7 Fasola szparagowa kg 100 30 8 Gruszki kg 1000 300 9 Jabłka kg 4000 1200 10 Kalafior kg 250 75 11 Kapusta biała kg 400 120 12 Kapusta czerwona kg 300 90 13 Kapusta kiszona kg 360 108 14 Kapusta pekińska kg 350 105 15 Kapusta włoska kg 50 15 16 Koper pęczek 1200 360 17 Marchew kg 1500 450 18 Natka pietruszki pęczek 1200 360 19 Ogórki kiszone kg 560 168 20 Ogórki świeże kg 460 138 21 Papryka świeża kg 160 48 22 Pieczarki kg 150 45 23 Pietruszka korzeń kg 900 270 24 Pomidory kg 700 210 25 Por kg 500 150 26 Rabarbar kg 60 18 27 Rzodkiewka peczek 2000 600 28 Sałata lodowa szt. 80 24 29 Sałata masłowa szt. 1500 450 30 Seler kg 1000 300 31 Szczypior pęczek 1200 360 32 Truskawki kg 160 48 33 Wiśnie kg 40 12 34 Ziemniaki kg 15000 4500 35 Banany kg. 400 120 36 Cytryny kg. 150 45 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Panga biała filet mrożony b/sk kg 1000 300 2 Ryba wędzona kg 500 150 3 Śledź płaty kg 300 90 4 Sola (filet) mrożony b/sk kg 200 60 5 Paprykarz w puszce 300g szt. 300 90 03142500-3 – Jaja Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jaja (65-70g) szt. 40000 12000
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń lub dokumentów, potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia: 1) Formularza ofertowego zgodnego z treścią Załącznika nr 1.1-1.7 (w zależności jakiej części dotyczy) 2) Oświadczenia o spełnieniu warunków udziału i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania (zwane dalej Oświadczeniem) stanowiącego wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;– zgodnego z treścią Załącznika nr 2 i 3, 3) zobowiązania innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (art. 22a ust. 2 ustawy) (jeżeli dotyczy) 4) pełnomocnictwa - w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza (jeżeli dotyczy), 5) dokumentów, z których wynika prawo do podpisania oferty względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 poz. 1114 oraz 2016 poz. 352), a wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą. W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – załącznik nr 4. Oferta oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty, dla których zamawiający określił wzory w formie formularzy winny być sporządzone zgodnie z tymi wzorami.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach