Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg
- Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2964219, 3630479 , fax. 32 2964219, 2635719
- Data zamieszczenia: 2010-11-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu
ul. Szpitalna 1 1
41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
tel. 32 2964219, 3630479, fax. 32 2964219, 2635719
REGON: 24083705400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych. Zamówienie składa się z 6 części - Pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: Pakiet nr 1 - makarony,Pakiet nr 2 - mąka,Pakiet nr 3 - kasze, Pakiet nr 4 - warzywa strączkowe suche,Pakiet nr 5 - warzywa i owoce suszone, Pakiet nr 6 - galanteria mleczarska. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załącznikach nr 4.1 - 4.6 do SIWZ. Przedmiot i warunki realizacji niniejszego zamówienia winny być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2010r., Nr 136, poz.914). Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy do drzwi właściwego podmagazynu żywności. Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Zamawiający wymaga oznakowania art. żywnościowych zgodnie z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia (nie dotyczy: świeżych, nie obranych owoców, warzyw, ziemniaków, cukru, octu, soli niejodowanej). - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158511009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa makaronu
Dodano: 2013-09-19 - przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r Prawo zamówień publicznych na udzielenie zamówienia publicznego na dostawy kaszy, ryżu, płatków owsianych oraz makaronu
Dodano: 2013-07-18 - Dostawa makaronu dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2013-01-21 - Dostawa makaronu
Dodano: 2012-08-10 - Dostawa makaronu
Dodano: 2011-07-18 - przetarg nieograniczonego o wartości szacunkowej zamówienia mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych na dostawy makaronu
Dodano: 2011-05-27 - Produkty Zbożowe i herbata
Dodano: 2010-09-16 - CZĘŚĆ I Makaron świderki, nitki - ilość 4200kg (opakowanie worki papierowe lub foliowe o wadze do 15 kg) Termin przydatności do spożycia w/w produktów minimum 60 dni.
Dodano: 2009-05-20