Akademia Morska w Szczecinie ogłasza przetarg
- Adres: 70-500 Szczecin, ul. Wały Chrobrego 1/2
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 4809400 , fax. 091 4809575
- Data zamieszczenia: 2009-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Akademia Morska w Szczecinie
ul. Wały Chrobrego 1/2 1/2
70-500 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 4809400, fax. 091 4809575
REGON: 00014512900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.am.szczecin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby jednostek organizacyjnych Akademii Morskiej w Szczecinie. Numer sprawy AZ/AG/28/2009 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby jednostek Akademii Morskiej w Szczecinie zgodnie z załącznikiem nr 1a do SIWZ (zapisanym w programie Excel). Artykuły spożywcze muszą być świeże, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 3 miesiące od dnia dostawy towaru powinny być w estetycznych opakowaniach, zamkniętych fabrycznie, bez zanieczyszczeń oraz obcych zapachów i smaków, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty ( tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żąda złożenia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu wziąć mogą udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w oparciu o analizę oświadczeń lub dokumentów załączonych do oferty poprzez wypełnienie druku ZP - 17 - Informacja o spełnianiu przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formuła: spełnia / nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych (zwanej dalej ustawą), Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentacji Wykonawcy w obrocie gospodarczym, następujących dokumentów: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. b) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z załącznikiem nr 2 do niniejszej SIWZ. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument musi złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3. W celu potwierdzenia, że oferowane przez Wykonawcę dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w SIWZ, Zamawiający żąda dołączenia do oferty opisu przedmiotu zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 1a do SIWZ tj. wykazem asortymentu - cennikiem. Wykonawca obowiązany jest nadto wskazać typ - nazwę oferowanej pozycji asortymentu: a) równoważnego. Brak wskazania typu - nazwy produktu równoważnego, oznacza zaakceptowanie przez Wykonawcę rozwiązań wzorcowych, jeżeli takie były wskazane w SIWZ, b) dla którego Zamawiający nie podał konkretnych nazw (znaków towarowych). 4. W celu potwierdzenia, że oferowane przez Wykonawcę dostawy produktów równoważnych odpowiadają wymaganiom określonym w SIWZ (w opisie -wykaz asortymentu - cennik), Zamawiający żąda dołączenia do oferty materiałów informacyjnych dla zamiennika, potwierdzających równoważność między zamiennikiem i wzorcem w zakresie parametrów wskazanych przez Zamawiającego w załączniku nr 1a do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.am.szczecin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Darłowie, Punktu Przygotowania Posiłków w Bobolinie, ul. Nadmorska 4
Dodano: 2016-07-25 - Dostawa koncentratów przypraw ziołowych oraz soli spożywczej kamiennej
Dodano: 2016-04-26 - Dostawa cukru białego kat. 2 KN
Dodano: 2016-04-26 - Dostawa produktów spożywczych do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2016-03-25 - Dostawa artykułów spożywczych sypkich przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-03-01 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH MASOWYCH RÓŻNYCH, PIECZYWA ORAZ MROŻONEK DLA SP ZOZ W CHOSZCZNIE
Dodano: 2016-02-10 - Dostawy artykułów spożywczych do Uniwersytetu Szczecińskiego
Dodano: 2016-01-22 - Dostawa artykułów spożywczych konserwowych i pasteryzowanych.
Dodano: 2016-01-19 - dostawa różnych produktów spożywczych
Dodano: 2016-01-19 - Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2016 - postępowanie III
Dodano: 2015-12-28