Zespół Szkół Nr 6 im. Macieja Rataja ogłasza przetarg
- Adres: 19300 Ełk, ul. Kajki
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 876 102 362 , fax. 876 102 362
- Data zamieszczenia: 2016-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 6 im. Macieja Rataja
ul. Kajki 4
19300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 876 102 362, fax. 876 102 362
REGON: 9613500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia stanowi dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku wynikających z działalności placówki w celach edukacyjnych / praktyczna nauka zawodu w pracowniach gastronomicznych / zaopatrzenie kuchni internatu / żywienie zbiorowe / oraz paczki świąteczne dla dzieci pracowników przy Zespole Szkół nr 6 w Ełku, który podzielony został odpowiednio na części zgodnie z zał. nr 1: część 1. (pieczywo); część 2. (art. spożywcze tzw. suche); część 3. (warzywa, owoce i jaja); część 4. (mięso i drób); część 5. (nabiał); część 6 (mrożonki i ryby), co stanowi integralną część SIWZ. Dowóz artykułów odbywa się na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do wskazanych pomieszczeń magazynowych przy Zespole Szkół nr 6 w Ełku, ul. M. Kajki 4 A, sukcesywnie zgodnie ze składanymi zamówieniami. Zamówienia zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na numer wykonawcy najpóźniej do godziny 15:00. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godziny 7:00 do godziny 8:30 w terminie wyznaczonym przez Wykonawcę w formularzu ofertowym dla określonej części zamówienia. Zamawiający ustala, że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne. W przypadku zamówień składanych w piątek lub w dniu poprzedzającym święto za dzień następny realizacji dostawy uznaje się najbliższy dzień roboczy. Dopuszcza się możliwość realizacji dostaw w terminie nie dłuższym niż 2 dni od złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy zamawianego asortymentu tylko w określonych dniach tygodnia. Wykonawca powinien posiadać atesty i pozwolenia potwierdzające, że poprzez dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem zamówienia, odpowiadają one określonym normom. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. Dostarczane produkty muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, opakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku produktów z długim terminem ważności Zamawiający przy określonym zamówieniu ma prawo określić minimalny termin przydatności do spożycia. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami właściwej i dobrej praktyki higienicznej, dotyczącej głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej i ważnych badań lekarskich kierowcy, daty przydatności do spożycia i temperatury przewozu produktów żywnościowych zwłaszcza szybko psujących się. Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zbiorowego Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. Łączne ilości zamawianych produktów, które dostarczone będą, w okresie obwiązywania umowy, do Zamawiającego określone w Załączniku nr 1 i załączniku 5A (wykaz przedmiotu zamówienia oraz formularz cenowy będący załącznikiem do oferty Wykonawcy) są wartościami szacowanymi. W przypadku rozbieżności miedzy zamówieniami planowanymi a faktycznymi Wykonawca nie będzie rościł z tego tytułu żadnych żądań finansowych niż te wynikające z ilości zamówionych produktów. W przypadku, gdy ilość zamawianych produktów będzie wyższa niż szacowane w SIWZ dostarczane one będą do Zamawiającego po cenach określonych w umowie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych oraz pieczywa do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Zientary – Malewskiej z Oddziałami Dwujęzycznymi w Dywitach
Dodano: 2024-04-20 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka’’ w Elblągu w 2024 roku
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 10 w Olsztynie w roku 2024
Dodano: 2023-11-29 - Dostawa artykułów spożywczych – powtórzenie 2
Dodano: 2023-11-21 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Dodano: 2023-11-16 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Purdzie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-08-08 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych oraz żłobka na terenie Gminy Olsztynek
Dodano: 2023-07-04 - Dostawa artykułów spożywczych i art. mrożonych
Dodano: 2023-06-28 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
Dodano: 2023-01-17