Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Zespole Szkół - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II i Publiczne Gimnazjum w Czajkowie

Zespół Szkół - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II i Publiczne Gimnazjum w Czajkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 28-200 Staszów, Czajków Południowy 133
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-15 8668614 , fax. 0-15 8668614
  • Data zamieszczenia: 2013-09-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II i Publiczne Gimnazjum w Czajkowie
    Czajków Południowy 133 133
    28-200 Staszów, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-15 8668614, fax. 0-15 8668614
    REGON: 26010600400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.czajkow.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka oświatowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Zespole Szkół - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II i Publiczne Gimnazjum w Czajkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiot zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych do stołówki w Zespole Szkół - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II i Publiczne Gimnazjum w Czajkowie Południowym realizowaną w sześciu niżej wymienionych częściach: Część I. Owoce, warzywa, podobne produkty i jaja CPV 15300000 - 1 - Owoce, warzywa i podobne produkty, 03142500 - 3 - Jaja Część VI. Różne produkty spożywcze i mleczarskie CPV 15800000 - 6 - Różne produkty spożywcze 15500000 - 3 - Produkty mleczarskie Szczegółowy opis poszczególnych części zawarto w formularzach cenowych (załącznik Nr 1 do formularza oferty, stanowiącego załącznik Nr 1 SIWZ), odrębnych dla każdej części, w których określono: nazwy towarów, jednostki miary, szczegółowy opis towaru oraz prognozowane zapotrzebowanie ilościowe w okresie realizacji zamówienia. 2) Nazwy własne podane w formularzach cenowych, stanowiących załączniki do formularza oferty, stanowią jedynie uzupełnienie opisu przedmiotu zamówienia w zakresie doprecyzowania wymagań, dotyczących jakości produktów objętych przedmiotowym zamówieniem. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne. Wykonawca winien zaoferować produkty spełniające wymogi, co najmniej tej samej lub wyższej jakości niż produkty wskazane. Nazwa oferowanego produktu musi znaleźć się w ofercie. 3) Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 12:00 w dniu poprzedzającym dostawę, transportem i na koszt Wykonawcy. 4) Dostarczane artykuły muszą być dobrej jakości, spełniać parametry określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego artykułu termin ważności, zapewniający jego bezpieczne spożycie. 5) Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 6) Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla danego rodzaju asortymentu określonego w stosowanych normach. 7) Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 8) Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w dni nauki szkolnej i nastąpi po uprzednim złożeniu zamówienia przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego. 9) Dostawa towaru odbywać się będzie we wtorek i piątek w godz. 7:00 - 10:00. 10) Wskazane zapotrzebowanie jest szacunkowe i może ulec zarówno zwiększeniu jak i zmniejszeniu, z tym, że zmniejszenie nie może przekroczyć 25 % wskazanego zapotrzebowania szacunkowego i ogólna wartość zamówienia danej części nie może przekroczyć kwoty wskazanej w § 3 ust. 3 projektu umowy, stanowiącej załącznik nr 6 SIWZ. 11) Zamawiający będzie dokonywał zapłaty po każdorazowym wystawieniu faktury za zrealizowaną dostawę artykułów spożywczych w terminie 14 dni od dnia dostarczenia do Zamawiającego faktury wystawionej przez Wykonawcę wyłonionego w postępowaniu. 12) Dostawy objęte przedmiotem zamówienia muszą być wykonane zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz warunkami zawartymi w SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czajkow.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach