Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Sienkiewicza 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 8493201 , fax. 74 8436764
- Data zamieszczenia: 2014-09-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
ul. Sienkiewicza 1 1
58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
tel. 74 8493201, fax. 74 8436764
REGON: 00028830800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szczawno-jedlina.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (owoce, warzywa oraz warzywa pakowane próżniowo). Nr zamówienia publicznego:ZP/14/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (owoce, warzywa oraz warzywa pakowane próżniowo). Szczegółowy wykaz zamawianych produktów oraz sposób realizacji zamówienia zawiera specyfikacja istotnych warunków zamówienia wraz z załącznikami. Przedmiot zamówienia powinien: a)Spełniać wymagania zawarte w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. nr 63 poz. 634 z 2001 r. z późniejszymi zmianami) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie; b)Spełniać Polskie Normy określone rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie obowiązku stosowania polskich norm (Dz. U. nr 134 poz. 1132 z 2002 r. ); c)Spełniać wymagania zawarte w rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. nr 220 poz. 1856 z 2002r. ) d) Spełniać wymogi Rozporządzeń Komisji (WE) w tym: - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 730/1999 r. z dnia 7 kwietnia 1999 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1508/2001 z dnia 24 lipca 2001 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1591/87 z dnia 5 czerwca 1987 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1619/2001 z dnia 6 sierpnia 2001 Szczegółowe wymagania asortymentowe: Dostawa warzyw i owoców: Warzywa i owoce świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie warzyw i owoców (np. worki umożliwiające cyrkulację powietrza, wytłaczanki chroniące warzywa i owoce miękkie), właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów. Cechy dyskwalifikujące produkty to: -porażenie mokra i sucha zgnilizna, - zapleśnienie, - zgnicie, - zaparzenie, - zwiędnięcie, - zafermentowanie, - porażenie chorobami, - obcy zapach, - uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego - zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). - uszkodzenia wywołane przez szkodniki, - obecność szkodników i ich pozostałości, - łykowatość, - miękkie i sparciałe korzenie. Dostawa warzyw pakowanych próżniowo: Warzywa poddane obróbce wstępnej (oczyszczaniu, obieraniu i myciu) a następnie rozdrabnianiu (wiórkowanie, szatkowanie, kostkowanie) i pakowaniu próżniowemu. Warzywa nie są poddawane obróbce termicznej ani innej obróbce oraz nie zawierają konserwantów, środków ulepszających lub wydłużających przydatność do spożycia. Każde opakowanie winno być opatrzone etykietą zawierającą min. następujące informacje: nazwa i adres dostawcy, nazwa i adres producenta lub importera, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, data produkcji/numer partii, masa netto, warunki przechowywania. Warzywa pakowane w worki 5 kg, Zamawiający dopuszcza dostawy ziemniaków w większych opakowania np. 10 kg jednak po wcześniejszych ustaleniach z Koordynatorem ds. żywienia Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia min. 4 dni od dostarczenia produktu. Dostawy warzyw pakowanych próżniowo będą realizowane 3 razy w tygodniu w poniedziałki, środy i piątki. Dostawy warzyw pakowanych próżniowo musza być realizowane odpowiednim środkiem transportu - samochód typu chłodnia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szczawno-jedlina.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów oraz granulatów do ZOO Wrocław Sp. z o.o.
Dodano: 2016-07-27 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych warzyw i owoców do Restauracji Centrum Turystyczno - Sportowego AQUA - ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu.
Dodano: 2016-05-25 - Dostawa warzyw i owoców dla ośrodka wypoczynkowego Politechniki Wrocławskiej w Ustce
Dodano: 2016-03-29 - Sukcesywne dostawy mrożonek dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A
Dodano: 2016-03-17 - SUKCESYWNA DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW DLA DZIAŁU STOŁÓWEK STUDENCKICH POLITECHNIKI WROCŁAWSKIEJ - ZP/BZP/24/2016
Dodano: 2016-03-10 - Sukcesywna dostawa warzyw i owoców do Restauracji Centrum Turystyczno - Sportowego AQUA - ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu
Dodano: 2016-01-20 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów
Dodano: 2015-12-10 - Dostawa żywności dla dla Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania z podziałem na zadania
Dodano: 2015-12-03 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (dostawa warzyw i owoców pakowanych próżniowo). Nr zamówienia publicznego: ZP/13/2015.
Dodano: 2015-11-17 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (dostawa warzyw i owoców pakowanych próżniowo).
Dodano: 2015-10-27