Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do DPS w Wierzbicy w 2021 r.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 26-680 Wierzbica, ul. Sienkiewicza
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 486 182 059 , fax. 486 182 059
  • Data zamieszczenia: 2021-01-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Sienkiewicza 37
    26-680 Wierzbica, woj. mazowieckie
    tel. 486 182 059, fax. 486 182 059
    REGON: 31041000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswierzbica.finn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do DPS w Wierzbicy w 2021 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa i rozładunek artykułów spożywczych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy zgodnie z załącznikiem cenowym na poszczególne części zadania. 2. Formularz asortymentowo-cenowy będzie integralną częścią SIWZ zawierającą wykaz asortymentu i ilości produktów żywnościowych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. 3. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 6 miesięcy od dnia podpisania umowy. 4. Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 5. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. 6. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie, faxem lub za pomocą poczty e-mail przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. 7. Produkty spożywcze muszą by dostarczane samochodem własnym Dostawcy spełniającym wymogi sanitarne, w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym. Nie dopuszcza się dostaw za pośrednictwem przewoźników, kurierów. 8. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 9. 7. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019r. poz 1252). 10. Zamówienie mniejszej ilości artykułów nie skutkuje żadnymi roszczeniami ze strony Wykonawcy. Przysługuje mu tylko zapłata za faktycznie dostarczoną ilość. 11. W przypadku, gdy Zamawiający użył w opisie przedmiotu zamówienia normy, aprobaty, specyfikacje techniczne i systemy odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1-3 ustawy Pzp należy rozumieć jako przykładowe. Zamawiający zgodnie z art. 30 ust. 4 ustawy Pzp dopuszcza w każdym przypadku zastosowanie rozwiązań równoważnych opisywanym w treści SIWZ. Każdorazowo, gdy wskazana jest w niniejszej SIWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”. 12. Zamówienie zostało podzielone na części: Część I CPV 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Część II CPV 15800000-6 różne produkty spożywcze Część III CPV 15500000-3 produkty mleczarskie Część IV CPV 158100009 – pieczywo świeże i wyroby piekarskie Część V CPV 15200000 – 0 ryby przetworzone i konserwowane. Część VI CPV 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty Część VII CPV 03142500-3-jaja kurze
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach