Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do domu pomocy społecznej w Wysocku w IV kwartale 2014r.

Dom Pomocy Społecznej w Wysocku ogłasza przetarg

  • Adres: 37-543 Laszki, Wysocko 2
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6285357
  • Data zamieszczenia: 2014-09-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Wysocku
    Wysocko 2 2
    37-543 Laszki, woj. podkarpackie
    tel. 016 6285357
    REGON: 65095951200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do domu pomocy społecznej w Wysocku w IV kwartale 2014r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do Domu Pomocy Społecznej w Wysocku w IV kwartale 2014r. artykułów spożywczych wyszczególnionych w Załączniku Nr 2 do SIWZ. Dostarczane produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów dla produktów żywnościowych, w szczególności przepisów: - ustawy 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2010r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) - ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zm.) - rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. 2007r. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.) Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: - każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; -produkty posiadały nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych: - produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; - produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy - tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji - każdy dostarczony produkt winien być świeży i pierwszej jakości, zgodny z Polską Normą; - na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wysockdps1.domypomocy.pl/przetargi/ i http://przetargi.ipzp.pl/dpswysocko/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach