Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Białej, nr sprawy 6/ZP/2015

Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 48-210 Biała, ul. Moniuszki 8
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4387033, 4388574 , fax. 077 4388561
  • Data zamieszczenia: 2015-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Opieki Zdrowotnej
    ul. Moniuszki 8 8
    48-210 Biała, woj. opolskie
    tel. 077 4387033, 4388574, fax. 077 4388561
    REGON: 53057174900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalbiala.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Białej, nr sprawy 6/ZP/2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): I - ogólnospożywcze 15.80.00.00-6 II - przyprawy 15.87.00.00-7 III - jaja 03.14.25.00-3 IV - mięso, wędliny 15.10.00.00-9 V - drób, przetwory 15.10.00.00-9 VI - warzywa i owoce 15.30.00.00-1 VII - ziemniaki 15.30.00.00-1 VIII - pieczywo 15.81.00.00-9 IX - mrożonki 15.22.10.00-3 X - mleko, nabiał 15.50.00.00-3 XI - ryby i przetwory 15.20.00.00-0 Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: 1. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. 2. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami Zamawiającego wskazanymi w niniejszej SIWZ. 3. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2015r., poz. 594) oraz aktów wykonawczych do niej. 4. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne. 5. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych wg formularza asortymentowo-ilościowo-cenowym ( załączniki nr 5a-5k). 6. Wykonawca może złożyć ofertę na jedna część lub więcej części zamówienia. 7. Miejsce dostawy (odbioru) i sposób (rodzaj) transportu: a) przedmiot zamówienia musi być dostarczony do magazynu Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie, b) dostawa będzie realizowana transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko do magazynu Zamawiającego w Białej ul. Moniuszki 8. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego. 8. Sposób realizacji dostaw: a) Zamawiający powiadomi telefonicznie lub mailowo Wykonawcę o terminie dostawy oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości, b) do składania zamówień i odbioru dostaw ze strony Zamawiającego upoważnione są: Ewa Barysz - dietetyk, lub osoba wyznaczona przez dietetyka. Osoba wyznaczona zobowiązana jest do zbadania zgodności dostaw z fakturą, złożonym zapotrzebowaniem i treścią zawartej umowy w ciągu 2 dni od daty dostawy zamówionej partii przedmiotu umowy, c) w razie stwierdzenia wad lub niezgodności ilości faktycznie otrzymanej z określoną w fakturze lub innych niezgodności, Zamawiający złoży pisemną lub telefoniczną reklamację Wykonawcy. Wykonawca zobowiązuje się do udzielenia na nią odpowiedzi w ciągu 2 dni, a po bezskutecznym upływie tego terminu reklamacja uważana będzie za uznaną w całości zgodnie z żądaniem Zamawiającego. W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie dostarczał produktu będącego przedmiotem umowy lub nie zaproponuje dostarczania zamiennika w sytuacji, o której mowa w ust. 8. Zamawiający będzie miał prawo dokonać zakupu produktu u innego podmiotu. Jeżeli koszt zakupu będzie wyższy od kosztu zakupu w ramach niniejszej umowy, powstałą różnicą zostanie obciążony Wykonawca w ramach wzajemnych zobowiązań. 9. Opakowanie: a) jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014r., poz. 1577), b) mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami w jednym pojemniku, c) mrożonki mają być dostarczane w opakowaniu zewnętrznym - karton + opakowanie wewnętrzne folia, trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min - 18 ?C , brak oznak rozmrożenia, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń, d) pieczywo w szczelnie zamkniętych workach foliowych, w czystych pojemnikach, e) warzywa, owoce, ziemniaki musza być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, nieuszkodzone i niepopękane, f) artykuły ogólnospożywcze w odpowiednio oznakowanych opakowaniach, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanego przedmiotu zamówienia. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (kg, szt., l) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej akceptacji Zamawiającego. 10. Termin przydatności do spożycia: Każdy z produktów powinien być dostarczony w jego początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu. Termin przydatności do spożycia danego produktu nie może upływać wcześniej niż, przed upływem 180 dni od dostawy, w przypadku nabiału i wędlin nie krótszym niż 21 dni, mięsa świeże, warzywa i owoce nie krótszym niż 7 dni. 11. Zmiany ilościowe: Zamawiający może dokonać zamiany ilości poszczególnego asortymentu, zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi będącymi przedmiotem niniejszej umowy. W takim przypadku Wykonawcy będzie przysługiwać tylko wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i nie będzie on zgłaszać roszczeń, co do realizacji pozostałej części. Zamawiający może zmniejszyć lub zwiększyć ilość zamawianego towaru, w związku z tym, że w trakcie obowiązywania umowy dotyczącej przedmiotowego zamówienia może zmniejszyć lub zwiększyć się zapotrzebowanie na zamawiane produkty. W takim przypadku Wykonawcy będzie przysługiwać tylko wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i nie będzie on zgłaszać roszczeń, co do realizacji pozostałej części
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Na podstawie art. 45 ust. 2 Zamawiający odstępuje od żądania od Wykonawcy wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalbiala.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach