Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.

Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 67-200 Głogów, ul. Kościuszki
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 768 373 216 , fax. 768 373 377
  • Data zamieszczenia: 2020-01-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.
    ul. Kościuszki 15
    67-200 Głogów, woj. dolnośląskie
    tel. 768 373 216, fax. 768 373 377
    REGON: 30878400000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka Prawa Handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia stanowi jedno niepodzielne zadanie składające się z 96 pozycji w tym:  kasza, makaron, mąka, cukier  przyprawy do mięs, kurczaka  olej, margaryna  kostki mięsne, rosołki  kawa zbożowa i naturalna, herbata  konserwa rybna w oleju i pomidorach  dżem o różnych smakach  groszek, kukurydza, fasolka konserwowa Dostawa w godzinach od 600 do 800, transportem i na koszt oraz ryzyko wykonawcy, według dziennego zapotrzebowania. Zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem); Na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie. Artykuły spożywcze winny być w opakowaniach zamkniętych fabrycznie, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie). Miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Głogów, ul. Kościuszki 15; - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony zamawiającego jest Iwona Drożna – magazynier magazynu spożywczego. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych. Podane przez zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe np.: WINIARY, PUDLISZKI) zamawianego asortymentu mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca ma prawo zaproponować inny produkt pod warunkiem, że nie będzie on gorszy jakościowo od produktu wskazanego przez zamawiającego w specyfikacji asortymentowo-ilościowej: walory jakościowe, smakowe a gramatura produktu równoważnego nie będzie niższa niż gramatura wskazana w formularzu. W przypadku produktu równoważnego wykonawca musi potwierdzić równoważność danego produktu, musi podać na formularzu specyfikacji asortymentowo-ilościowej nazwę oferowanego produktu równoważnego, producenta oraz dołączyć do oferty dokument (opis, katalog) potwierdzający, że oferowany produkt nie jest gorszy od produktu wymaganego w zakresie parametrów wskazanych przez zamawiającego. W celu umożliwienia przez zamawiającego dokonania sprawdzenia jakości oferowanych produktów równoważnych, zaleca się na załączonym dokumencie wskazać nr pozycji formularza cenowego, będącego równocześnie specyfikacją asortymentowo-ilościową. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. Termin wykonania zamówienia: 12 miesięcy od daty zawarcia umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach