Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Sadowej na I półrocze 2019 r.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 05092 Sadowa, ul. Jagodowa
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7512626, 7512625 w. 118, , fax. 0-22 7513639
  • Data zamieszczenia: 2018-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Jagodowa 2
    05092 Sadowa, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7512626, 7512625 w. 118, , fax. 0-22 7513639
    REGON: 125273200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sadowa.dps.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Sadowej na I półrocze 2019 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Sadowej na I półrocze 2019 roku zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, zawartym w załączniku nr 1 do SIWZ (załączniki od 1.1 do 1.7) według podziału na 7 części: Część I - dostawa różnych art. spożywczych Kod CPV 15800000-6 Część II - dostawa produktów mleczarskich Kod CPV 15500000-3 Część III - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich Kod CPV 15100000-9 Część IV - dostawa owoców i warzyw Kod CPV 03221200-8 Część V - dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych Kod CPV 15810000-9, 15000000-8 Część VI - dostawa ryb i mrożonek Kod CPV 15000000-8, 15200000-0, 15331170-9 . Część VII – dostawa jaj Kod CPV 03142500-3 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych zgodnie z podziałem określonym w ust. 1. Wykonawca może złożyć po jednej ofercie na każdą część będącą przedmiotem zamówienia. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania wyboru oferty na każdą część przedmiotu zamówienia osobno. 4. W przypadku unieważnienia postępowania, Zamawiający unieważni postępowanie dla danej części. 5. Formularze ofertowe będące integralną częścią SIWZ, zawierają wykaz asortymentu i ilość produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania Umowy. 6. Podana ilość produktów wymienionych w formularzach ofertowych jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania Umowy. 7. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości zamawianych produktów oraz do dokonania przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu a Wykonawca zastrzeżenie to akceptuje i zobowiązuje się do niedochodzenia roszczeń z tytułu niewykorzystanego przez Zamawiającego zamówienia w całości. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określona każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. 8. Zamawiający zobowiązuje się do wykorzystania min. 80% wartości zamówienia podstawowego, jednocześnie korzysta z prawa rozszerzenia dostawy max. do 20% wartości zamówienia podstawowego przy zachowaniu cen jednostkowych „netto” podanych w ofercie. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie zamówioną i dostarczoną ilość towarów. 9. Zapotrzebowanie na przedmiot zamówienia będzie zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez uprawnionego pracownika Zamawiającego w terminach wynikających z potrzeby uzupełnienia danego towaru. Częstotliwość dostaw: Część I: dwa razy w miesiącu w godzinach 8.00 – 14.00 Część II : codziennie oprócz sobót, niedziel i świąt do godziny 6.30 Część III: raz w tygodniu w godzinach 8.00 – 14.00 Część IV: raz w tygodniu w godzinach 8.00 – 14.00 Część V: codziennie oprócz sobót, niedziel i świąt do godziny 6.30 Część VI: dwa razy w miesiącu w godzinach 8.00 – 14.00 Część VII: dwa razy w miesiącu w godzinach 8.00 – 14.00 10. Wykonawcy nie przysługuje prawo zmiany zamówionego asortymentu oraz zmiany ilości poszczególnych partii towaru zgłoszonych w zapotrzebowaniu. Towar zostanie zwrócony w przypadku niezgodnym z zamówieniem. 11. Przedmiot zamówienia obejmuje transport oraz wyładunek asortymentu do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. 12. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno– epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 13. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. 14. Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych, mięsa i wędlin oraz ryb, Zamawiający wymaga przedstawienia Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego (HDI). 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 16. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach