Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych - ryb, przetworów owocowo-warzywnych, warzyw, ziemniaków i owoców

Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
  • Data zamieszczenia: 2014-04-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
    ul. Polna 33 33
    60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
    REGON: 00028884000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych - ryb, przetworów owocowo-warzywnych, warzyw, ziemniaków i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych - ryb, przetworów owocowo-warzywnych, warzyw, ziemniaków i owoców w podziale na części: Część nr 1: Ryby i przetwory rybne Część nr 2: Przetwory owocowo-warzywne Część nr 3: Warzywa krajowe Część nr 4: Ziemniaki Część nr 5: Owoce południowe Część nr 6: Owoce krajowe Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2. Warunki realizacji zamówienia: 2.1 Dla Części nr 1: 2.1.1 Jakość ryb i przetworów rybnych nie może budzić zastrzeżeń. 2.1.2 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania ryb i przetworów rybnych w opakowaniach nieuszkodzonych, umożliwiających ich identyfikację, tzn. opakowanie powinno określać: nazwę artykułu spożywczego, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia oraz wielkość opakowania. 2.1.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznie potwierdzonego pisemnie. 2.1.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia ryb i przetworów rybnych do Kuchni Szpitalnej 1 raz w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.1.3. 2.1.5 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia ryb i przetworów rybnych na swój koszt, odpowiednim środkiem transportu w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 2.2 Dla Części nr 2: 2.2.1 Jakość przetworów owocowo - warzywnych nie może budzić zastrzeżeń. 2.2.2 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania przetworów owocowo - warzywnych w opakowaniach nieuszkodzonych, umożliwiających ich identyfikację, tzn. opakowanie powinno określać: nazwę artykułu spożywczego, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia oraz wielkość opakowania. 2.2.3 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania przetworów owocowo - warzywnych identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.2.4 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznie potwierdzonego pisemnie. 2.2.5 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia przetworów owocowo - warzywnych do Kuchni Szpitalnej 2 razy w miesiącu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.2.4. 2.2.6 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia przetworów owocowo - warzywnych na swój koszt, odpowiednim środkiem transportu w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 2.2.7 Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3 ustawy - Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość złożenia ofert równoważnych. Za produkt równoważny Zamawiający uzna produkt o takich samych lub bardzo zbliżonych walorach smakowych, zapachowych i kolorystycznych, składzie surowcowym, sposobie użycia i terminie przydatności do spożycia. 2.2.8 Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych ciężar udowodnienia, że oferowany przedmiot zamówienia jest równoważny w stosunku do wymagań określonych przez Zamawiającego w specyfikacji spoczywa na Wykonawcy. 2.3 Dla Części nr 3: 2.3.1 Warzywa muszą być świeże, dobrej jakości, bez oznak zwiędnięcia i zapleśnienia. 2.3.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach warzyw etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.3.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.3.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia warzyw do Kuchni Szpitalnej 2 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.3.3. 2.3.5 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia warzyw na swój koszt, odpowiednim środkiem transportu w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 2.4 Dla Części nr 4: 2.4.1 Ziemniaki muszą być świeże, dobrej jakości, bez oznak zwiędnięcia i zapleśnienia. 2.4.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach ziemniaków etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.4.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.4.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia ziemniaków do Kuchni Szpitalnej 2 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.4.3. 2.4.5 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania ziemniaków identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.4.6 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania ziemniaków w miarę jednolitej wielkości. 2.4.7 Użyte przez Zamawiającego w treści specyfikacji znaki towarowe, patenty lub elementy wskazujące na miejsce pochodzenia produktu mają charakter przykładowy, a Wykonawca ma możliwość zastosowania w tym przypadku rozwiązań równoważnych. 2.4.8 Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3 ustawy - Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość złożenia ofert równoważnych pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych. 2.4.9 Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych ciężar udowodnienia, że oferowany przedmiot zamówienia jest równoważny w stosunku do wymagań określonych przez Zamawiającego w specyfikacji spoczywa na Wykonawcy. 2.5 Dla Części nr 5: 2.5.1 Owoce muszą być świeże, kształtne, soczyste, co najmniej klasy I i w miarę jednolitej wielkości. Muszą dobrze smakować i zdrowo wyglądać. 2.5.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach owoców etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.5.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.5.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia owoców do siedziby Zamawiającego 2 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.5.3. 2.6 Dla Części nr 6: 2.6.1 Owoce muszą być świeże, kształtne, soczyste, co najmniej klasy I i w miarę jednolitej wielkości. Muszą dobrze smakować i zdrowo wyglądać. Muszą być pozbawione wszelkich chorób, np. plamistości podskórnej. 2.6.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach owoców etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.6.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.6.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia owoców do siedziby Zamawiającego 2 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.6.3. 2.7 W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152430003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpsk.am.poznan.pl/dzp
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach