Przetargi.pl
dostawa artykułów spożywczych - nr sprawy 2/ż/15

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2015-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów spożywczych - nr sprawy 2/ż/15
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa dla potrzeb COSSW w Kaliszu: owoców konserwowanych, warzyw konserwowanych i/lub puszkowanych, grochu puszkowanego, grzybów przetworzonych, puszkowanej całej fasoli, kukurydzy słodkiej, przetworzonych warzyw konserwowanych, jabłek przetworzonych, soków owocowych, łuskanego grochu suszonego, oleju roślinnego, mieszanek przypraw, bulionów, octu, pieprzu, soli, imbiru, ziół i przypraw korzennych, rodzynek, owoców suszonych, cukru. CPV 15000000-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne CPV 03000000-1 produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg. wskazań zamawiającego w godzinach 7.00 ÷ 9.00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych - z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa - powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 1. Ananas w lekkim syropie 50 kg 2. Brzoskwinie w syropie 50 kg 3. Chrzan 50 kg 4. Groszek konserwowy 200 kg 5. Sałatka szwedzka 250 kg 6. Szczaw konserwowy 100 kg 7. Kukurydza konserwowa 60 kg 8. Fasolka konserwowa 100 kg 9. Fasola czerwona konserwowa 100 kg 10. Jabłka typu szarlotka 50 kg 11. Groch suszony cały i łuskany 150 kg 12. Fasola typu Piękny Jaś 150 kg 13. Olej uniwersalny 600 litrów 14. Przyprawa do zup w płynie typu MAGI 100 litrów 15. Ocet jabłkowy 20 litrów 16. Ocet spirytusowy 50 litrów 17. Bulion wołowo-drobiowy 70 kg 18. Przyprawa typu VEGETA 50 kg 19. Sól spożywcza 250 kg 20. Pieprz czarny mielony 15 kg 21. Pieprz ziołowy 2 kg 22. Papryka mielona słodka 2 kg 23. Papryka mielona ostra 2 kg 24. Ziele angielskie 2 kg 25. Liść laurowy 2 kg 26. Imbir mielony 1 kg 27. Cynamon mielony 1 kg 28. Czosnek granulowany 5 kg 29. Kwasek cytrynowy 2 kg 30. Majeranek 5 kg 31. Gałka muszkatołowa mielona 1 kg 32. Grzyby suszone 10 kg 33. Rodzynki 10 kg 34. Śliwka kalifornijska 10 kg 35. Morela suszona 10 kg 36. Cukier biały 100 kg 37. Soki owocowe 1000 ml 5.000 litrów Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach