Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Żydowie ozn. AG.I.341- 03 /10

Dom Pomocy Społecznej w Żydowie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-012 Żydowo, Żydowo 112
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3188879, -87, - 89 , fax. 094 3188879
  • Data zamieszczenia: 2010-10-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Żydowie
    Żydowo 112 112
    76-012 Żydowo, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3188879, -87, - 89, fax. 094 3188879
    REGON: 00029618200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Żydowie ozn. AG.I.341- 03 /10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzebyDomu Pomocy Społecznej w Żydowie , których szczegółowy rodzaj-asortyment oraz ilość określa załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia-Szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia z podziałem na osiem części: Część Nr 1-Dostawa mięsa wieprzowego, produktów mięsnych i wędlin Część Nr 2-Dostawa mięsa drobiowego i podrobów Część Nr 3- Dostawa produktów ogólno spożywczych Część Nr 4 -Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich Część Nr 5-Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część Nr 6-Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych Część Nr 7-Dostawa owoców i warzyw Część Nr 8-Dostawa jaj konsumpcyjnych Dostarczane artykuły spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe ,w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Dostarczone artykuły spożywcze powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm. Producent(wytwórca) oferowanych wyrobów winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP lub Handlowy Dokument Identyfikacyjny wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia porzedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego siedziby Zamawiającego własnym środkiem transportu na własny koszt i ryzyko,przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.u. Nr 171,poz.1225, z póź.zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę ,a w szczególności z tytułu niezrealizowania umowy do pełnej wartości. Przysługuje mu tylko zapłata za faktycznie dostarczoną ilość. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych w ramach asortymentu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej siwz w granicach ogólnej wartości zamówienia. Cena podana w ofercie obejmuje wszystkie koszty związane z dostawą towaru łącznie z wniesieniem i złożeniem w magazynie żywnościowym siedziby Zamawiającego(transport,opakowanie, czynności związane z przygotowaniem dostawy ,ubezpieczenie towaru do czasu przekazania go Zamawiającemu, koszt załadunku i rozładunku u Zamawiającego ,zysk, upusty, rabaty ,należny podatek VAT itp.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.zydowo.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach