Wojewódzki Szpital Chorób Płuc i Rehabilitacji ogłasza przetarg
- Adres: 32-310 Jaroszowiec, ul. Kolejowa 1a
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 32 6428090, 32 6428031 , fax. 32 6428100
- Data zamieszczenia: 2013-07-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Chorób Płuc i Rehabilitacji
ul. Kolejowa 1a 1a
32-310 Jaroszowiec, woj. małopolskie
tel. 32 6428090, 32 6428031, fax. 32 6428100
REGON: 00029421400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wschp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - 3 Pakiety - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii (w zakresie Pakietu nr 1) - artykułów spożywczych w podziale na 3 części (zadania częściowe ) zwane dalej pakietami: 1) Pakiet 1- Pieczywo, 2) Pakiet 2- Warzywa i owoce, 3) Pakiet 3- Ziemniaki, Przedmiot zamówienia można zrealizować zarówno w całości jak również w poszczególnych pakietach tj.: Pakiet nr 1, Pakiet nr 2 i Pakiet nr 3. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych Pakietów zawarty został w załączniku nr 1, do SIWZ- będącym Formularzem cenowym. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone we wzorze Umowy. 6. Podane w opisie przedmiotu zamówienia ilości ( załącznik nr 1 do specyfikacji) są wielkościami orientacyjnymi, (szacunkowymi ) przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych w poszczególnym asortymencie (pakiecie), w stosunku do zawartej umowy o ok. 10 % . Ostateczne ilości zamawianych artykułów, będą wynikać z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 7. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1) Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, winny posiadać właściwe atesty, certyfikaty (w zakresie pakietu nr 1- Pieczywo), oraz ważne terminy przydatności do spożycia. 2) Dostarczane artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Muszą być świeże, dobrej jakości i z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu. 3) Dostarczane artykuły winny być dostarczane w nieuszkodzonych opakowaniach, posiadających nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego jego składzie , nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/pojemności. 4) Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 5) Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami Dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej, która dotyczy głównie; stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wschp.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa pieczywa i artykułów spożywczych różnych dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w II półroczu 2016r.
Dodano: 2016-06-27 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, mąki pszennej, makaronów 2 - jajecznych.
Dodano: 2016-06-20 - Sprzedaż i dostawa pieczywa dla Domu Pomocy Społecznej w Nowym Sączu, ul. Emilii Plater 20 w okresie 01.07.2016 - 31.12.2016r.
Dodano: 2016-06-03 - Dostawa pieczywa dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2016-03-14 - Dostawy pieczywa, mrożonek, ryb oraz jaj - 4 zadania
Dodano: 2016-01-26 - Przetarg nieograniczony na dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich , mąki pszennej.
Dodano: 2015-12-15 - Dostawa pieczywa i artykułów spożywczych różnych dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w okresie od 02.01. 2016r. do 30.06. 2016 r.
Dodano: 2015-12-08 - dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich do Domu Pomocy Społecznej im. W. Godynia w Krakowie ul. Sołtysowska 13d w okresie od 02.01.2016 do 31.12.2016 roku
Dodano: 2015-12-03 - Dostawa artykułów spożywczych w roku 2016 do Domu Pomocy Społecznej w Izdebniku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa artykułów spożywczych w roku 2016 do 2 Domów Pomocy Społecznej będących jednostkami organizacyjnymi Starostwa Powiatowego w Wadowicach.
Dodano: 2015-11-26