Zakład Karny w Łupkowie ogłasza przetarg
- Adres: 38-543 Komańcza, Łupków 45
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 013 467-70-49 , fax. 0-13 4677011
- Data zamieszczenia: 2013-10-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Łupkowie
Łupków 45 45
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie
tel. 013 467-70-49, fax. 0-13 4677011
REGON: 00032110600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów spożywczych podzielonych na zadania:Zadanie I - Konserwy rybne paprykarz z ryb, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 2 200 kg, konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 g, z samootwieraczem, w ilości 250 kg, konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem w ilości 450 kg. Zadanie II - Różne artykuły spożywcze jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 20 000 szt., olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 200 l., musztarda stołowa w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg, ketchup w opakowaniach do 1 kg, w ilości 150 kg, ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 220 l., sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 200 kg, przyprawa w płynie w opakowaniach do 5 l, w ilości 2 500 l, koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 200 g do 1 kg, w ilości 1 600 kg, herbata czarna granulowana, w ilości 250 kg, kawa zbożowa, w ilości 300 kg, groszek konserwowy w opakowaniach do 1 kg, w ilości 500 kg, chrzan tarty, w ilości 300 kg, fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 2 000 kg, groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 1000 kg, cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 5 500 kg, dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, woda mineralna niegazowana, w butelkach o pojemności 1,5 l, w ilości 600 szt.Zadanie III - Ryba i kura ryba morska mrożona, filet, ilość glazury 3 - 5 % wagi ryby (mrożona w blokach), w ilości 1 600 kg, kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 1 700 kg, filet z piersi kurczaka, mrożony, w ilości 350 kg. Zadanie IV - Przyprawy, zupy, sosy, napoje przyprawa do mięs w proszku, w ilości 15 kg, przyprawa do ryb w proszku, w ilości 5 kg, przyprawa do bigosu w proszku, w ilości 10 kg, czosnek mielony, w ilości 10 kg, kminek, w ilości 6 kg, liść laurowy, w ilości 15 kg, majeranek, w ilości 15 kg, cynamon, w ilości 4 kg, pieprz czarny mielony, w ilości 40 kg, pieprz ziołowy mielony, w ilości 35 kg, ziele angielskie, w ilości 20 kg, papryka mielona, w ilości 30 kg, mieszanka warzywna suszona, w ilości 150 kg, koper suszony, w ilości 30 kg, natka pietruszki suszona, w ilości 30 kg, bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg, rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg, żurek w proszku, w ilości 150 kg, zupa grzybowa w proszku, w ilości 250 kg, zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, sos pieczarkowy w proszku, w ilości 190 kg, sos pieczeniowy w proszku, w ilości 200 kg, sos biały w proszku, w ilości 150 kg, sos gulaszowy w proszku, w ilości 200 kg, sos węgierski w proszku, w ilości 200 kg, sos koperkowy w proszku, w ilości 180 kg. napój pomarańczowy w proszku, w ilości 500 kg, napój wiśniowy w proszku, w ilości 500 kg, napój malinowy w proszku, w ilości 500 kg.kwasek cytrynowy, w ilości 5 kg. Zadanie V - Sałatki leczo pieczarkowe w opakowaniach do 3 kg, w ilości 1 000 kg, sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg, sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg, sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg Zadanie VI - Makaron, kasza, mąka, ryż makaron różny (nitki, świderki, muszelki, kolanka), w ilości 6 500 kg, kasza jęczmienna, w ilości 3 000 kg, kasza manna, w ilości 1 500 kg, ryż spożywczy, biały, w ilości 3 000 kg, mąka pszenna typ 650, w ilości 2 500 kg.Zadanie VII - Wyroby garmażeryjne kluski śląskie mrożone, w ilości 800 kg, pierogi ruskie mrożone, w ilości 3 500 kg, uszka z grzybami mrożone, w ilości 100 kg. 1. Ilości podane powyżej są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów spożywczych odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów spożywczych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów spożywczych w swoich magazynach, w dniu dostawy każdej partii. 6. Dostawa artykułów spożywczych do magazynu zamawiającego odbywać się będzie w godz. 8.00 - 14.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. 9. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158312004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa cukru EP-03 16.
Dodano: 2016-05-19 - Dostawa cukru EP-01 16
Dodano: 2016-02-08 - Dostawa cukru EP 07 15
Dodano: 2015-11-19 - Dostawa cukru
Dodano: 2015-09-08 - Dostawa cukru EP 03 15
Dodano: 2015-05-29 - Dostawa cukru EP 01 15
Dodano: 2015-02-16 - Dostawa cukru EP 08 14
Dodano: 2014-12-03 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2014-10-29 - Dostawa cukru EP 04 14.
Dodano: 2014-09-16 - Dostawa cukru EP 03/14.
Dodano: 2014-05-28