Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Zakład Karny w Łupkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 38-543 Komańcza, Łupków 45
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 467-70-49 , fax. 0-13 4677011
  • Data zamieszczenia: 2009-09-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Łupkowie
    Łupków 45 45
    38-543 Komańcza, woj. podkarpackie
    tel. 013 467-70-49, fax. 0-13 4677011
    REGON: 00032110600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie I - Konserwy rybne - paprykarz z ryb, o gramaturze 200 - 330 g, w ilości 2 200 kg, - konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w oleju, o gramaturze 170 - 200 g, w ilości 500 kg, - konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 - 200 g, w ilości 500 kg. Zadanie II - Artykuły spożywcze - ryba morska mrożona, tusza, w ilości 1 500 kg, - kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 2 000 kg, - jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 35 000 szt., - olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 400 l., - musztarda stołowa, w ilości 500 kg, - ketchup, w ilości 600 kg, - ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 200 l., - sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 000 kg, - przyprawa w płynie, w ilości 2 000 l, - koncentrat pomidorowy 30 %, w ilości 1 500 kg, - herbata czarna granulowana, w ilości 300 kg, - kawa zbożowa, w ilości 450 kg, - groszek konserwowy, w ilości 350 kg, - chrzan tarty, w ilości 350 kg, - fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 1 500 kg, - groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 600 kg. Zadanie III - Cukier - cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 9 000 kg. Zadanie IV - Przyprawy - przyprawa do mięs w proszku, w ilości 20 kg, - przyprawa do ryb w proszku, w ilości 15 kg, - czosnek mielony, w ilości 10 kg, - kminek, w ilości 15 kg, - liść laurowy, w ilości 20 kg, - majeranek, w ilości 15 kg, - cynamon, w ilości 5 kg, - pieprz czarny mielony, w ilości 45 kg, - pieprz ziołowy mielony, w ilości 40 kg, - ziele angielskie, w ilości 20 kg, - papryka mielona, w ilości 40 kg, - mieszanka warzywna suszona, w ilości 200 kg, - koper suszony, w ilości 10 kg. Zadanie V - Zupy i sosy - bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 250 kg, - rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 250 kg, - żurek w proszku, w ilości 200 kg, - zupa pieczarkowa w proszku, w ilości 250 kg, - zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, - sos pieczarkowy w proszku, w ilości 250 kg, - sos pieczeniowy w proszku, w ilości 250 kg, - sos biały w proszku, w ilości 250 kg, - sos gulaszowy w proszku, w ilości 100 kg. Zadanie VI - Sałatki - leczo pieczarkowe w opakowaniach do 5 kg, w ilości 600 kg, - sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 500 kg, - sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 500 kg, - sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 000 kg. Zadanie VII - Dżem i marmolada - dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 700 kg, - marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 700 kg. Zadanie VIII - Makaron, kasza, mąka - makaron różny (nitki, świderki, kolanka), w ilości 5 000 kg, - kasza jęczmienna, w ilości 2 000 kg, - kasza manna, w ilości 1 000 kg, - kasza gryczana, w ilości 1 000 kg, - ryż, w ilości 2 000 kg, - mąka pszenna, w ilości 2 500 kg. Zadanie IX - Wyroby garmażeryjne - kluski śląskie, w ilości 3 000 kg, - kopytka, w ilości 3 000 kg, - pierogi ruskie, w ilości 3 000 kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158312004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) Ocena spełniania warunków dokonywana będzie według formuły: spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie na podstawie następujących dokumentów: - oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, - aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składnia ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach