Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy ogłasza przetarg

  • Adres: 38-722 Olszanica,
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-13 4617450 , fax. 0-13 4617300
  • Data zamieszczenia: 2009-09-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy
    38-722 Olszanica, woj. podkarpackie
    tel. 0-13 4617450, fax. 0-13 4617300
    REGON: 37019721400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Cukier kryształ - 426 kg 2. Cukier puder - 6 kg 3. Wafelek w polewie czekoladowej - 8 kg 4. Czekolada gorzka - 5 kg 5. Czekolada nadziewana - 5 kg 6. Czekoladki z kremem i orzechami - 57 kg 7. Dżem wiśniowy - 7 kg 8. Dżem truskawkowy - 141 kg 9. Galaretka spożywcza owocowa - 15 kg 10. Budyń śmietankowy - 2 kg 11. Kakao rozpuszczalne instant - 7 kg 12. Ananas w puszce - 61 kg 13. Brzoskwinia w puszce - 50 kg 14. Sól kuchenna jodowana - 135 kg 15. Ziele angielskie - 1 kg 16. Liście laurowe - 1,5 kg 17. Kminek - 1,5 kg 18. Majeranek - 1,5 kg 19. Papryka mielona słodka - 6 kg 20. Pieprz czarny mielony - 6 kg 21. Przyprawa curry - 1,5 kg 22. Kwasek cytrynowy spożywczy - 6 kg 23. Żelatyna spożywcza - 4 kg 24. Musztarda - 72 kg 25. Ketchup łagodny - 73 kg 26. Ocet - 7 litrów 27. Makaron extra 100 % durum - 124 kg 28. Mąka pszenna - 270 kg 29. Mąka ziemniaczana - 12 kg 30. Kasza jęczmienna - 21 kg 31. Kasza manna - 4 kg 32. Ryż biały - 73 kg 33. Pieczarki marynowane - 2 kg 34. Papryka konserwowa - 52 kg 35. Ogórek konserwowy - 103 kg 36. Fasolka czerwona konserwowa - 8 kg 37. Kukurydza mini kolby - 20 kg 38. Chrzan tarty w occie - 10 kg 39. Seler paski - 63 kg 40. Sok jabłkowy 0,2 l - 70 litrów 41. Sok pomarańczowy - 324 litry 42. Sok jabłkowy - 364 litry 43. Sok z czarnej porzeczki - 125 litrów 44. Woda mineralna gazowana 0,5 l - 400 litrów 45. Woda mineralna gazowana 1,5 l - 63 litry 46. Woda mineralna niegazowana 0,5 l - 36 litrów 47. Woda mineralna niegazowana 1,5 l - 63 litrów 48. Napój gazowany kolorowy - 64 litry 49. Olej uniwersalny - 304 litry 50. Śledź marynowany w oleju - 29 kg 51. Konserwa tuńczyk kawałki w oleju - 36 kg 52. Konserwa szprot w pomidorach - 26 kg 53. Pasztet z drobiu - 49 kg 54. Szynka konserwowa - 64 kg 55. Szynka wieprzowa LBS - 8 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium przez wykonawców
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o udzielenie zamówienia: 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: -spełnia- lub -nie spełnia- poszczególne warunki. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia w oparciu o przesłanki zawarte w art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów o których mowa w rozdziale VI.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca składa następujące dokumenty: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wykonawcy, którzy wspólnie ubiegają się o zamówienie, dołączają również pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt 1, złożone przez wszystkich wykonawców.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach