Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 41 30 111 , fax. 32 41 30 112
  • Data zamieszczenia: 2012-06-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 32 41 30 111, fax. 32 41 30 112
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych. 2. Zamówienie składa się z 14 pakietów, z których każdy stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert na osobne pakiety. Pakiet nr 1 - Przyprawy - kod CPV: 15870000-7 - przyprawy i przyprawy korzenne. Pakiet nr 2 - Napoje typu Coca-cola - kod CPV: 15982000-5 - napoje orzeźwiające. Pakiet nr 3 - Chrupki, chipsy - kod CPV: 15312300-1 - chipsy ziemniaczane; 15894400-5 - przekąski. Pakiet nr 4 - Zupy, koncentraty - kod CPV: 15891000-0 - zupy i buliony. Pakiet nr 5 - Kawa naturalna - kod CPV: 15861000-1 - kawa. Pakiet nr 6 - Słodycze - kod CPV: 15840000-8 - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze. Pakiet nr 7 - Dodatki garmażeryjne - kod CPV: 15871200-6 - sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych; 15831000-2 - cukier; 15871230-5 - ketchup. Pakiet nr 8 - Konserwy mięsne i rybne - kod CPV: 15897200-4 - produkty puszkowane. Pakiet nr 9 - Wody mineralne i napoje - kod CPV: 15981000-8 - wody mineralne; 15981400-2 - wody mineralne z dodatkiem substancji smakowych. Pakiet nr 10 - Soki owocowe - kod CPV: 15320000-7 - soki owocowe i warzywne. Pakiet nr 11 - Wody typu Jurajska - kod CPV: 15981000-8 - wody mineralne. Pakiet nr 12 - Pieczarka świeża - kod CPV: 03221260-6 - grzyby. Pakiet nr 13 - Owoce krajowe - kod CPV: 15300000-1 - owoce, warzywa i podobne produkty. Pakiet nr 14 - Soki jednodniowe - kod CPV: 15320000-7 - soki owocowe i warzywne. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załączniku nr 4.1 - 4.14 SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert zawierających rozwiązania równoważne. Za towar równoważny Zamawiający uważa towar o parametrach jakościowych takich samych lub zbliżonych, niż określone w opisie przedmiotu zamówienia, którego skład jest tożsamy z zamawianym przez Zamawiającego lub o parametrach i wartościach nie mniejszych i nie gorszych pod względem ilości i wartości odżywczych produktu. Dla każdego produktu żywnościowego walory smakowe muszą być takie same lub zbliżone. 4. Wymagania dotyczące zamówienia: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914); 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. przy ul. Szpitalnej 1 i lub ul. Zegadłowicza 3, zgodnie z wyborem Zamawiającego, ściśle wg zamówień telefonicznych; 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną; 4.4 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy; 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych, zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe: Pakiet 1: - zamówienie składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy minimum 1 raz w tygodniu, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesięcy w dniu dostawy, - opakowania jednostkowe od 10-500g. Pakiet 2, 9, 10, 11: - zamówienia telefoniczne dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 rok Pakiet nr 3: - zamówienia telefonicznie - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w miesiącu Pakiet nr 4, 5, 6: - zamówienia telefonicznie wg potrzeb - dostawy nie rzadziej niż raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące. Pakiet nr 7: - zamowienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 3 miesiące Pakiet nr 8: - zamówienia telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż raz na tydzień - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy - Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. Pakiet nr 12: - zamówienia telefoniczne wg zapotrzebowań - dostawy dwa razy w tygodniu Pakiet nr 13: - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy owoców świeżych krajowych dwa razy w tygodniu Pakiet nr 14: - zamowienia telefoniczne, dostawy codziennie w godzinach rannych - termin przydatności do spożycia zgodny z deklaracją producenta - możliwość zwrotu artykułów nie sprzedanych. 6. Składane oferty muszą zawierać pełny zakres przedmiotu zamówienia w zakresie danego pakietu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl zakładka zamówienia publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach