Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z ogłasza przetarg
- Adres: 88-100 Inowrocław, ul. Przy Stawku 12
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 3552626 , fax. 052 3552626 w. 339
- Data zamieszczenia: 2011-02-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z
ul. Przy Stawku 12 12
88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 3552626, fax. 052 3552626 w. 339
REGON: 01062511700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.przytezni.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w niniejszej SIWZ wraz z załącznikami. 2.Przedmiot zamówienia podzielony został na 3 pakiety: Pakiet nr 1 - Warzywa a) warzywa cebulowe, b) warzywa owocowe, c) warzywa liściaste, d) warzywa kapustne, e) warzywa korzeniowe, f) warzywa strączkowe, g) ziemniaki. Wszystkie zamawiane warzywa biorące udział w przetargu powinny odpowiadać PN. PN-ISO 7563:2004 Świeże owoce i warzywa. Terminologia PN-ISO 9719:2002 Warzywa korzeniowe. Przechowywanie w chłodni i transport chłodniczy. PN-92/A-75112 Owoce, warzywa i ich przetwory. Oznaczenie zawartości azotynów i azotanów. PN-93/R-75200 Owoce i warzywa. Zasady i techniki przechowywania w atmosferze kontrolowanej PN-93/R75201 Owoce i warzywa. Warunki fizyczne w chłodniach. Definicje i pomiary PN-70/R-75350 Warzywa świeże. Podstawowe nazwy i określenia. Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory a) mięso wieprzowe, b) mięso drobiowe, c) wędzonki i wędliny wieprzowe, d) wędzonki i wędliny drobiowe, e) podroby wieprzowe. Wszystkie zamawiane mięsa i jego przetwory biorące udział w przetargu powinny odpowiadać PN. PN-65/A-82000 Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. Wspólne wymagania i badania. PN-A-82001/A2:1996 Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierć tuszach (zmiana A2) PN-A-82014:1997 Mięso i przetwory mięsne. Mięso bez kości do produkcji przetworów z mięsa rozdrobnionego. PN-A-82055-1:1994 Mięso i przetwory mięsne. Badanie mikrobiologiczne. Zakres normy i postanowienia ogólne PN-A-82120:1994 Mięso zwierząt rzeźnych. Transport PN-A-82007:1996 Przetwory mięsne. Wędliny PN-A-82007/A1:1998 Przetwory mięsne. Wędliny (zmiana A1) PN-A-82028:2002 Wędliny. Kiełbasa żywiecka PN-88/A-82062 Przetwory mięsne. Wędliny. Badania organoleptyczne i fizyczne PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie. Wymagania wspólne PN-A-86526/A1:1998 Produkty drobiarskie. Wymagania wspólne (Zmiana A1) PN-A-86526:1995/Az2:2000 Procedury drobiowe. Wymagania wspólne (Zmiana Az2) Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne a) mleko, śmietana, jogurt, maślanka, b) sery: - biały twaróg klasy I półtłusty, - ser żółty pełnotłusty klasy I o zawartości tłuszczu 45%, - ser wędzony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 16 %, - ser topiony o zawartości tłuszczu 60%, - ser śmietankowy. Wszystkie zamawiane warzywa biorące udział w przetargu powinny odpowiadać PN. PN-A-86003:1996 Mleko i przetwory mleczne. Mleko spożywcze PN-A-86003/A1:1998 Mleko i przetwory mleczne. Mleko spożywcze (Zmiana A1) PN-A-86050:2002 Mleko i przetwory mleczne. Śmietanka i Śmietana PN-68/A-86230 Mleko i przetwory mleczne. Sery podpuszczkowe dojrzewające PN-68/A-86230 Zmiana 13 Mleko i przetwory mleczne. Sery podpuszczkowe dojrzewające (Zmiana) PN-66/A-86233 Mleko i przetwory mleczne. Sery topione. Wspólne wymagania i badania PN-91/A-86300 Mleko i przetwory mleczne. Sery twarogowe PN-A-86034-15:1998 Mleko i przetwory mleczne. Jogurt 3.Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowią odpowiednio załączniki 2 - 4. 4.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: Dostarczany asortyment musi być zgodny z ustawą o Bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. Dz.U. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zmianami. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie. 5. Warunki dodatkowe: a.dostawy sukcesywne w miarę potrzeb zamawiającego, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 2 dni, b.dostawy do magazynu żywnościowego zamawiającego w godz. 6.00 - 13.00, mleko i przetwory mleczne w godz. 6.00 - 6.20, środkiem transportu i na koszt dostawcy. 6.W dniu 15.02.2011r. do godz. 8.00 oferenci pakiet nr 2 - mięso i wędliny, pakiet nr 3 - mleko i przetwory mleczne muszą dostarczyć próbki wyrobów, które posłużą do oceny ich jakości,patrz rozdział X pkt 1. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1.Warunkiem udziału w postępowaniu przetargowym jest wniesienie wadium w wysokości: Pakiet nr 1 - Warzywa: 2000,00 zł Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory: 5000,00 zł Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne: 1500,00 zł 2.Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu, b)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c)gwarancjach bankowych, d)gwarancjach ubezpieczeniowych, e)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Dz. U. Nr 109, poz, 1158, z późn. zm. 4. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek bankowy: Sanatorium Uzdrowiskowe Przy Tężni im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z. ul. Przy Stawku 12 88 - 100 Inowrocław BZ WBK S.A. Oddział Inowrocław 51 1090 1069 0000 0000 0703 1985 z zaznaczeniem: Wadium przetargowe - dostawa artykułów spożywczych - pakiet nr: ............ Dowód wpłaty należy dołączyć do oferty przetargowej.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ww.przytezni.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-07/2016)
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa mięsa wołowego ,mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych - CPV 15100000 - 9
Dodano: 2016-04-29 - Mięso i wędliny
Dodano: 2016-04-12 - sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-15 - Sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ORION w Ciechocinku
Dodano: 2016-03-11 - Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 2 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r
Dodano: 2015-12-09 - Dostawę mięsa i wędlin dla stołówki Gimnazjum Nr 4 na Osiedlu Łokietka 15 w Nakle nad Notecią
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Miejskiego Zespołu Szkół w Skępem w 2016 roku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-12/2015)
Dodano: 2015-11-24