Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Specjalistyczny MSWiA w Złocieńcu ogłasza przetarg

  • Adres: 78-520 Złocieniec, ul. Kańsko
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 36 71 222, 36 71 233, , fax. 94 37 21 453
  • Data zamieszczenia: 2020-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Specjalistyczny MSWiA w Złocieńcu
    ul. Kańsko 1
    78-520 Złocieniec, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 36 71 222, 36 71 233, , fax. 94 37 21 453
    REGON: 33008694800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpitalkansk.4bip.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów spożywczych, podziału zamówienia na następujące części: 1) Pakiet nr 1 - ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE, PRZYPRAWY, 2) Pakiet nr 2 - WARZYWA I OWOCE, 3) Pakiet nr 3 - RYBY 4) Pakiet nr 4 - MROŻONKI, 5) Pakiet nr 5 - ARTYKUŁY NABIAŁOWE, 6) Pakiet nr 6 - PIECZYWO, 7) Pakiet nr 7 - MIĘSA 8) Pakiet nr 8 - WĘDLINY 9) Pakiet nr 9 - DRÓB I JEGO PRZETWORY. 2. Szczegółowy asortyment poszczególnych części zamówienia oraz ilość znajduje się w formularzy cenowym stanowiący załącznik nr1a do SIWZ. 3. Wskazane ilości stanowią zapotrzebowanie w okresie jednego roku i są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Ostateczna ilość poszczególnych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych. Jednocześnie zamawiający gwarantuje, iż minimalna kwota, która zostanie zapłacona z tytułu realizacji przedmiotu umowy wyniesie 70% ceny podanej w formularzu ofertowym. 4. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r., poz. 29 z późn. zm.), ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity Dz.U. 2019 poz. 1252), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 1935/2004 z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i żywienia oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015r. poz. 594 z późn. zm.), a w szczególności: 1) nazwa żywności, 2) wykaz składników, 3) wszelkich składników lub substancji powodujących alergie lub reakcje nietolerancji użytych przy wytworzeniu lub przygotowywaniu żywności i nadal obecnych w produkcie gotowym (nawet, jeżeli ich forma uległa zmianie), 4) ilość określonych składników, 5) ilość netto żywności, 6) data minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, 7) specjalne warunki przechowywania lub warunki użycia, 8) instrukcja użycia, 9) dane identyfikujące podmiot odpowiedzialny za przekazywanie informacji na temat żywności (firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta), 10) informacja o wartości odżywczej. 11) Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu 5. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa 6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności zawarte w przepisach: 1) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U. 2019 poz. 2178 z późn. zm.), 2) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity Dz.U. 2019 poz. 1252), 3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (teks jednolity Dz.U. 2019 poz. 824), 4) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn.zm.), 5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 września 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2003 poz. 1733 z późn.zm.) 6) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 października 2003 roku w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej miodu (Dz. U. z 2003r. Nr 181, poz. 1773 z późn. zm.), 7) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 30 września 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej soków i nektarów owocowych (tekst jednolity Dz. U. z 2014r., poz. 494, z późn. zm.) 8) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej dżemów, konfitur, galaretek, marmolad, powideł śliwkowych oraz słodzonego przecieru z kasztanów jadalnych (Dz. U. z 2003r. Nr 143, poz. 1398, z późn. zm.). 9) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1151/2012 z dnia 21 listopada 2012 r. w sprawie systemów jakości produktów rolnych i środków spożywczych, 10) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 z późn. zm.), 11) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 853/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 31, poz. 1 z dnia 1 lutego 2002 r. z późn. zm.), 7. Dostawa będzie dostarczana partiami, stosownie do zamówień składanych przez Zamawiającego. 8. Wykonawca dostarczy zamówione artykuły, łącznie z rozładunkiem do magazynu Żywnościowego, w miejsce wskazane przez Zamawiającego, swoim transportem, w ciągu 24 godzin od daty złożenia zamówienia przez zamawiającego (pisemne zgłoszenie faxem lub e mailem), dostawa nabiału w dniu dostawy do godz. 7:00 a pozostały towar w dni robocze, do siedziby zamawiającego, w godz. 7:00 – 14:00 poniedziałek - piątek. 9. Dostawy będą się odbywać z częstotliwością uzgodnioną z Zamawiającym, ale z minimalną częstotliwością jak poniżej: 1) Pakiet nr 1 - ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE, PRZYPRAWY – minimum 1 raz w tygodniu, 2) Pakiet nr 2 - WARZYWA I OWOCE – minimum 2 razy w tygodniu, 3) Pakiet nr 3 - RYBY– minimum 1 raz na 2 tygodnie, 4) Pakiet nr 4 - MROŻONKI– minimum 1 raz na 2 tygodnie, 5) Pakiet nr 5 - ARTYKUŁY NABIAŁOWE– minimum 3 razy w tygodniu do godz. 7:00, 6) Pakiet nr 6 - PIECZYWO– codziennie w dni robocze do godz. 8:00, 7) Pakiet nr 7 - MIĘSA– minimum 1 raz w tygodniu, 8) Pakiet nr 8 - WĘDLINY– minimum 1 raz w tygodniu, 9) Pakiet nr 9 - DRÓB I JEGO PRZETWORY– minimum 1 raz w tygodniu. 10. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. Produkty będą dostarczone w opakowaniach hermetycznie zamkniętych z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz przewożone środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne m.in. stosownie do wymogów określonych w przepisach Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. – W sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity Dz.U. 2019 poz. 1252). Wykonawca zobowiązany jest przy dostawie na każde żądanie Zamawiającego okazać aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, zatwierdzającą transport drogowy artykułów spożywczych. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych oraz posiadać aktualne, wyżej wymienione decyzje organów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zezwolenie właściwej miejscowo stacji SANEPiD i/lub Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej (jeśli dotyczy)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Zamawiający żąda złożenia do oferty :  odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 1.1 Zamawiający żąda od Wykonawcy, który na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu, polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w pkt. 1 ppkt. 1. 1.2 Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1 ppkt. 1 – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 1), zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokumenty, o których mowa powyżej powinny być wystawione zgodnie ze wskazaniem w pkt. 1. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. Dokumenty, o których mowa powyżej powinny być wystawione zgodnie ze wskazaniem w pkt. 1. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. 2. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda złożenia do oferty oświadczenia – wg załącznika Nr 2, 3.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach