Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy ogłasza przetarg
- Adres: 85326 Bydgoszcz, ul. Seminaryjna
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 3256735, 3256609 , fax. 523 256 606
- Data zamieszczenia: 2016-11-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy
ul. Seminaryjna 1
85326 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 3256735, 3256609, fax. 523 256 606
REGON: 9235693000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia stanowi: – nabiał, – jajka, – przetwory i artykuły sypkie, – warzywa liściaste, – warzywa okopowe, – warzywa i owoce mrożone, – ryby, – kiszonki, – owoce, – ziemniaki, – woda źródlana przeznaczona do udostępnionych urządzeń dozujących wraz z kubkami jednorazowymi, – napoje orzeźwiające do Bufetu Zakładowego, – konserwy i przetwory z mięsa do Bufetu Zakładowego, – sałatki, ryby przetworzone, pasztety i pasty do Bufetu Zakładowego, – nabiał do Bufetu Zakładowego, - owoce do Bufetu Zakładowego, - różne artykuły spożywcze do Bufetu Zakładowego, - zupy w proszku do Bufetu Zakładowego, - soki, nektary i napoje owocowe i warzywne do Bufetu Zakładowego, - wody mineralne, napoje na bazie naturalnej wody mineralnej do Bufetu Zakładowego, - lody do Bufetu Zakładowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podaniem kodów CPV i ilości asortymentu zawarty jest w Formularzach cenowych/Przedmiot zamówienia, załączniki nr od 1-1 do 1-21. 2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia. 2.1. Dostarczony towar musi być: a) świeży z datą minimalnej trwałości lub terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać wymagania jakościowe zawarte w załącznikach do SIWZ (formularze cenowe i projekt umowy) b) pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/ Przedmiot zamówienia, załącznik nr od 1-1 do 1-21, c) zaopatrzony w etykietę, która powinna zawierać: - w przypadku Pakietu: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21: • nazwę żywności, • nazwę producenta, • weterynaryjny numer identyfikacyjny - dotyczy Pakietu 1, 2, 7, 13, 14 i 15. • datę przydatności do spożycia, • warunki przechowywania, • ilość netto żywności, • wykaz składników, • kraj i miejsce pochodzenia, - w przypadku Pakietu: 4, 5, 9, 10, 16. • nazwę producenta, • nazwę kraju pochodzenia produktu. 2.2 Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian), a w szczególności: - przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 594) i aktów wykonawczych do tej ustawy; - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L Nr 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463); - przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 1577 ze zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy, - przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55 ze zm.) oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139 z 30.04.2004, str. 206 ze zm.) oraz przepisów wydanych na podstawie tych rozporządzeń; - przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L Nr 139 z 30.04.2004, str. 1, ze zm.); - przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG ((Dz. Urz. UE. L Nr 338, str. 4); - przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29); - przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U. z 2016 r., poz. 1604) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; - przepisów Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz.U. z 2016 r., poz. 1077) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; - przepisów rozporządzenia Komisji (WE) nr 1580/2007 z dnia 21 grudnia 2007 r. ustanawiającego przepisy wykonawcze do rozporządzeń Rady (WE) nr 2200/96, (WE) nr 2201/96 i (WE) nr 1182/2007 w sektorze owoców i warzyw (Dz. Urz. UE L Nr 350 z 31.12.2007, str. 1); Zamawiający wymaga, aby dostarczone artykuły były oznakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L Nr 304 z 22.11.2011, str. 18, ze zm.). Zamawiający wymaga, aby wszystkie oferowane przez Wykonawcę artykuły będące przedmiotem zamówienia były wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP oraz przewożone pojazdami spełniającymi wymaganiami systemu HACCP. 3. Zamawiający będzie dokonywał bieżącej oceny stanu opakowań zbiorczych i jednostkowych oraz stanu sanitarnego środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy różnych produktów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Inżynierii Środowiska w Toruniu
Dodano: 2024-07-05 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Kujawsko Pomorskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 2 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Słyszącej i Niesłyszącej w Bydgoszczy w 2024 roku
Dodano: 2024-02-06 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych na terenie Gminy Lipno
Dodano: 2024-02-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych na terenie Gminy Lipno
Dodano: 2024-02-05 - dostawa mleka i przetworów mleczarskich dla 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo Rehabilitacyjnego w Ciechocinku
Dodano: 2024-01-27 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych na terenie Gminy Lipno
Dodano: 2024-01-17 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych na terenie Gminy Lipno
Dodano: 2024-01-17 - zakup i dostawa artykułów żywnościowych - nabiał, mięso i wędliny, owoce i warzywa, artykuły spożywcze w okresie styczeń -sierpień 2024
Dodano: 2023-12-08 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym nr 3 w Bydgoszczy na rok 2024
Dodano: 2023-12-06 - DOSTAWY MLEKA I JEGO PRZETWORÓW DO PRZEDSZKOLI PUBLICZNYCH, ŻŁOBKÓW MIEJSKICH ORAZ SZKÓŁ PODSTAWOWYCH Z TERENU GMINY ŚWIECIE W ROKU SZKOLNYM 2023/2024
Dodano: 2023-09-05