Przetargi.pl
Dostawa art. żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ,,Etola" w Rudzie Pilczyckiej (7 części zamówienia)

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 26234 Ruda Pilczycka,
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 3912112 , fax. 0-41 3912100
  • Data zamieszczenia: 2016-11-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej 57
    26234 Ruda Pilczycka, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 3912112, fax. 0-41 3912100
    REGON: 29240605200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa art. żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ,,Etola" w Rudzie Pilczyckiej (7 części zamówienia)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ,,Etola” w Rudzie Pilczyckiej zgodnie z opisem zawartym w rozdziale IV (części zamówienia).Części zamówienia Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub wszystkie grupy. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować co najmniej jedną z poniższych grup.Grupa I. Pieczywo Grupa II. Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, przetwory, napoje Grupa III. Drób i przetwory drobiowe Grupa IV. Nabiał i przetwory nabiałowe Grupa V. Mięso wieprzowe , wędliny i wyroby podrobowe Grupa VI. Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone Grupa VII . Jaja1.1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w grupach I-VII. 1.2 Wykonawca winien dokładnie zapoznać się ze wszystkimi zapisami SIWZ. 1.3 Treść oferty musi odpowiadać treści SIWZ i być zgodna z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Jeśli w opisie zamówienia – formularz ofertowy- Zamawiający wskazał konkretny znak towarowy produktu, to Wykonawca ma możliwość zaoferowania produktu równoważnego i powinien podać nazwę oferowanego produktu równoważnego. Brak takiego zapisu spowoduje uznanie, że Wykonawca oferuje produkt wskazany przez Zamawiającego. 1.4 Wykonawca który powołuje się na rozwiązania równoważne opisane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy- produkty- spełniają wymagania określone przez Zamawiającego-(art. 30 ust. 5 ustawy PZP). 1.5 Wymogi dodatkowe: - artykuły będące przedmiotem zamówienia powinny być pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty, etykiety, które winny informować o nazwie i adresie producenta, składzie produktu i dacie ważności, być odpowiednio opakowane i transportowane w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne, -dostawa na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do magazynu Zamawiającego, - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie, -zmiana cen w trakcie realizacji umowy może nastąpić tylko na skutek okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili jej zawarcia, 1.6 Ilości podane w grupach I- VII są szacunkowe i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu nie więcej niż o 20%). Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. Grupa I Pieczywo Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Chleb żytni krojony 1 kg szt. 7 000 2. Chleb razowy krojony 1 kg szt. 5 000 3. Bułka wrocławska 100 g szt. 25 000 4. Bułka razowa 100 g szt. 4 000 Grupa II Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, przetwory, napoje Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Ananas plastry 565 g szt. 100 2. Aromaty do ciast 10 g szt. 100 3. Barszcz czerwony (koncentrat) 320 ml szt. 60 4. Bazylia 10 g szt. 45 5. Brzoskwinie w syropie 820 g szt. 55 6. Budyń różne smaki Winiary 60-64 g szt. 1 000 7. Bułka tarta 1 kg kg 130 8. Chrzan tarty 290 g szt. 350 9. Ciastka biszkopty Wrocławskie Mamut 120 g szt. 50 10. Cukier kryształ 1 kg kg 2 400 11. Cukier waniliowy 32 g szt. 250 12. Cynamon 20 g szt. 50 13. Drożdże świeże 100 g szt. 130 14. Dżem owocowy (różne smaki) Pińczów 280 g szt. 600 15. Dżem bezcukrowy (różne smaki) Stovit 220 g szt. 100 16. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 110 17. Fasola Jaś 1 kg kg 150 18. Filety śledziowe w oleju 170 g szt. 350 19. Filety śledziowe w pomidorach 170 g szt. 400 20. Galaretka owocowa Delecta 75 g szt. 600 21. Gałka muszkatołowa 15 g szt. 25 22. Groch łuskany 1 kg kg 160 23. Groszek konserwowy 400 g szt. 450 24. Herbata 1 kg kg 85 25. Herbata owocowa Saga (op. 25 torebek) op. 50 26. Imbir mielony 20 g szt. 25 27. Kakao 200 g szt. 50 28. Kasza gryczana 1 kg kg 80 29. Kasza jęczmienna 1 kg kg 280 30. Kasza kukurydziana 1 kg kg 70 31. Kasza manna 1 kg kg 90 32. Kaszka mleczno -ryżowa truskawkowa Nestle 230g szt. 10 33. Kawa zbożowa 500 g szt. 60 34. Ketchup łagodny 500 g szt. 250 35. Kisiel różne smaki Winiary 77 g szt. 1 300 36. Kminek 20 g szt. 70 37. Koncentrat pomidorowy 30% Pińczów 950 g szt. 180 38. Konserwa mięsna Przysmak Śniadaniowy 300 g szt. 700 39. Koperek suszony 10 g szt. 100 40. Kostki rosołowe drobiowe Winiary 60 g szt. 150 41. Kostki rosołowe wołowe Winiary 60 g szt. 200 42. Krem do smarowania pieczywa o smaku czekoladowym 200 g szt. 100 43. Krem do smarowania pieczywa o smaku orzechowym 200 g szt. 70 44. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 160 45. Kwasek cytrynowy 20 g szt. 100 46. Liść laurowy 7 g szt. 150 47. Majeranek 8 g szt. 150 48. Majonez Kielecki 500 g szt. 400 49. Makaron nitki Lubella 2 kg kg 400 50. Makaron łazanki 2 kg kg 130 51. Makaron muszelki 2 kg kg 170 52. Makaron spaghetti Lubella 1 kg kg 80 53. Makaron świderki 2 kg kg 500 54. Margaryna śniadaniowa Bielmar 500 g kg 600 55. Margaryna zwykła 250 g kg 125 56. Marmolada Duchnice 850 g szt. 130 57. Marynata klasyczna Prymat 20 g szt. 120 58. Marynata staropolska Kamis 20 g szt. 100 59. Masło roślinne kubek Kruszwica 250 g kg 380 60. Mąka pszenna typ 500 1 kg kg 650 61. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20 62. Mąka żytnia typ 500 1 kg kg 130 63. Miód pszczeli wielokwiatowy 370 g szt. 120 64. Mlekołaki kulki, kółka kakaowe 250 g szt. 20 65. Morele suszone 150 g szt. 10 66. Musztarda stołowa 190 g szt. 400 67. Ocet 0,5 l szt. 20 68. Ogórki konserwowe 850 g szt. 270 69. Olej uniwersalny 3 l l 400 70. Oregano 10 g Szt. 50 71. Papryka konserwowa 780 g szt. 60 72. Papryka ostra 20 g szt. 100 73. Papryka słodka 20 g szt. 150 74. Pasztet drobiowy Podlaski 155 g szt. 1 100 75. Pasztet Mazowiecki 460 g szt. 370 76. Pieczarki marynowane 770 g szt. 100 77. Pieprz naturalny mielony 20 g szt. 600 78. Pieprz ziołowy 20 g szt. 550 79. Pietruszka suszona 10 g szt. 110 80. Płatki jęczmienne 1 kg kg 50 81. Płatki kukurydziane 1 kg kg 30 82. Płatki owsiane 1 kg kg 50 83. Pomidory obierane 400 g szt. 400 84. Powidła węgierkowe 280 g szt. 250 85. Proszek do pieczenia 30 g szt. 60 86. Przyprawa do drobiu Cykoria 40 g szt. 135 87. Przyprawa do ryb Cykoria 40 g szt. 70 88. Przyprawa do ziemniaków Cykoria 30 g szt. 70 89. Przyprawa Warzywko 1 kg kg 60 90. Przyprawa w płynie Maggi 1 l l 120 91. Rodzynki 100 g szt. 120 92. Ryż długoziarnisty biały 1 kg kg 450 93. Sałatka rybna 150g szt. 1 000 94. Sok pomidorowy Hortex 1 l szt. 30 95. Słodzik op. 1000 szt. op. 5 96. Sól jodowana 1 kg kg 500 97. Suchary delikatesowe Mamut 285 g szt. 10 98. Syrop owocowy Łowicz różne smaki 440ml szt. 320 99. Szczaw konserwowy 285 g szt. 80 100. Szprot w oleju 170 g szt. 450 101. Szprot w pomidorach 170 g szt. 280 102. Szynka konserwowa mielona Werbliński 110 g szt. 1 250 103. Śliwki suszone bez pestki 150 g szt. 50 104. Tuńczyk w oleju 170 g szt. 750 105. Wiórki kokosowe 100 g szt. 50 106. Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 900 107. Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 120 108. Zacierki 1 kg kg 150 109. Ziele angielskie 15 g szt. 150 110. Zioła prowansalskie 10 g szt. 50 111. Zupa grzybowa Winiary 48 g szt. 400 112. Zupa pieczarkowa Winiary 45 g szt. 450 113. Zupa ogonowa Winiary 41 g szt. 220 114. Żelatyna spożywcza 40 g szt. 60 115. Soda oczyszczona 100 g szt. 5 116. Mak kg 10 117. Susz wigilijny kg 5 Grupa III Drób i przetwory drobiowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Kurczak schłodzony kg 550 2. Korpusy z kurczaka kg 550 3. Filet z kurczaka kg 550 4. Ćwiartki z kurczaka kg 800 5. Wątróbka drobiowa kg 180 6. Żołądki z kurczaka kg 210 7. Mięso drobiowe gulaszowe II kg 400 Grupa IV Nabiał i przetwory nabiałowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Mleko w proszku odtłuszczone kg 700 2. Twaróg półtłusty kg 550 3. Masło extra 82% tłuszczu 200 g kg 220 4. Ser żółty Gouda kg 250 5. Jogurt owocowy 150 g szt. 5 300 6. Jogurt naturalny 450 g szt. 1 500 7. Serek topiony krem. op. 100 g szt. 2 100 8. Serki homogenizowane waniliowe 100 g szt. 950 9. Kefir kubek 450 g szt. 2 100 10. Śmietana 24 % kubek 400 ml szt. 1 000 11. Śmietana 12% karton poj. 500 ml szt. 350 Grupa V Mięso wieprzowe , wędliny i wyroby podrobowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Żeberka wieprzowe kg 320 2. Boczek surowy wieprzowy bez skóry kg 100 3. Schab wieprzowy bez kości kg 280 4. Szynka wieprzowa bez kości i bez skóry kg 310 5. Łopatka wieprzowa bez kości i bez skóry kg 400 6. Słonina wieprzowa bez skóry kg 150 7. Podroby wieprzowe bez wątroby kg 150 8. Podgardle wieprzowe kg 20 9. Głowizna wieprzowa kg 170 10. Mięso wieprzowe II kg 400 11. Karczek wieprzowy bez kości kg 180 12. Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 150 13. Kiełbasa mielonka tyrolska kg 310 14. Mortadela bez dodatków kg 310 15. Kiełbasa cienka zwyczajna wędzona kg 800 16. Parówki wieprzowe kg 300 17. Parówki drobiowe kg 250 18. Kiełbasa krakowska parzona kg 250 19. Kiełbasa biała żurkowa kg 300 20. Szynka wędzona kg 15 21. Ogonówka wieprzowa wędzona kg 25 22. Boczek wędzony kg 150 23. Pasztet pieczony wieprzowy kg 160 24. Salceson włoski kg 230 25. Salceson czarny kg 70 26. Pasztetowa wieprzowa kg 180 27. Kaszanka jęczmienna kg 250 28. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 180 Grupa VI Art. spożywcze mrożone, ryby wędzone i solone Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Fasolka szparagowa mrożona 450 g szt. 800 2. Mieszanka kompotowa mrożona kg 500 3. Mieszanka warzywna mrożona kg 350 4. Filet mrożony z miruny kg 600 5. Filety śledziowe bez skóry solone kg 60 6. Makrela wędzona bez głowy kg 50 Grupa VII Jaja Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Jaja 50-60 g szt. 22 000 Grupa I. Pieczywo – codziennie oprócz niedziel i dni świątecznych - w godz. 600-630 Grupa II. Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe ,przetwory, napoje – 1 raz w tygodniu – w godz. 800 -1400 ( od poniedziałku do czwartku) Grupa III. Drób i przetwory drobiowe – 4 razy w miesiącu – w godz. 800 -1400 (oprócz piątków) Grupa IV. Nabiał i przetwory nabiałowe – 1 raz w tygodniu – w godz. 800 -1400 (oprócz piątków) Grupa V. Mięso wieprzowe , wędliny i wyroby podrobowe – 3 razy w tygodniu – w godz. 800 -1400 Grupa VI. Art. spożywcze mrożone , ryby wędzone i solone – 1 raz w tygodniu - w godz. 800 -1400 (oprócz piątków) Grupa VII. Jaja - 1 raz w tygodniu - w godz. 800 -1400 (oprócz piątków)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach