Przetargi.pl
Dostarczenie posiłków dla uczestników i uczestniczek zajęć w ramach projektu POKL pn. Profesjonalni w zawodzie

Powiat Brzeski ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Robotnicza 20
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 444 79 00 , fax. 077 444 79 03
  • Data zamieszczenia: 2011-09-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Brzeski
    ul. Robotnicza 20 20
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 077 444 79 00, fax. 077 444 79 03
    REGON: 53141244400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.brzeg-powiat.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostarczenie posiłków dla uczestników i uczestniczek zajęć w ramach projektu POKL pn. Profesjonalni w zawodzie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie powiatu brzeskiego (Brzeg, Żłobizna) podczas prowadzonych zajęć pozalekcyjnych dla uczniów ponadgimnazjalnych szkół zawodowych biorących udział w projekcie pn. Profesjonalni w zawodzie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie do miejsc, w których odbywać się będą zajęcia około 1376 zestawów posiłków. Podana ilość jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. 3.2. Posiłki dostarczane będą do następujących miejsc: 3.2.1. Zespół Szkół Ekonomicznych, ul. Jana Pawła II 28, 49-300 Brzeg 3.2.2. Zespół Szkół Zawodowych nr 1, ul. Słowiańska 18, 49-300 Brzeg 3.2.3. Zespół Szkół Budowlanych, ul. Kamienna 3, 49-300 Brzeg 3.2.4. Zespół Szkół Rolniczych, Żłobizna, 49-305 Brzeg 3.3. Czas realizacji przedmiotu zamówienia: w terminie od podpisania umowy do czerwca 2012 r. Dostawa posiłków odbywać się będzie w godzinach 13.00-15.00 w okresie obowiązywania umowy do miejsc opisanych w pkt. 3.2. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Wykonawca dostarczać będzie uczestnikom zajęć posiłki w określonych ilościach i w określone dni wskazane przez Zamawiającego. Posiłki należy dostarczyć 30 minut przed wskazaną godziną podania ich uczestnikom zajęć. Naczynia, resztki posiłku należy zabrać najpóźniej 45 minut po zakończeniu zajęć. Wykonawca jest w pełni odpowiedzialny za usunięcie z miejsca świadczenia usługi odpadków i śmieci oraz za ich utylizację. 3.4. Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie posiłków w miejsce dostawy. Zestawienie menu w trakcie przerwy obiadowej dla jednej osoby - obiad jednodaniowy powinien zawierać: - ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza gryczana - 200 g. - sztuka mięsa bez sosu 170 g. lub sztuka mięsa z sosem 190 g. lub kotlet schabowy 100 g. lub ryba bez panierki 150 g. lub ryba z panierką 170 g. lub udziec z kurczaka 170 g. lub kotlet mielony 150 g. lub gulasz potrawka 200 g. - surówka warzywna 100 g. lub warzywa gotowane 150 g. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. 3.5. Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do: - sali, w której będzie świadczona usługa cateringu - niezbędnej ilości stołów, na których Wykonawca będzie przygotowywał do wydania posiłki - bieżącej wody 3.6. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia (na własny koszt) naczyń, sztućców i innych niezbędnych sprzętów do wydania posiłków w liczbie odpowiadającej liczbie uczestników danej grupy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://powiat.brzeski.opolski.sisco.info/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach