Przetargi.pl
Dostarczanie pieczywa dla punktów żywienia Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica-Zdrój

Uzdrowisko Krynica - Żegiestów S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 33-380 Krynica, ul. Nowotarskiego 9/4
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4712395 , fax. 018 4715081
  • Data zamieszczenia: 2011-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Krynica - Żegiestów S.A.
    ul. Nowotarskiego 9/4 9/4
    33-380 Krynica, woj. małopolskie
    tel. 018 4712395, fax. 018 4715081
    REGON: 49190027500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ukz-uzdrowisko.krynica.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednoosobowa Spółka Skarbu Państwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostarczanie pieczywa dla punktów żywienia Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica-Zdrój
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: dostarczanie pieczywa dla Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica - Zdrój w okresie 12 miesięcy od dnia 18 listopada 2011 r., z tym że nie dłużej niż do wyczerpania całkowitej wartości zamówienia w asortymencie i w ilościach podanych w załączniku nr 4 2.W ramach zamówienia towar będzie dostarczany sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego i na podstawie pisemnego zapotrzebowania Zamawiającego, przekazywanego Wykonawcy faxem . 3. W ramach Zamówienia dostawy towaru będą realizowane codziennie, w godzinach od 7.00 do 7.30, z wyłączeniem dni świątecznych. 3.1. Miejscem dostarczenia pieczywa są punkty żywienia w obiektach Zamawiającego adres : - Nowy Dom Zdrojowy ul. Nowotarskiego 7 33-380 Krynica-Zdrój - Stary Dom Zdrojowy ul. Nowotarskiego 2 33-380 Krynica-Zdrój - Nowe Łazienki Mineralne ul. Piłsudskiego 2 33-380 Krynica-Zdrój 4. Każde zamówienie będzie składane w dniu poprzedzającym termin jego dostawy i musi co najmniej zawierać: zestawienie produktowo-ilościowe, termin i miejsce dostawy. 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku do miejsca wskazanego przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną i koszty ubezpieczenia ponosi Wykonawca. 6. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ 6.1.Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia dopuszcza możliwość przedmiotowej zmiany ilości w granicach +/- 20 % określonej w załączniku nr 4 . Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia w określonej powyżej granicy. 7. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania cen netto określonych w ofercie przetargowej przez okres 3 miesięcy licząc od dnia podpisania umowy. 7.1. Wraz z upływem okresu określonego w pkt. 8 może nastąpić indeksacja cen, w oparciu o wskaźnik GUS-u (wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za poprzedni kwartał ogłoszony przez Prezesa GUS), jeśli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danego towaru może być w takim wypadku podwyższona lub zmniejszona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik GUS. Indeksacja cen w każdym przypadku wymaga uprzedniego zawiadomienia drugiej strony wraz z wykazaniem podstawy indeksacji. 8. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji zamówienia. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. 9. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych w oparciu o art. 29 ust.3 ustawy pzp. - ( dot. poz. 4 w formularza cenowego) Dostarczane wyroby piekarskie muszą spełniać wymagania jakości określone w PN lub równoważnych. Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). Zamawiający dopuszcza produkty równoważne, pod pojęciem, którego rozumie się produkt o parametrach nie niższych niż wskazane w formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. W zakresie wymagań dot. przedmiotu dostawy, odnośnie zaoferowanych produktów równoważnych, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, iż przedmiot dostawy spełnia odpowiednio wymagania określone w formularzu cenowym. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych ( kolor, konsystencja, zapach, smak, skład ). Zgodnie z dyspozycją art.30 ust. 5 ustawy pzp do oferty sporządzonej w oparciu o formularz cenowy, stanowiący Załącznik nr 4 do SIWZ należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że oferowane wyroby piekarskie (produkty równoważne) odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego tj.: opis zaoferowanego asortymentu równoważnego. UDOWODNIENIE RÓWNOWAŻNOŚCI LEŻY PO STRONIE WYKONAWCY. 10. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie: bułki, winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 3) Pakowanie Opakowania stanowią kosze plastikowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 4) Znakowanie o na opakowaniu należy podać następujące informacje: o nazwę pieczywa, o wykaz surowców, o nazwę dostawcy - producenta, adres, o masę jednostkową oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. 11. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie: bułka tarta, winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.) 3) Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. z 2009r. nr 91 poz. 740 z późn. zm.) 4) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007r nr 137 poz. 966 z późn. zm.) 5) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 6) Opakowania jednostkowe Opakowania jednostkowe - torby papierowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 7) Opakowania transportowe Opakowania transportowe - pudła tekturowe do 5kg, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. 8) Znakowanie Zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem . 12. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie chleb (pszenno -żytni, graham), winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 3)Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007r nr 137 poz. 966 z późn. zm.) 4) Pakowanie Opakowania stanowią kosze plastikowe wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 5) Znakowanie Każdy bochenek chleba powinien być oznakowany etykietą lub banderolą zawierającą następujące dane: nazwę pieczywa, wykaz surowców, nazwę dostawcy - producenta, adres, masę jednostkową oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. 13.Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. 14.Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 VIII 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29.IV.2004r. - higiena środków spożywczych (zał.nr 2 do rozporządzenia),którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia oraz posiadać książkę kontroli mycia i dezynfekcji samochodu. 15.Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców - oświadczeniem, o którym mowa w pkt. III.5.2. 16. Wykonawca winien posiadać dokument wystawiony przez właściwy organ sanitarny potwierdzający spełnianie wymagań, o których mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia 17. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http.//www.uzdrowisko.krynica.com.pl/BIP
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach