Przetargi.pl
Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu

Zespół Szkół w Raciążu ogłasza przetarg

  • Adres: 09140 Raciąż, ul. Kilińskiego
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-23 6791031 , fax. 0-23 6791031
  • Data zamieszczenia: 2018-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Raciążu
    ul. Kilińskiego 64
    09140 Raciąż, woj. mazowieckie
    tel. 0-23 6791031, fax. 0-23 6791031
    REGON: 20110600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsraciaz.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu w okresie 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.. Sziedziba zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcz możliwość ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Wskazane w nim ilości produktów należy traktować jako ilości szacunkowe. Zamawiający dopuszcza prawo opcji.I część Mięso (kod CPV 15110000-2) produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczne dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa, nie dopuszcza się wylweów krwawych. II część Produkty mięsne (kod CPV 15130000-8) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych, bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. odpowiednio przechowywane i transportowane. III część JAJA (kod CPV - 03142500-3) - jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajaka przezroczyste i klarowne, jaja kurze klasa 1-2 wielkość M-L. d) PIECZYWO ( kod CPV – 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych.e) JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń.f) POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników. g) PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste.h) PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania. PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia. ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo – mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy.Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte: a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154) b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2018 poz. 1541) c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. 2018 poz. 2164) d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 poz. 242) e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004) Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: wypełniony odpowiednio formularz cenowy stanowiącyzał. nr 2 do SIWZ, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej (zał. nr 4 do SIWZ) owiadczenie należy złożyć w ciągu 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, októrej mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach