Przetargi.pl
Dodatkowe kursy i szkolenia dla uczestników projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ogłasza przetarg

  • Adres: 25-355 Kielce, ul. Zagórska 14
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3447769 , fax. 041 3682456
  • Data zamieszczenia: 2012-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
    ul. Zagórska 14 14
    25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3447769, fax. 041 3682456
    REGON: 29266473600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsps.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dodatkowe kursy i szkolenia dla uczestników projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie 1. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia Kuchnia fusion bis dla 24 uczniów (1grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest poznanie zasad, którymi kieruje się kuchnia fusion oraz zdobycie umiejętności sporządzania potraw, w których łączone są produkty z różnych stron świata. 2. Program szkolenia powinien obejmować 20 h w tym zajęć praktycznych 18 h a. Wprowadzenie do kuchni w stylu fusion b. Nowoczesne trendy w gastronomii europejskiej i dalekowschodniej c. Zasady łączenia składników w kuchni fusion d. Zastosowanie przypraw e. Przygotowanie i podawanie potraw fusion 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: luty 2013r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się egzaminem wewnętrznym, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. Zadanie 2. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia Desery dla 24 uczniów (1grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest poznanie szerokiego asortymentu deserów oraz doskonalenie umiejętności sporządzania deserów. 2. Program szkolenia powinien obejmować 15 h w tym zajęć praktycznych 12 h a. Asortyment deserów b. Sporządzanie deserów z jaj, produktów mlecznych, czekolady, owoców, mąki itp. c. Dekorowanie deserów d. Podawanie deserów e. Nowoczesne trendy w dekorowaniu i podawaniu deserów 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: kwiecień 2013r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się egzaminem wewnętrznym, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. Zadanie 3. Organizacja i przeprowadzenie kursu na prawa jazdy bis dla 30 uczniów Celem kursu jest zdobycie podstawowych wiadomości i umiejętności niezbędnych przy ubieganiu się o prawo jazdy kategorii B. 1. Podstawowy zakres programu szkolenia na Prawo jazdy kat. B musi być zgodny z programem nauczania zawartym w ustawie Prawo o ruchu drogowym oraz Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz. U. z 2005 r. Nr 217, poz. 1834) (1 godzina zajęć teoretycznych = 45 min) (1 godzina zajęć praktycznych = 60 min) 2. Termin realizacji szkolenia: od lutego do czerwca 2013r. 3. Zajęcia na kursie odbywać się mogą w czasie wolnym od zajęć dydaktycznych w szkole. Zajęcia praktyczne obejmują zajęcia na placu manewrowym i w ruchu drogowym. Rozpoczynają się po przeprowadzeniu zajęć teoretycznych. Przeprowadzenie zajęć, zarówno praktycznych jak i teoretycznych winno być potwierdzone w karcie przeprowadzonych zajęć każdorazowo po ich zakończeniu przez osobę prowadzącą zajęcia i uczestnika zajęć. Zajęcia praktyczne i teoretyczne winny się odbyć na terenie miasta Kielce. 4. Po ukończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom: - zaświadczenie o ukończeniu kursu wymagane do WORD zgodne z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów Wykonawca zobowiązany będzie do zorganizowania jednego egzaminu zewnętrznego, którego koszt zostanie wliczony w cenę szkolenia. Zadanie 4. Organizacja i przeprowadzenie Kursu barmańskiego I stopnia bis dla 30 uczniów (1 grupa x 15 osób) 1. Celem kursu jest zdobycie podstawowych wiadomości i umiejętności potrzebnych do pracy na stanowisku barman. 2. Program szkolenia powinien obejmować 30h w tym zajęć praktycznych 25h a. terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego b. wyposażenie i organizacja cocktail - baru c. rodzaje naczyń szklanych d. towaroznawstwo i typologia napojów alkoholowych i bezalkoholowych e. podział i charakterystyka napojów mieszanych f. miksologia (struktura napoju mieszanego, rodzaje składników napojów mieszanych: główne i dodatkowe, szprycujące, określanie mocy w napojach, miary barowe) g. techniki nalewania i podawania drinków h. zasady przygotowania napojów typu herbata, kawa i. zasady łączenia napojów alkoholowych z innymi napojami i potrawami 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji kursu: 14 - 27 styczeń 2013r. (ferie zimowe) 4. Zajęcia muszą odbywać się codziennie, w dni robocze (od poniedziałku do piątku), w godzinach między 800 a 1900 wg planu nauczania obejmującego 30 godzin dydaktycznych tygodniowo. 5. Miejsce realizacji kursu: siedziba Zamawiającego. 6. Wykonawca zapewnia bazę materiałową do przeprowadzenia szkolenia, materiały szkoleniowe dla uczestników w formie drukowanej lub elektronicznej. 7. Każdy uczestnik kursu otrzyma na własność shacker, którego koszt wliczony jest w cenę kursu. 8. Kurs zakończy się egzaminem wewnętrznym sprawdzającym nabyte wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom: - certyfikat potwierdzający nabycie umiejętności barmańskich I stopnia, - zaświadczenie na druku, którego wzór określa rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dn. 03.02.2006 w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych ( Dz. U. nr 31. poz. 216 ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805700000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 7 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach